-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Στα Σκόπια η ακύρωση του Προσυμφώνου είναι θέμα συζήτησης

Η προεκλογική περίοδος στα Σκόπια και οι επιπτώσεις

Ν. Λυγερός

Έχει ήδη ενδιαφέρον τι λέγεται στα Σκόπια στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου όσον αφορά στο Προσύμφωνο των Πρεσπών. Διότι στην Ελλάδα δίνεται με έντεχνο τρόπο η εντύπωση, ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει και ειδικά το θέμα της ακύρωσης. Ενώ στα Σκόπια η ακύρωση του Προσυμφώνου είναι θέμα συζήτησης και μάλιστα στόχος του πολιτικού προγράμματος της αντιπολίτευσης, σε περίπτωση νίκης στις ερχόμενες εκλογές.
Θα ήταν πράγματι αστείο να δούμε την ακύρωση στα Σκόπια, ενώ οι ειδικοί μάς εξηγούν ότι είναι αδύνατο. Αν τα Σκόπια ακυρώσουν το Προσύμφωνο τι θα πουν οι ειδικοί στην Ελλάδα; Να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο; Και γιατί τα Σκόπια βλέπουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι πρόκειται στην καλύτερη περίπτωση για μια διμερή σχέση, ενώ στην Ελλάδα πολλοί θέλουν να μάς παρουσιάσουν το όλο θέμα σε διεθνές επίπεδο; Γιατί στα Σκόπια φαίνεται ότι ήταν ιδεολογική η υπογραφή, ενώ στην Ελλάδα μάς εξηγούν ότι δέχτηκαν πιέσεις; Και πού είναι τώρα οι πιέσεις για να πιέσουν τους Σκοπιανούς που θέλουν να την ακυρώσουν; Όλο και περισσότερο πια φαίνεται η σαβούρα του ιδεολογικού υποβάθρου που θεώρησε ότι θα μπορέσει να σβήσει την ιστορία χωρίς να υπάρχουν εμπόδια και αντίσταση. Όμως υπάρχουν.

https://lygeros.org/
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.