ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η Ελλάδα ως αποικία

Οι ΗΠΑ κρατούν τα δικά τους κι εμείς προθύμως παραχωρούμε τα δικά μας. Αυτή είναι η σύνοψη της συμφωνίας που υπεγράφη από τον Μάικ Πομπέο και τον Νίκο Δένδια, και κατετέθη παραμονή Χριστουγέννων στη Βουλή για συζήτηση και κύρωση.

Με βάση αυτή την αμυντική συμφωνία, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία» μας, «δυνητικά όλες οι στρατιωτικές βάσεις ανά την Ελλάδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αμερικανικά στρατεύματα ή για την εξυπηρέτηση αμερικανικών σκοπών». Κι όλα αυτά χωρίς οι Αμερικανοί να πληρώσουν σεντ! Μας αντιμετωπίζουν σαν αποικία, την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι και συνεργάζονται με τους Ρώσους, και αμείβονται γι' αυτό από την κυβέρνηση Τραμπ!

Η ελληνική πολιτική τάξη δεν έχει μάθει να σκέφτεται ελληνικά, δεν έχει γαλουχηθεί με τις αξίες του έθνους μας, δεν συμμερίζεται τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας, δεν θεωρεί άξια λόγου την ελληνική παράδοση, έχει -κατά κύριο λόγο- εξωελλαδικά πολιτικά, ιδεολογικά και πνευματικά πρότυπα, και θεωρεί την παράδοσή μας αναχρονισμό.

Αλλοι πολιτικοί ηγέτες νιώθουν ως πνευματική πρωτεύουσά τους την Ουάσινγκτον, άλλοι τη Μόσχα (πριν από την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ) και κάποιοι άλλοι το Βερολίνο, το... Πεκίνο ή το Λονδίνο. Τις τελευταίες δεκαετίες μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν εκείνοι που θεωρούσαν πρωτεύουσα των λογισμών τους την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή άλλη πόλη της πατρίδας μας.

Εκεί βρίσκεται η καρδιά του προβλήματος της φοβίας για τις Μεγάλες Δυνάμεις, της ψυχολογικής εξάρτησης και της τυφλής υποταγής στα κελεύσματα των κατά καιρούς ισχυρών.

Δεν έχουν εμπιστοσύνη στους Ελληνες και στην Ελλάδα, διότι αγνοούν και την Ιστορία (την οποία εν πολλοίς θεωρούν «σύμβαση» και «κατασκευή»), και έχουν θεοποιήσει τις δυνατότητες των άλλων, διότι αυτό προέτασσε ως απόλυτη προτεραιότητα το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσαν.

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και γι' αυτή τη λεόντειο συμφωνία Μάικ Πομπέο και Νίκου Δένδια, και αυτά ακριβώς τα... σύνδρομα πρέπει να ξεπεράσουμε, για να δούμε κάποτε μια καλύτερη ημέρα να ανατέλλει για την πατρίδα μας.

Δημοκρατία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια