-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Η αναβαθμισμένη Ελλάδα

Ν. Λυγερός

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται σε πολλούς, για να μην πούμε στους περισσότερους, μπορούμε ήδη να μιλούμε για αναβαθμισμένη Ελλάδα λόγω της στρατηγικής συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed. Και αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε μόνο πέρασμα για την ενέργεια αλλά αρχίζουμε να είμαστε και παραγωγοί ενέργειας. Οι συμφωνίες που έχουμε κάνει με την Total, την Edison, την Repsol και την ExxonMobil αποτελούν ένα στρατηγικό μείγμα σε σχέση με το έργο κοινού ενδιαφέροντος EastMed. Διότι όλοι οι παίχτες της περιοχής θέλουν πρόσβαση σε αυτόν τον στρατηγικό αγωγό. Έτσι η Ελλάδα αναβαθμίζεται, διότι βρίσκεται στην ιδανική περιοχή με τοποστρατηγικούς και χρονοστρατηγικούς σύμμαχους, οι οποίοι έχουν πια ισχυρά ενεργειακά συμφέροντα. Έτσι επειδή τα δεδομένα έχουν αλλάξει λόγω των ανακαλύψεων των κοιτασμάτων δεν είμαστε πια μόνο στο πλαίσιο συζητήσεων περί Δικαίου της Θάλασσας και των Ωκεανών και δεν περιοριζόμαστε πια σε νομικές συζητήσεις που δεν έχουν προσφέρει τίποτα εδώ και δεκαετίες, αλλά περνάμε στο επόμενο στάδιο, όπου η στρατηγική κυριαρχεί λόγω της διαφοράς που έχει κάνει η ενέργεια.
Έτσι ακόμα και αυτοί που δεν πίστεψαν ποτέ στην ύπαρξη υδρογονανθράκων τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, τώρα πρέπει να παραδεχθούν ότι ήταν σωστή αυτή η επιλογή της υψηλής στρατηγικής, γιατί φέρνει απτά αποτελέσματα.

https://lygeros.org/
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.