ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Όταν τόχεις στο DNA σου, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι!


Δεν κατάλαβαν τίποτα όλα τα προηγούμενα χρόνια που την κατείχαν και γι αυτό επιστρέφουν με μεγάλη ευκολία στις αριστερές και αριστερίστικες ρίζες τους, σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Όπως τότε, που διαμαρτύρονταν και εναντιώνονταν στα πάντα όντες ένα μικρό κόμμα διαμαρτυρίας. Τότε που νόμιζαν πως οι γραφικές ακτιβιστικές τους ενέργειες, τους έφερναν πιο κοντά στο λαϊκό αίσθημα και θα τους έδιναν μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη.

Ακόμα να καταλάβουν πως αν ανέβηκαν στην εξουσία, αυτό οφείλεται στα τεράστια ψέμματα που είπαν στον καθημαγμένο και απελπισμένο λαό( θα σκίσουμε τα μνημόνια, κατώτατος μισθός 750 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κ.ο.κ) που διψούσε για κάτι καλύτερο και όχι για τις εκτός τόπου και χρόνου αριστερές τους θέσεις για την παιδεία, την ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική, το προσφυγικό και για όλα τα θέματα της καθημερινότητας μας.

Αφού λοιπόν πειραματίστηκαν με τις αυταπάτες τους για 4,5 χρόνια και πρόσθεσαν νέα βάρη στη χώρα και στους πλάτες των πολιτών, ο λαός κατάλαβε την κοροϊδία και τους καθαίρεσε.

Παραζαλισμένοι τώρα στην αντιπολίτευση, γιατί πίστευαν πως το παραμύθι τους θα συνέχιζε να πουλάει για πολλά ακόμα χρόνια, επανέρχονται σε αυτό που είχαν μάθει καλά για πολλά χρόνια όταν ήταν ένα μικρό κόμμα καθολικής διαμαρτυρίας.

Έτσι, βλέπουμε τώρα τον Αλέξη Τσίπρα να επισκέπτεται τη ΔΕΗ στο Αμύνταιο και να δηλώνει αλληλέγγυος στους εργαζόμενους για την αποτροπή της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων ξεχνώντας πως επί των ημερών του επιχειρήθηκε από την κυβέρνηση του, η πώληση λιγνιτικών μονάδων δυο φορές, χωρίς αποτέλεσμα!

Βλέπουμε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Φίλης, Φωτίου) να επισκέπτονται την ΑΣΟΕΕ και να δηλώνουν αλληλέγγυοι στους 100-150 φοιτητές(ελάχιστοι από αυτούς ήταν της ΑΣΟΕΕ και στην οποία φοιτούν περίπου 4.000) που έκοψαν με αλυσοπρίονο το λουκέτο της πύλης που είχε μπει, με απόφαση των πρυτανικών αρχών, προκειμένου να προστατευθεί ο χώρος από τους μπαχαλάκηδες που είχαν στήσει εργαστήρια παρασκευής μολότοφ στα υπόγεια της σχολής!

Και μάλιστα ένας Βουλευτής τους (ο Μάρκου) που είναι και πανεπιστημιακός, να δηλώνει ανερυθρίαστα στη Βουλή πως “καλά έκαναν”!

Να γίνεται επίθεση στο γραφείο της υπουργού παιδείας και να μη βρίσκουν μια κουβέντα καταδίκης αυτών φαινομένων για μέρες και όταν πιέστηκαν, το μόνο που βρήκαν να πουν πως ναι μεν διαφωνούν με τέτοιες ενέργειες αλλά δεν είναι δα και επίθεση με καλάσινικοφ παρά ένα ελαφρύ πλημμέλημα!(Φίλης στη Βουλή)

Να συλλαμβάνονται τρομοκράτες με βαρύ οπλοστάσιο στη γιάφκα τους και να παραβλέπουν το γεγονός ως μη γενόμενο. Μάλιστα μέρες αργότερα ένας από τις τελευταίες μεταγραφές από τα αζήτητα του ΠΑΣΟΚ(Ραγκούσης) ψέλλισε περίπου πως δεν χρειάζονται και συγχαρητήρια γιατί η αστυνομία έκανε απλά τη δουλειά της! Με μεγάλη ευκολία όμως καταγγέλλουν ανά πάσα ώρα την αστυνομία και τα όργανα της όταν και πάλι κάνουν τη δουλειά τους εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία αλλά ενοχλούνται οι φιλικά διακείμενοι μπαχαλάκηδες της ανομίας.

Στην ίδια λογική του παραλόγου, ομάδα Συριζαίων(προφανώς όχι αυτοβούλως) κατέβηκαν στον Πειραιά για να υποδεχθούν και να χειροκροτήσουν τους πρόσφυγες που έφθαναν από τα νησιά, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τα αποσυμφορήσει, ενώ ο βουλευτής Δρίτσας που έκτισε καριέρα πολεμώντας την επένδυση της Cosco, αρματώθηκε ξανά και κατεβαίνει σε νέο ανένδοτο για να αποτρέψει την επέκταση της επένδυσης, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος του συναντούσε τον Κινέζο Πρόεδρο και αντάλλασσαν φιλοφρονήσεις και πρόσκληση για το Πεκίνο! Ο παραλογισμός στο απόγειο.

Και φυσικά δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την υποστήριξη τους στον άλλο Νοτιοαμερικανό σύντροφο τους, τον παραιτηθέντα Εβο Μοράλες της Βολιβίας, για τη δημοκρατικότητα του οποίου και τις μεθόδους του, δεν θα βρει κανείς εύκολα υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο πλην Βενεζουέλας και Κούβας.

Παρέλκει η αναφορά σε όλο εκείνο το θεατράλε σκηνικό τσαμπουκά που έστησαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο αψύς Πολάκης και ο dark Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, πως η άποψη της μειοψηφίας είναι υπέρτερη των νόμων και της πλειοψηφίας!

Κι όλα αυτά μόνο τις τελευταίες μέρες. Φαντασθείτε τι έχουμε ακόμα να δούμε, όσο περισσότερο συνειδητοποιούν πως έχασαν την εξουσία, παρόλα τα μέσα και τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν επί 4,5 χρόνια.

Και να πιστεύουν πως αυτογελοιοποιούμενοι ,θα πείσουν ξανά τον κόσμο να τους εμπιστευτεί.


Βασίλης Στεφανακίδης
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια