ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αμβούργο: Έλληνες και Τούρκοι κατά της απόφασης του δήμου να τιμηθεί ο Κεμάλ

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει παρέμβαση στο δημαρχείο του Αμβούργου, όπου θα παρουσιαστούν αδιάσειστα ιστορικά στοιχεία για την τέλεση της γενοκτονίας

Συνεπικουρούμενοι και από Τούρκους δημοκράτες που ζουν στη Γερμανία, οι Έλληνες Πόντιοι του Αμβούργου κλιμακώνουν τον αγώνα τους, προκειμένου να μην υλοποιηθεί η αρχική απόφαση του δήμου της πόλης να δώσει σε κεντρική πλατεία το όνομα του Μουσταφά Κεμάλ.

Σήμερα, Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, στις 18:30 ώρα Ελλάδας, στο δημαρχείο του Αμβούργου θα βρεθούν Έλληνες και Τούρκοι, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στοιχεία, με τα οποία θα στηρίζουν το επιχείρημά τους ότι ο Μουσταφά Κεμάλ διέπραξε γενοκτονίες στην Ανατολή, οι οποίες παραπέμπουν σε μεθόδους και θηριωδίες του ναζιστικού καθεστώτος της Γερμανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με αποτέλεσμα να μην πρέπει να τιμηθεί.

Την ομιλία θα κάνει η γιατρός και πρόεδρος των Κρητών Ευρώπης, Έφη Σαβιολάκη, συνεπικουρούμενη από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αμβούργου και γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης, Χρήστο Πεχλιβανίδη και τον υπεύθυνο Ενσωμάτωσης στο Δήμο Αμβούργου, Αμπούτ Τσαν, ο οποίος είναι τουρκικής καταγωγής.

Ο φάκελος που θα κατατεθεί, περιέχει πλήθος αδιάσειστων στοιχείων από έργα γνωστών Πόντιων ιστορικών (Φωτιάδης, Χαραλαμπίδης), καθώς και εισηγήσεις των Επιτροπών Γενοκτονίας των γερμανικών ομόσπονδων κρατιδίων Βάδης – Βυρτεμβέργης και Βεστφαλίας.

Η παρέμβαση γίνεται, προκειμένου να μην λάβει οριστική έγκριση η απόφαση για την ονοματοδοσία στο στάδιο της τελικής ψηφοφορίας στις 3 Δεκεμβρίου.
Την κινητοποίηση των Ποντίων του Αμβούργου στηρίζουν δεκάδες ποντιακοί σύλλογοι και οργανώσεις από ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και φορείς άλλων λαών της Ανατολίας.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης
Έθνος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια