ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«Εποχικοί» τέλος - Κλείνουν "παράθυρα" για νέους κρατικούς υπαλλήλους

Κάτι είναι κι αυτό για τον φορολογούμενο. Κλείνουν τα παράθυρα των δήθεν "εποχικών" προσλήψεων στο κράτος. Οι 60.000 του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι τελευταίοι.

Και από αυτούς (τους 60.000), οι 5.155 μπήκαν στο κράτος, ως "εποχικοί", τον Ιούνιο του 2019, γιατί τον Ιούλιο είχαμε εκλογές και με τις εκλογές, πώς να το κάνουμε..., αλλάζουν οι "εποχές"... και δεν ξέρεις τι γίνεται...

Αυτά ισχύουν στο ελληνικό κράτος - τέρας και μπαταχτσή, που τρέφουμε με τους φόρους μας, αλλά οι κομματικοί, οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις (όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης) βρίσκουν τρόπους να το μεγαλώνουν, στις πλάτες μας.

Το 2014-2015 οι δανειστές βρήκαν (ανάμεσα στα άλλα) πως με διάφορα κόλπα (εποχικές ανάγκες στο κράτος..., είναι το συνηθέστερο κομματικό εφεύρημα για προσλήψεις) χώνουμε 40.000- 45.000, ανά κυβερνητική "εποχή". Δηλαδή ανά 3ετία περίπου, όσο κρατάει η θητεία των κυβερνήσεων στην Ελλάδα.

Στα πάρε-δώσε της Τρόικα στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα συμφωνήσαμε, το 2015, να μειώσουμε τα ρουσφέτια αυτά κατά 1.550 τον χρόνο και να φθάσουμε κάποια στιγμή να κλείσουμε τα "παράθυρα" των "εποχικών", αφήνοντας βεβαίως μόνο την πόρτα των μονίμων κρατικών υπαλλήλων. Αλλά και αυτή με 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις.

Γνωστό αυτό, θα μας πείτε και θα έχετε δίκιο, εκτός ίσως από την επιμονή των δανειστών για τους εποχικούς, όταν από το 2012 κατάλαβαν την πολιτική κομπίνα, που συνέχιζε βεβαίως να λειτουργεί, παρά την κρίση και το πρώτο μνημόνιο του 2010.

Αυτό όμως που κρύψαμε ήταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έγραψε την Τρόικα και τους δανειστές στα παλαιότερα των υποδημάτων του και έχωνε στο κράτος, ό,τι του έστελναν οι τοπικές και οι δημαρχιακές...

Φθάνουμε έτσι, στο 2019 και οι 50.000 του ΣΥΡΙΖΑ (στην αρχή του χρόνου) γίνονται κάπου 53.000 τον Μάρτιο, για να πλησιάσουν τους 60.000 (όταν παρέδωσε την κυβέρνηση τον Ιούλιο) αφού φρόντισαν να βάλουν κάτι παραπάνω από 5.000, ένα μήνα πριν τις εκλογές, δηλαδή μέσα στον Ιούνιο.

Την Τρόικα την άκουγε για την ακούει ο ΣΥΡΙΖΑ... Τα ίδια όμως έκανε και με το δικό μας, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όταν έλεγε, πριν τις εκλογές, στους κομματικούς "νισάφι... βρε παιδιά αφήστε τις κομματικές προσλήψεις (εποχικές όπως τις λέτε...) τουλάχιστον στις 47.000 του 2016, γιατί δεν θα σας βγάλει ο προϋπολογισμός του 2019 (η ελεύθερη μετάφραση... είναι της στήλης).

Ποιος όμως να ακούσει το Γενικό Λογιστήριο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε να κάνει με τρεις εκλογές μέσα στο 2019 και τα νούμερα από τις μετρήσεις έδειχναν πως πάει για ναυάγιο..., όπως και έγινε.

Και ερχόμαστε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που παραλαμβάνει και τους 60.000 εποχικούς τους οποίους και υπόσχεται να κρατήσει, στο κράτος σε βάρος της τσέπης μας, μιας και δεν μπορείς να κάνεις (πολιτικά ) αλλιώς, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πεζοδρόμιο και τον σύντροφο Τσίπρα ξανά στους δρόμους ενάντια και στους "φονιάδες των λαών αμερικάνους...".

Όπως και οι άλλες λοιπόν έτσι και αυτή η "σοδειά" κομματικού στρατού που κληρονόμησε η Ν.Δ, ως κυβέρνηση, δεν έχει κέρδη αλλά μόνο κόστος. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν, για να βρεις λεφτά να τους πληρώσεις...

Αυτό που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος (ευχόμαστε να παραμείνει αλλά και να είναι μόνο πρώτη φάση...) με την απαγόρευση αύξησης του αριθμού πρόσληψης δήθεν "εποχικών" κρατικών υπαλλήλων (υποτίθεται για ανάγκες του 2020) σε σχέση με το πλήθος που προσλήφθηκε στο 2019 "...ώστε εκτός των άλλων να τηρηθούν και οι δημοσιονομικές μας δεσμεύσεις..." λέει (επιτέλους) μια εγκύκλιος 400 λέξεων, για να εμπεδωθεί το πρόβλημα μπας και σωθεί η κατάσταση στο εσωτερικό (προϋπολογισμός 2019 και 2020) αλλά και στις Βρυξέλλες με τις δεσμεύσεις ΣΥΡΙΖΑ στους δανειστές για μείωση των "εποχικών" κατά 1.550 τον χρόνο (Capital gr. Δημόσιο: πάγο στην αύξηση εποχικού προσωπικού βάζει η κυβέρνηση)).

Σωστή η κίνηση έστω και με μπαλώματα. 
Γιατί οριστική λύση, στο 45χρονο αίσχος της μεταπολίτευσης με την "πώληση" ενός διορισμού προς 5ψήφους υπάρχει, αλλά την αποφεύγουν. 

Είναι η κάλυψη των κενών (εποχικών) από τους κρατικούς υπαλλήλους που περισσεύουν. 

Μόνο σε ΔΕΚΟ, κρατικές βιομηχανίες και Οργανισμούς που είναι ή για αποκρατικοποίηση ή για κλείσιμο θα βρούμε τους μισούς (από τους 150-200.000) να περισσεύουν. 

Γιατί πρέπει να προσλαμβάνονται και "εποχικοί";


Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια