ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τα βρήκε με Τραμπ, έχει και καβάτζα τον Πούτιν

Διαβάζουμε για τη συνάντηση του Ερντογάν με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν υποσχέθηκε τίποτα, παρ’ ότι εξασφάλισε την κολοσσιαία συμφωνία των 100 δισ. δολαρίων από έναν αμερικανό πρόεδρο που δήλωσε «οπαδός» του....

Το ρεπορτάζ συνεχίζει λέγοντας, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος τον υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες στον Λευκό Οίκο. Του αφιέρωσε, μάλιστα, παραπάνω από τέσσερις ώρες. Και όπως προέκυψε από τις δηλώσεις και των δύο στην κοινή συνέντευξη Τύπου, μπορεί να μην έλυσαν τις υφιστάμενες διαφορές, κυρίως για το ζήτημα του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 και των μαχητικών F-35, αλλά το κλίμα είναι να τα βρουν.

Για μια ακόμη φορά, ο Τραμπ έκανε τα πάντα για να διευκολύνει τον επισκέπτη του. Σε αντίθεση με τον Ερντογάν, που ήταν μάλλον συγκρατημένος, ο Αμερικανός πρόεδρος αναλύθηκε σε επαίνους για τον συνομιλητή του, φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει «οπαδός» του.

Δηλαδή ο Τούρκος και γενοκτονεί τους Κούρδους, αιματοκυλώντας τη Βόρεια Συρία και εξοπλίζεται από τη Ρωσία και γυροφέρνει τα κυπριακά κοιτάσματα και θέλει το μισό Αιγαίο, με την Ελλάδα να συνεχίζει την πολιτική κατευνασμού απέναντι στην αναθεωρητική πολιτική της γειτονικής χώρας.

Ο Ερντογάν τα βρήκε με τον Τραμπ, έχει και καβάτζα τον Πούτιν, η Ευρώπη δεν του κουνιέται. Τί άλλο να θέλει; Από πασάς στα Γιάννινα, σουλτάνος στο Τοπ Καπί.

Το σκηνικό μοιάζει για εμάς με τη ρήση της Πόντιας γιαγιάς, «ατώρα το σκατόμ φα και δέβα πεσκαθείναι», δηλαδή «φάε το σκατό μου και πήγαινε κοιμήσου».

http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια