ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

"Ανοικτά σύνορα" και αντιρατσιστικές κορώνες φτιάχνουν Μόριες

Έχοντας ανοίξει την στρόφιγγα των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών, ο Ερντογάν έχει σίγουρα καταφέρει να καταπονεί την Ελλάδα και ελπίζει πως θα εκβιάσει την Ευρώπη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να μην διαπνέεται από τα ιδεολογήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί "ανοικτών συνόρων", αλλά κι αυτή καταφεύγει στις αντιρατσιστικές κορώνες που χρησιμοποιούσε και η προκάτοχός της για να καταστείλει τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, αλλά και τοπικών στελεχών της ΝΔ.

Αυτό συμβαίνει επειδή η σημερινή κυβέρνηση υποχρεώνεται να διαχειρισθεί άμεσα το οξύ πρόβλημα που δημιουργείται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις διογκωμένες μεταναστευτικές ροές. Μεταφέροντας κάθε τόσο εκατοντάδες πρόσφυγες-μετανάστες σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας ανακουφίζει τα νησιά, αλλά μόνο προσωρινά, επειδή λόγω των νέων αφίξεων δημιουργείται φαύλος κύκλος.

Παρά τις ολοένα και μεγαλύτερες κοινωνικές παρενέργειες, η Αριστερά και πολλοί μεταμοντέρνοι φιλελεύθεροι αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές αντιδράσεις για την παράνομη μετανάστευση, χαρακτηρίζοντάς τες ακροδεξιές, ξενοφοβικές ή και ρατσιστικές. Η ιδεολογική τρομοκρατία, όμως, ποτέ δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Ειδικά των λαϊκών στρωμάτων, που κυρίως θίγονται από την παράνομη μετανάστευση σε πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής. Αντιθέτως, λειτουργεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία: εξωθεί τους πολίτες προς την ξενοφοβία, την Ακροδεξιά και τον ρατσισμό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια