ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μια ανάρτηση για την ΑΣΟΕΕ που συζητιέται για το θάρρος της

«Δουλεύω στην ΑΣΟΕΕ 7,5 χρόνια»: Εργαζόμενη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο μιλά για την ανομία και το κλίμα εκφοβισμού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.
Για τη δύσκολη καθημερινότητα την οποία βίωσε ως φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ και συνεχίζει να βιώνει ως εργαζόμενη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο μίλησε η Πετρούλα Καραγιάννη.

Αφού ξεκαθαρίζει σε ανάρτησή της στο Facebook ότι «είναι ένα Πανεπιστήμιο, το οποίο αγαπώ, σέβομαι τους συναδέλφους που προσπαθούν για το καλύτερο, είμαι περήφανη για ό,τι έχει προσφέρει μέχρι σήμερα και εμπνέομαι καθημερινά από τους φοιτητές που είναι πραγματικά αξιόλογοι», παρουσιάζει τη δύσκολη κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη σε καθημερινή βάση.

Όπως είπε, τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοί της έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού και σωματικής βίας από τα «παιδιά» που είχαν την έδρα τους στο Υπόγειο (σ.σ. όπου η αστυνομία έκανε έφοδο και διαπίστωσε ότι είχε μετατραπεί σε ορμητήριο κουκουλοφόρων).

Παράλληλα, περιμετρικά της ΑΣΟΕΕ το παραεμπόριο ζούσε και βασίλευε, ενώ κάθε φορά που γινόταν επέμβαση της αστυνομίας, οι παράνομοι μικροπωλητές μάζευαν το εμπόρευμά τους και έμπαιναν εντός του Πανεπιστημίου, χωρίς η αστυνομία να μπορεί να μπει και να τους συλλάβει.

Η κ. Καραγιάννη μιλά, επίσης, και για την πιάτσα των τοξικομανών, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στα χρόνια που ήταν φοιτήτρια στην ΑΣΟΕΕ. Τότε, σύμφωνα με την ίδια, υπήρχε ένα κλίμα εκφοβισμού προς οποιαδήποτε «διαφορετική» φωνή από αυτήν των «παιδιών».

 Όπως λέει, στη Γενική Συνέλευση των φοιτητών «η συζήτηση ήταν επιπέδου ορκς στη Μόρντορ και οποιαδήποτε αντίθετη γνώμη αντιμετωπιζόταν το ελάχιστον με βρισίδι και στιγματισμό».


Για πρώτη φορά η Πολιτεία άκουσε το αίτημα των πολλών

Σχολιάζοντας τις συντονισμένες ενέργειες της αστυνομίας για να μπει ένα τέλος στην ανομία εντός και εκτός της ΑΣΟΕΕ, υπογραμμίζει:

«Είναι η πρώτη φορά στα χρόνια που γνωρίζω που η Πολιτεία άκουσε το "αίτημα" των πολλών από εμάς που ζούμε αυτή την καθημερινότητα (έδιωξε τους καταληψίες από το κτίριο Βανκούβερ, το οποίο άνηκε στο Πανεπιστήμιο και το οποίο θα διέθετε για τους φοιτητές του, έδιωξε τους παράνομους μικροπωλητές, έκανε προσπάθειες να σπάσει και την πιάτσα των ναρκομανών, σφράγισε το "στέκι των παιδιών στο υπόγειο") ΚΑΙ χθες προσπάθησε να σταματήσει τα "παιδιά" να καταλάβουν έναν δημόσιο χώρο στο οποίο εργάζονται 1000 άτομα και σπουδάζουν γύρω στις 10.000».

Και ξεκαθαρίζει:

«Δεν λέω ότι το ξύλο είναι η λύση και φυσικά είμαι υπέρ της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Αλλά σας ρωτάω… Πώς βγαίνετε τόσο εύκολα και μας λέτε ότι τα "παιδιά" αυτά εκφράζουν τη Δημοκρατία;».

Η ανάρτησή της στο Facebook:

«Δουλεύω στην ΑΣΟΕΕ 7,5 χρόνια (2012-2019). Σπούδασα εκεί άλλα 5 (2000-2005). Είναι ένα Πανεπιστήμιο, το οποίο αγαπώ, σέβομαι τους συναδέλφους που προσπαθούν για το καλύτερο, είμαι περήφανη για ό,τι έχει προσφέρει μέχρι σήμερα και εμπνέομαι καθημερινά από τους φοιτητές που είναι πραγματικά αξιόλογοι.

Οι πρόσφατες όμως αναρτήσεις στον Τύπο με στεναχωρούν, για αυτό και θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου με την ελπίδα εσείς οι φίλοι μου που αυτές τις ημέρες ενημερώνεστε από τα ΜΜΕ, να ακούσετε και μια άλλη πλευρά:

- Όταν ήμουν φοιτήτρια, ως εθελόντρια στην AIESEC, ζούσαμε σε μια κατάσταση συνεχούς εκφοβισμού από "τα παιδιά" που είχαν την "έδρα" τους στο Υπόγειο. Ξύλο, καταστροφές του προωθητικού υλικού και άλλα πολλά ήταν καθημερινότητα.

Ως φοιτήτρια, 1-2 φορές που πήγα σε ΓΣ του Φοιτητικού Συλλόγου έφυγα γιατί αφενός η συζήτηση ήταν επιπέδου ορκς στη Μόρντορ και αφετέρου οποιαδήποτε αντίθετη γνώμη αντιμετωπιζόταν το ελάχιστον με βρισίδι και στιγματισμό.

- Από το 2017 που ασχολούμαι με το Πρόγραμμα Εθελοντισμού στην ΑΣΟΕΕ και διοργανώνουμε έναν αγώνα δρόμου στο Πεδίο του Άρεως έχουμε (τόσο εγώ όσο και οι εθελοντές φοιτητές) στοχοποιηθεί και έχουμε γίνει αποδέκτες εκφοβισμού, απειλών κλπ από πολλά από τα "παιδιά". Γιατί; Γιατί πειράζει τα "παιδιά" να υπάρχουν ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες, οι οποίοι "διαδηλώνουν" με έναν άλλον τρόπο;

- Τόσο εγώ όσο και συνάδελφοι έχουμε πέσει θύματα εκφοβισμού ή και σωματικής βίας όταν πχ ζητάμε από κάποιον ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΑ να μην κάνει γκράφιτι στο ΟΠΑ, να μην μπει βιαίως στην αίθουσα που γίνεται μια συνεδρίαση κλπ κλπ

- Κάθε μέρα μέχρι το καλοκαίρι για να πάω στη δουλειά μου έπρεπε να περάσω από μία πιάτσα ναρκωμανών ή από ένα πεζοδρόμιο γεμάτο με παράνομους μικροπωλητές που πωλούσαν από τσόντες μέχρι τσάντες, από μαχαίρια μέχρι μπαταρίες και οι οποίοι σε κάθε έφοδο της αστυνομίας έμπαιναν με το παράνομο εμπόρευμα στο Πανεπιστημιο

Τις προηγούμενες εβδομάδες είδα: κουκουλοφόρους να κυκλοφορούν στο κτήριο, με ροπαλα, κράνη, άτομα να ρίχνουν μπογιές στο κτήριο, να απειλούν όποιον κατέγραφε οτιδήποτε με το κινητό, εισέπνευσα δακρυγόνα, προσπάθησα να δουλέψω με τη μουσική στη διαπασών, είδα φοιτητές να πιάνονται στα χέρια με τα "παιδιά" και πολλά πολλά άλλα.

Είναι η πρώτη φορά στα χρόνια που γνωρίζω που η Πολιτεία άκουσε το "αίτημα" των πολλών από εμάς που ζούμε αυτή την καθημερινότητα (έδιωξε τους καταληψίες από το κτήριο Βανκούβερ, το οποίο άνηκε στο Πανεπιστήμιο και το οποίο θα διέθετε για τους φοιτητές του, έδιωξε τους παράνομους μικροπωλητές, έκανε προσπάθειες να σπάσει και την πιάτσα των ναρκομανών, σφράγισε το "στέκι των παιδιών στο υπόγειο") ΚΑΙ χθες προσπάθησε να σταματήσει τα "παιδιά" να καταλάβουν έναν δημόσιο χώρο στο οποίο εργάζονται 1000 άτομα και σπουδάζουν γύρω στις 10.000.

Δεν λέω ότι το ξύλο είναι η λύση και φυσικά είμαι υπερ της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Αλλά σας ρωτάω.

Όλοι εσείς που δικαιολογείτε "τα παιδιά" - τα οποία παρεμπιπτόντως τα περισσότερα δεν είναι φοιτητές - και τάσεστε τόσο εύκολα κατά της αστυνομίας και της Συγκλήτου που αποφάσισε, κατά την άποψή μου για ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ λόγους ΑΥΤΗ την εβδομάδα, να μην επιτρέψει 10.000 φοιτητές να είναι σε έναν χώρο που "έβραζε" τις τελευταίες ημέρες,

...θα στέλνατε τα παιδιά σας να σπουδάσουν σε ένα τέτοιο Πανεπιστήμιο;

Θα δουλεύατε σε ένα τέτοιο περιβάλλον;

Και πώς βγαίνετε τόσο εύκολα και μας λέτε ότι τα "παιδιά" αυτά εκφράζουν τη Δημοκρατία;».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια