ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Φρουζής στην προανακριτική: Οι συναντήσεις με Τσίπρα και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ Φρουζής αποκάλυψε ότι έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015 ακόμα και στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Για δεύτερη φορά καταθέτει ο Κωνσταντίνος Φρουζής στη Βουλή για την προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγελόπουλο.
 Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, έδωσε διευκρινίσεις για τη συνάντησή του με την Ελένη Τουλουπάκη, σε συνέχεια της κατάθεσής του την Τρίτη, λέγοντας ότι η εισαγγελέας του ζήτησε να πει όσα ήθελε η ίδια, όπως φέρεται να είπε ενώπιον των μελών της Επιτροπή και απαντώντας στις διαρροές Τουλουπάκη υπενθύμισε ότι η δημοσιογράφος Γ. Παπαδάκου σε δημοσίευμα της στις 23/6/18, είχε αναφερθεί στην εν λόγω συνάντηση.

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα γιατί δεν κατήγγειλε τη συνάντηση, απάντησε ότι δεν είχε σκοπό να αντιπαρατεθεί με το κράτος και ότι αυτό που επεδίωκε με τους δικηγόρους του ήταν να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί του επίσης στο ερώτημα αν του ζητήθηκαν έγγραφο από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, επενέλαβε ότι κανείς ποτέ δεν τον κάλεσε για εξηγήσεις. Όταν ο κ. Λάππας του είπε ότι είχε καταθέσει 3 φορές υπομνήματα και ότι του έχουν ασκηθεί 3 φορές διώξεις και βάση της πρώτης διώξης τον Γενάρη του 2018 του δεσμεύθηκαν οι λογαριαμοί, ο κ. Φρουζής απάντησε ότι του δεσμεύθηκαν σε λογαρισμό της Ελβετίας 1,8 εκατ. ευρώ.

Επίσης ο κ Φρουζής αποκάλυψε ότι έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015 ακόμα και στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται να είπε ότι «με τον Σταθάκη συναντήθηκα τρεις φορές, συναντήθηκα με το τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το αρμόδιο για την υγεία, πήγα και στην Κουμουνδούρου και συναντήθηκα αρκετές φορές με τον Ξανθό».

Ο πρώην επικεφαλής της Novartis φέρεται να έχει πει στα μέλη της προανακριτικής ότι «τους είδα πριν το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική δαπάνη (σ.σ. μείωση δαπάνης κατά 50% από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά).

«Ήμουν με καμιά 10αρια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Γι' αυτό καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήμασταν χαρούμενοι που καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο» φέρεται να είπε ακόμα ο κ. Φρουζής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ένοχο να τους δω, και τον Φίλη έχω συναντήσει στην Αυγή, και τον Δραγασάκη και τον Χουντή».

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του φέρεται να είπε ότι «δεν συνάντησα ποτέ πριβέ τον Σαμαρά». «Δεν μετέφερα ποτέ τίποτα σε αυτόν, ούτε τροχήλατη, ούτε ιπτάμενη βαλίτσα» φέρεται να είπε ακόμα ο κ. Φρουζής. Όπως είπε τον πρώην πρωθυπουργό τον συνάντησε δύο φορές, μία φορά παρουσία της κ. Μέρκελ και γερμανικών εταιρειών και άλλη μια φορά στο Μαξίμου σε συνάντηση με φαρμακοβιομηχανίες. Στη συγκεκριμένη συνάντηση όπως είπε, την Novartis εκπροσωπούσε ο αλλοδαπός πρόεδρος και ο ίδιος απλά τον συνόδευσε ως τον προθάλαμο, χαιρέτησε τον κ. Σαμαρά και δεν παρέμεινε στην κλειστή σύσκεψη. Όπως υποστήριξε σε αυτές τις δυο σύντομες επαφές, διαμαρτυρήθηκε για τις καθυστερήσεις πληρωμών που υπήρχαν από την πολιτεία προς τις εταιρείες.

Play Video
Επιπλέον ανέφερε ότι η νομοθεσία Σαμαρά ήταν αυτή που μείωσε την φαρμακευτική δαπάνη και ότι πριν το σχέδιο νόμου συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ανδρέα Ξανθό που στήριξαν τις θέσεις τις ΣΦΕΕ και καταψήφισαν. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Φρουζης φέρεται να δήλωσε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ το ποσό της εξωνοσοκομειακής δαπάνης έφθασε τα 4 δις ευρώ.

Ο πρώην επικεφαλής της Novartis υποστήριξε ότι η νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε την αύξηση της τιμής των φαρμάκων δηλώνοντας «για τα πρωτότυπα φάρμακα ήταν ευνοϊκό το πλαίσιο επί ΣΥΡΙΖΑ, όχι επί Σαμαρά».

Να σημειωθεί ότι στην επιτροπή δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Εισερχόμενος στην αίθουσα ο Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε πως «η ΝΔ θεωρεί σκευωρία το σκάνδαλο με προστατευόμενος μάρτυρες με αποφάσεις που εγκρίθηκαν από τρεις αντιεισαγγελείς και τώρα κατασκευάζει εντυπώσεις».

Στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη «πείτε μου, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο τον είχατε συναντήσει;», Ο Κωνσταντίνος Φρουζής απάντησε «ποτέ».

Το ίδιο απάντησε και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι δηλαδή δεν τον είχε συναντήσει ποτέ.

Για τον Γιώργο Κουτρουμάνη είπε πως τον είχε συναντήσει ως μέλος ΣΦΕΕ και τον Γιάννη Στουρνάρα ως επικεφαλής του ΙΟΒΕ. Για τον Ανδρέα Λοβέρδο ανέφερε ότι τον είχε δει μία φορά σε μία αίθουσα με 20 άτομα, ενώ τον Ανδρέα Λυκουρέντζο μια, ίσως δυο φορές. Τον Μάριο Σαλμά 4-5 φορές ως ΣΦΕΕ και τον Άδωνι Γεωργιάδη 4-5 φορές ως ΣΦΕΕ και πάντα παρουσία μελών του ΣΦΕΕ.

Αναφερόμενος στον Παναγιώτη Πικραμένο είπε ότι τον είδε μία φορά στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής.

Επίσης είπε ότι με τον Νίκο Μανιαδάκη δεν είχε ποτέ συνεργασία ενώ  φέρεται να δήλωσε ότι δεν έδωσε ποτέ χρήματα στον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Παναγιώτη Πικραμμένο. Σχολιάζοντας τα ποσά που φέρονται να δόθηκαν για μίζες, είπε ότι δεν ευσταθούν, και πως τα 480 εκατ. ευρώ είναι εκτός πραγματικότητας, μιας και ο τζίρος της Novartis το 2014 ήταν 330 εκατ. ευρώ και επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξες αλματώδη αύξηση στα 400 με 420 εκατ. ευρώ από το 2015-2019.

Όπως φέρεται να είπε στα τέλη του 2018 συνέβησαν 2 περίεργα γεγονότα, καθώς δέχθηκε τηλεφωνήματα από ΗΠΑ και FBI και του ζήτησαν ραντεβού εκτός Ελλάδας στη Βιέννη. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν τους είπε ότι του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, του απάντησαν ότι θα ρυθμίσουν το θέμα με τις ελληνικές αρχές. Όταν τους είπε ότι δεν θέλει να φύγει από την Ελλάδα και να έρθουν να μιλήσουν με τον δικηγόρο του κ. Φαράντο, αυτοί εξαφανίστηκαν.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για την πρώην γραμματέα του, Μαρία Μαραγκέλη είπε «επί τρία χρόνια με έκλεβε ενώ επιβεβαίωσε πως γνώριζε τον Νίκο Μανιαδάκη, «ως έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να βγάλει άκρη με δελτία τιμών κι ένα δικό του λογισμικό».

Πηγή: skai.gr

Κατάθεση Βόμβα Φρουζή - «Εχθρική η ΝΔ του Σαμαρά προς τη Νοβάρτις - Επί Σύριζα εκτοξεύτηκε ο τζίρος από 330 στα 420 εκατ»Στη Βουλή συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακριτική της Novartis.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της εταιρείας έδωσε διευκρινίσεις για τη συνάντησή του με την Ελένη Τουλουπάκη, σε συνέχεια της κατάθεσής του την Τρίτη, λέγοντας ότι η εισαγγελέας τού ζήτησε να πει όσα ήθελε η ίδια.

Να σημειωθεί ότι στην επιτροπή δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Εισερχόμενος στην αίθουσα ο Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε πως «η ΝΔ θεωρεί σκευωρία το σκάνδαλο με προστατευόμενους μάρτυρες, με αποφάσεις που εγκρίθηκαν από τρεις αντεισαγγελείς και τώρα κατασκευάζει εντυπώσεις με βάση έναν κατηγορούμενο, τον Φρουζή και ένα πολιτικό πρόσωπο».

Την ώρα που ο Κωνσταντίνος Φρουζής έδινε διευκρινίσεις για τα όσα κατέθεσε την Τρίτη στην προανακριτική επιτροπή τον διέκοψε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένταση, με τους βουλευτές της ΝΔ να λένε «ήδη τρεις φορές επιδιώξατε να μη μιλήσει. Αφήστε τον».

Φρουζής: Η Τουλουπάκη ζήτησε να πω αυτά που ήθελε η ίδια

Στη συνέχεια ο κ. Φρουζής αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με την Ελένη Τουλουπάκη. «Διάβασα πως υπήρξαν αμφιβολίες αν έγινε η συνάντησή μου με Τουλουπάκη. Σας διαβεβαιώνω πως η συνάντηση έγινε. Στις 23/6/2018 η Παπαδάκου σε δημοσίευμά της την επιβεβαίωνε. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της κουβέντας γιατί δεν έχω κληθεί να καταθέσω. Δεν εννοούσε η Τουλουπάκη να καταθέσω αυτά που θα κατέθετα. Ζήτησε να πω αυτά που ήθελε η ίδια», είπε ο κ. Φρουζής σε συνέχεια της προηγούμενης κατάθεσής του, στην οποία ανέφερε ότι κατά τη συνάντησή τους με την κυρία Τουλουπάκη εκείνη του ζήτησε να δώσει 10 πολιτικούς και όχι να πει την αλήθεια.

Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ): Σας ανέφερε η Τουλουπακη ονόματα πολιτικών;
Φρουζής: Οχι δεν μου ανέφερε

Ποιους υπουργούς της ΝΔ είχε συναντήσει ο Φρουζής

Στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη «πείτε μου, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο τον είχατε συναντήσει;», ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε «ποτέ».

Το ίδιο απάντησε και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι δηλαδή δεν τον είχε συναντήσει ποτέ.

Για τον Γιώργο Κουτρουμάνη είπε πως τον είχε συναντήσει ως μέλος του ΣΦΕΕ και τον Γιάννη Στουρνάρα ως επικεφαλής του ΙΟΒΕ. Για τον Ανδρέα Λοβέρδο ανέφερε ότι τον είχε δει μία φορά σε μία αίθουσα με 20 άτομα, ενώ τον Ανδρέα Λυκουρέντζο μία, ίσως δύο φορές. Τον Μάριο Σαλμά 4-5 φορές ως ΣΦΕΕ και τον Αδωνι Γεωργιάδη 4-5 φορές ως ΣΦΕΕ και πάντα παρουσία μελών του ΣΦΕΕ.

Η Novartis δεν ήταν φιλική με την κυβέρνηση

«Τον Νοέμβριο, με υπουργό τον Αδωνι Γεωργιάδη, ψηφίστηκε νομοσχέδιο τιμολόγησης φαρμάκων. Είχαμε όλοι πρόβλημα με τα εκτός πατέντας φάρμακα. Το 2013-14 έγινε μείωση τιμών έως 50%. Ο ΣΦΕΕ είχε πρόβλημα γιατί βασιζόταν κυρίως στα εκτός πατέντας φάρμακα. Ήταν περίοδος πολέμου με την κυβέρνηση. Δεν ήμασταν ποτέ φιλικοί προς κυβέρνηση και υπουργό».

Στη συνέχει ο Θανάσης Πλεύρης ρώτησε:

«Επί ΣΥΡΙΖΑ έπεσε η φαρμακευτική δαπάνη;», με τον Κωνσταντίνο Φρουζή να απαντάει: «Η δαπάνη αυξήθηκε στην εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη και έφθασε στα 4 δισ. ευρώ».

Επιπλέον ανέφερε η νομοθεσία Σαμαρά ήταν αυτή που μείωσε την φαρμακευτική δαπάνη.

Πριν είπε ότι είχε δει τον Τσίπρα και Ξανθό που στήριξαν τις θέσεις ΣΦΕΕ, και ανέφερε πως καταψήφισαν το σχέδιο νόμου. Εν συνεχεία η νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ ήταν ευνοϊκή διότι αντί για 3 χώρες στην ΕΕ πήγε σε δυο στην ευρωζώνη και οι τιμές φαρμάκων ανέβηκαν.Συναντούσε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Είχε δει τον Τσίπρα, είχε πάει και στην «Αυγή»

Αναφερόμενος σε συναντήσεις που είχε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis είπε:

«Έβλεπα πολλά στελέχη της τότε αντιπολίτευσης, πριν από το 2015. Τον Γιώργο Σταθάκη τον είχα δει τρεις φορές, όπως και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία».

Παράλληλα ανέφερε πως είχε πάει και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και ότι συναντήθηκε αρκετές φορές με τον Ανδρέα Ξανθό:

«Τους είδα πριν από το νομοσχέδιο για τη δαπάνη. Ήμουν με καμιά δεκαριά στη Βουλή. Γι' αυτό που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήμασταν χαρούμενοι που καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο».

Ο κ. Φρουζής είπε πως είδε και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον Νίκο Παππά.

Τόνισε μάλιστα ότι «δεν είχα ενοχή να τους δω» και πρόσθεσε πως είχε πάει και στα γραφεία της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, της «Αυγής». Είπε ακόμα πως είχε συναντήσει τους Γιάννη Δραγασάκη και Νίκο Χουντή.

Δεν συνάντησα προσωπικά τον Σαμαρά - Δεν του μετέφερα βαλίτσα

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αναφερόμενος στα όσα είχαν καταθέσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες ότι είχε μεταφέρει στον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά βαλίτσα με χρήματα, απάντησε:

«Προσωπικά ποτέ δεν συνάντησα πριβέ τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν μετέφερα ποτέ τίποτα προς αυτόν. Ούτε τροχήλατο ούτε… ιπτάμενη βαλίτσα».

Πρόσθεσε μάλιστα: «Τον Σαμαρά τον συνάντησα σε μία μεγάλη και ανοιχτή συνάντηση παρουσία της Ανγκελα Μέρκελ. Κλήθηκα ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ. Δίπλα μου καθόταν ο Δασκαλόπουλος, ως πρόεδρος του ΣΕΒ. Ήμουν μάλιστα και επιθετικός ως προς τη γερμανική αντιπροσωπεία για να πιέσει την κυβέρνηση Σαμαρά να μας πληρώσει. Η παρέμβασή μου για τα χρέη της φαρμακοβιομηχανίας έπαιξε στον Τύπο».

«Τον Αντώνη Σαμαρά δεν τον είδα πότε προσωπικά. Δυο φορές τον έχω δει. Μία φορά στη συνάντηση της Ανγκελα Μέρκελ με όλες τις γερμανικές εταιρίες και τους φορείς και μία στο Μέγαρο Μαξίμου σε συνάντηση με εταιρείες. Στη συγκεκριμένη συνάντηση την Novartis εκπροσωπούσε ο αλλοδαπός πρόεδρος και εγώ ως Φρουζής τον συνόδευσα ως στον προθάλαμο μαζί με όλες τις εταιρείες.»

Πρόσθεσε μάλιστα ότι χαιρέτησε τον πρωθυπουργό και δεν έμεινε στην κλειστή σύσκεψη. Τόνισε δε ότι και στις δυο συναντήσεις διαμαρτυρήθηκε για τις καθυστερήσεις πληρωμών που υπήρχαν.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του είπε:

«Στη νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ επιτράπηκε κατόπιν η αύξηση της τιμής φαρμάκου. Τα πρωτότυπα φάρμακα ήταν ευνοϊκό πλαίσιο επί ΣΥΡΙΖΑ. Όχι με Σαμαρά».

Ενώ αναφερόμενος στον Παναγιώτη Πικραμμένο είπε ότι «τον είδα μία φορά στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής».

Για τον Ανδρέα Λοβέρδο είπε ότι «τον είδα μόνο μία φορά στο προαύλιο του υπουργείου. Ήταν και άλλοι, καμιά εικοσαριά άτομα, και δεν πρόλαβα ούτε να του μιλήσω».

Υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι γινόταν με χρήματα

Ο κ. Φρουζής μίλησε και για τον Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη, ο οποίος έφυγε το 2014 από τη Novartis.

«Εγώ ανέλαβα το 2015. Είχε γίνει εσωτερικός έλεγχος -το πόρισμα το έχω-, ο Δεσταμπασίδης παραβίαζε εσωτερικές διαδικασίες. Αλλοίωνε ποσά για να μη χρειάζονται υπογραφές προϊσταμένων του. Υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι γινόταν με χρήματα».

Η γραμματέας μου επί τρία χρόνια με έκλεβε

Αναφερόμενος στην πρώην γραμματέα του, Μαρία Μαραγκέλη, είπε ότι «επί τρία χρόνια με έκλεβε. Ηταν γραμματέας μου για 11 χρόνια. Είχα πολλά προσωπικά μου πράγματα. Ακόμα και φροντιστήρια παιδιών μου.

Το 2015 άρχισα να τη βάζω στη γωνία. Ήμουν σε αντιδίκια και με τους δύο παραπάνω. Τον Νίκο Μανία τον γνώριζα. Ως έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να βγάλει άκρη με δελτία τιμών και ένα δικό του λογισμικό».

Δεν έδωσα ποτέ χρήματα στον Λυκουρέντζο

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής στη συνέχεια είπε πως με τον Μανιαδάκη δεν είχε συνεργασία και πρόσθεσε: «Δεν έδωσα ποτέ χρήματα στον Ανδρέα Λυκουρέντζο. Ο άνθρωπος δεν πήρε ούτε ευρώ από εμένα».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας «εδώ είπαν πως σε 15 ημέρες πρωθυπουργίας έδωσα λεφτά στον Πικραμμένο».

Εκτοξεύτηκε ο τζίρος της Novartis επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν υπήρχε ταχεία αποπληρωμή οφειλών στη Novartis. 480 εκατομμύρια ευρώ ήταν ο τζίρος μας και το 2014 ήταν 330 εκατ. ευρώ.

Από το 2015 έως το 2019 ήταν αλματώδης η αύξηση. Ο τζίρος εκτοξεύτηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, έφτασε στα 400-420 εκατ. ευρώ επί ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε 150 εκατ. χρέη από το Δημόσιο», είπε επίσης ο κ. Φρουζής.

Πότε τον πήραν από το FBI

«Στο τέλος του 2018 έγιναν δύο περίεργα γεγονότα», συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

«Με πήραν από τις ΗΠΑ, από το FBI στο New Jersey. Ήθελαν να μιλήσουν μαζί μου. Έγιναν Δευτέρα τα τηλέφωνα. Ήθελαν ραντεβού εκτός Ελλάδας, στη Βιέννη, τον Οκτώβριο του 2018. Όταν τους είπα πως είχα απαγόρευση εξόδου, μου είπαν πως θα φροντίσουν οι ελληνικές Αρχές. Τους είπα πως δεν θέλω να φύγω από Ελλάδα». Πρόσθεσε πως μίλησαν με τον δικηγόρο του, ο οποίος τους είπε «ελάτε Ελλάδα», αλλά μετά εξαφανίστηκαν.
https://politika-gr.blogspot.com/2019/11/330-420.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια