ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Απόπειρα τρομοκράτησης των πολιτών για να μην αντιδρούν στον εποικισμό της χώρας. Εισαγγελέας ψάχνει για ρατσιστές στα... Βρασνά

Απόπειρα τρομοκράτησης των πολιτών για να μην αντιδρούν στον εποικισμό της χώρας
Μετά από έγγραφη καταγγελία του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι
Με τη μέθοδο της απειλής διώξεων η κυβέρνηση επιβάλλει τις αποφάσεις της στους Έλληνες πολίτες

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναφορικά με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τo προηγούμενο χρονικό διάστημα στα Βρασνά του δήμου Βόλβης, όταν κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν στην εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Η έρευνα ανατέθηκε στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε έγγραφη καταγγελία του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, που έφτασε στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Στέφανου Ζαρκαντζιά. Λαμβάνοντας υπ' όψιν και σχετικά δημοσιεύματα που φιλοξενήθηκαν σε ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα, ο κ. Ζαρκαντζιάς έδωσε εντολή σε εισαγγελέα πρωτοδικών να παραγγείλει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δύο είναι τα αδικήματα που θα εξεταστεί εάν στοιχειοθετούνται: αφενός αυτό της παράνομης βίας κατά συρροή, από κοινού, με ρατσιστικά κίνητρα και αφετέρου αυτό της δημόσιας υποκίνησης μίσους ή βίας. Για την πρώτη πράξη θα ερευνηθεί, εάν οι αντιδράσεις των κατοίκων είχαν ως αποτέλεσμα να ματαιωθούν συμφωνίες/συμβάσεις με ξενοδόχους της περιοχής, ενώ σε ό,τι αφορά τη δεύτερη πράξη, οι αστυνομικοί του τμήματος ρατσιστικής βίας θα εξετάσουν, εάν δηλώσεις εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας «ξεσήκωσαν» τους κατοίκους.

Κατά τις ίδιες πηγές, στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν -μεταξύ άλλων- εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της ασφαλούς τοποθέτησης αιτούντων άσυλο σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα στην ενδοχώρα και του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Εξάλλου, θα ζητηθούν τυχόν αναφορές που έκανε για τα περιστατικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα Βόλβης ώστε να περιληφθεί το περιεχόμενό τους στην έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι, κατόπιν των αντιδράσεων, οι 200 μετανάστες και πρόσφυγες που προέρχονταν από τη Σάμο και επρόκειτο να εγκατασταθούν στα Βρασνά, αποφασίστηκε να μεταφερθούν στη Χαλκίδα.

Το προφανές ερώτημα που προκύπτει μετά από όλα όσα διαδραματίζονται στην χώρα το τελευταίο διάστημα, είναι:
Ποιός εισαγγελέας εγγυάται (και πως) την ασφάλεια των πολιτών της χώρας μετά από τις τοποθετήσεις των λαθρομεταναστών;
Και, επίσης...:
Σε περίπτωση που κάποιος λαθρομετανάστης προβεί σε παραβατική/ές ενέργειες εις βάρος κάποιου ή κάποιων Ελλήνων πολιτών, τότε θα κινηθεί η Δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα ή θα δικαιούνται οι θιγόμενοι Έλληνες πολίτες να κινηθούν νομικά κατά του Διεθνούς Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι και κατά του κ. Δημητρά προσωπικά ως ηθικού αυτουργού, απαιτώντας χρηματική ή άλλη αποζημίωση;

https://kostasxan.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια