ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ζόραν Ζάεφ σε Μητσοτάκη: Επενδύστε στη «Βόρεια Μακεδονία» και θα κερδίσετε χρήματα-

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε χειραψία με τον Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο του «Thessaloniki Summit 2019» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ.Τύπου Πρωθυπουργού /Δημήτρης Παπαμήτσος)

Με έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας να εντείνει τις επενδυτικές δραστηριότητες στη χώρα του, ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο διεθνές οικονομικό φόρουμ «Thessaloniki Summit» ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.
Μιλώντας αργά χθες το βράδυ στο δείπνο και παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο Ζόραν Ζάεφ διαβεβαίωσε τους παριστάμενους επιχειρηματίες και γενικότερα τους Έλληνες επενδυτές, ότι η χώρα του, εγγυάται σήμερα όλες τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη κερδοφόρων δραστηριοτήτων τους.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνησή του στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων έχει προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη, την οικονομία.

Και αυτές οι μεταρρυθμίσεις διευκολύνουν το έργο των επενδυτών, ενώ υπογράμμισε πως μέσω της οικονομίας οικοδομείται και η φιλία μεταξύ των γειτόνων.

Έχοντας παρακολουθήσει νωρίτερα τα όσα είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μπόικο Μπορίσοφ από το ίδιο βήμα, ο Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος στο θέμα της εμπλοκής της ενταξιακής διαδικασίας της χώρας του μετά το γαλλικό βέτο, απευθύνθηκε στους δυο ομολόγους τους σε συναισθηματικούς τόνους. «Μην μας αφήσετε πίσω. Εσείς είστε οι ηγέτες της περιοχής. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά καθώς δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Υπάρχει μόνο μία οδός κι αυτή είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε.

Η πραγματική ελπίδα για τα Δυτικά Βαλκάνια, πρόσθεσε, «ήρθε από την Σύνοδο της Θεσσαλονίκης. Παραμένουμε στην ίδια τροχιά, δεν έχουμε άλλη εναλλακτική. Η συμπαράσταση των γειτόνων μας, μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε. Στη χώρα μου υπήρξε απογοήτευση από την απόφαση της τελευταίας ευρωπαϊκής συνόδου. Σήμερα, όμως, εδώ στη Θεσσαλονίκη μετά τη συνάντησή μου με τους δυο πρωθυπουργούς πήρα θάρρος να προχωρήσω» υπογράμμισε.

Ο Ζόραν Ζάεφ διανυκτέρευσε στη Θεσσαλονίκη, στην οποία αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια λέγοντας πως έχει πολλές και μακροχρόνιες φιλίες και σήμερα θα επιστρέψει στα Σκόπια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σταύρος Τζίμας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια