ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η Γαλλία απαγορεύει τις μαντίλες στις εκδρομές

Η Τουρκία καταδίκασε σήμερα ως μεροληπτικό ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την Γερουσία της Γαλλίας, με το οποίο θα απαγορευτεί στις μουσουλμάνες να φορούν μαντίλα κατά την διάρκεια των σχολικών εκδρομών.

Το κείμενο αυτό είναι "το πιο πρόσφατο παράδειγμα των διακρίσεων και μιας προσέγγισης με στόχο την περιθωριοποίηση των μουσουλμάνων", ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην ανακοίνωση που εξέδωσε.


Στη Γαλλία, ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία, του κόμματος που είχε την πρωτοβουλία για το νομοσχέδιο αυτό, χαρακτήρισε "απαράδεκτη" την παρέμβαση της Τουρκίας στο θέμα. "Ζητώ από τον Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν (τον υπουργό Εξωτερικών) να διαμαρτυρηθεί εντόνως στον Τούρκο ομόλογό του για αυτήν την παρέμβαση στις υποθέσεις της Γαλλίας", τόνισε ο Μπρουνό Ρεταϊγιό, σε ανακοίνωση που εξέδωσε. "Η Γαλλία είναι κυρίαρχο κράτος. Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνει η Τουρκία σε πράγματα που αφορούν μόνο τον γαλλικό λαό και τους εκπροσώπους του; Πολύ περισσότερο που, σε ό,τι αφορά το λαϊκό κράτος, το ισλαμιστικό καθεστώς του Ρετζέπ Ερντογάν δεν μπορεί να παραδώσει μαθήματα", πρόσθεσε ο γερουσιαστής.

Το νομοσχέδιο έχει ως στόχο να απαγορευτεί να φέρουν θρησκευτικά σύμβολα οι γονείς και κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά σε σχολικές εκδρομές.

"Θα ήταν πολύ πιο ωφέλιμο να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας", ανέφερε το τουρκικό υπουργείο, εκτιμώντας ότι το νομοσχέδιο "παραβιάζει ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα" των ανθρώπων.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι το νομοσχέδιο δεν έχει πολλές πιθανότητες να εγκριθεί από την Εθνοσυνέλευση, όπου την πλειοψηφία έχει το κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια