ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κύπρος: Παίρνουν πίσω 26 «χρυσά» διαβατήρια μετά τις αποκαλύψεις

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει διαδικασία ανάκλησης της πολιτογράφησης 26 ατόμων – Θα συσταθεί τριμελής επιτροπή που θα εξετάσει τις διαδικασίες και θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα στο υπουργικό συμβούλιο

Υπό την πίεση των αποκαλύψεων για το «πάρτι» με την απόδοση κυπριακής υπηκοότητας, σε άτομα που θεωρούνται ύποπτα για διάφορα εγκλήματα (κυρίως οικονομικά), το υπουργικό συμβούλιο σήμερα αποφάσισε να ξεκινήσει διαδικασία ανάκληση της πολιτογράφησης 26 ατόμων. Πρόκειται για έναν Μαλαισιανό, οκτώ Καμποτζιανούς, δύο Κενυάτες, πέντε Κινέζους, εννέα Ρώσους και έναν Ιρανό.

Την απόφαση ανέγνωσε μετά από την τετράωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών Κωσταντίνος Πετρίδης, λέγοντας ότι προνοείται παράλληλα η σύσταση τριμελούς επιτροπής για την εξέταση των διαδικασιών και την υποβολή συμπερασμάτων στο υπουργικό συμβούλιο.

Στην τριμελή επιτροπή συμμετέχουν η Γενική Λογίστρια ως πρόεδρος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η Νομική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών πρόκειται για εννέα επενδυτικές υποθέσεις που αφορούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, με κάποιες εξ αυτών, σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη είδαν το φως της δημοσιότητας.

Μανώλης Καλατζής - Λευκωσία
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια