ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Στέφανος Μάνος κατά Γεραπετρίτη για την ψήφο αποδήμων: Oύτε 5 στους 100 δεν θα ψηφίσουν

Επίθεση στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη έκανε ο Στέφανος Μάνος μέσω ανάρτησης του στα social media για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο κ. Μάνος κατηγορεί τον κ.Γεραπετρίτη για την τοποθέτηση του ότι δεν μπορεί να διανοηθεί ότι δικαστήριο θα «ακροβατούσε σε νομικό ακτιβισμό», σε περίπτωση που γινόταν έλεγχος σε ότι αποφάσισαν και ψήφισαν οι βουλευτές.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου στα social media: «Διαβάζω την ακόλουθη δήλωση του υπουργού κ. Γεραπετρίτη αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό:
«Με τους 300 βουλευτές να ψηφίζουν δεν μπορεί να υπάρξει κανένα δικαστήριο που θα επιδείξει ακτιβισμό. Σε 45 χρόνια δεν υπήρξε κανένα νομοσχέδιο να ψηφιστεί από όλα τα μέλη. Αυτό δεν μπορεί παρά να απηχεί τη λογική μιας ισχυρής νομιμοποίησης που δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δικαστήριο θα ακροβατούσε σε νομικό ακτιβισμό».

Τι είναι αυτή η δήλωση; Απειλή κατά των δικαστών που θα τολμήσουν να ελέγξουν όσα αποφάσισαν οι 300 βουλευτές (ενδεχομένως για να προστατέψουν τα δικά τους κατεστημένα συμφέροντα); Κατάργηση υπό προϋποθέσεις της αρχής της διάκρισης των εξουσιών;

Δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν είναι δύσκολο να συμφωνήσουν 300 βουλευτές σε ένα ανώδυνο και χωρίς περιεχόμενο νόμο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο νόμος που θα ψηφιστεί θα κριθεί στις εκλογές. Από τους 100 που δικαιούνται να ψηφίσουν ούτε 5 δεν θα δεχθούν να υποστούν την ταλαιπωρία στην οποία θα τους υποβάλλουν οι 300 συμφωνούντες βουλευτές υπό την καθοδήγηση των κ. Θεοδωρικάκου, Γεραπετρίτη και Κουτσούμπα«.

Η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου:https://www.iefimerida.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια