ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Economist: Η Ευρώπη να σταματήσει να υποκρίνεται για την Ελλάδα

Κριτική προς τους Ευρωπαίους εταίρους ασκεί με δημοσίευμά του ο Economist, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσουν να υποκρίνονται ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα 2,2% κατά μέσο όρο μέχρι το 2060. Το βρετανικό περιοδικό καλεί τους Ευρωπαίους «να γίνει η διευθέτηση των οικονομικών της Ελλάδας μια και καλή», καθώς οι Έλληνες στις εκλογές του Ιουλίου γύρισαν την πλάτη τους στον λαϊκισμό ψηφίζοντας τον Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος έχει υποσχεθεί μια υποσχέθηκε μια μεταρρυθμιστική πλατφόρμα.

Στο δημοσίευμά του ο Economist σημειώνει ότι η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους σχεδιάστηκε για να δείχνει σκληρή ώστε να είναι ευχάριστη για τους ψηφοφόρους της βόρειας Ευρώπης, οι οποίοι μισούν την ιδέα της διάσωσης των νότιων, αλλά οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι «αγρίως ​​μη ρεαλιστική». «Ήρθε η ώρα να σταματήσουν να προσποιούνται και να διευθετήσουν τα οικονομικά της Ελλάδας μια για πάντα», συμπληρώνει ο Economist.

Στη συνέχεια προσθέτει πως υπάρχει λύση, καθώς όταν οι Έλληνες ψήφισαν τον Ιούλιο Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει υποσχεθεί μια πλατφόρμα μεταρρυθμίσεων, γύρισαν την πλάτη τους στον λαϊκισμό.

«Οι πιστωτές πρέπει να το λάβουν αυτό ως ένδειξη καλής πίστης. Θα πρέπει επίσης να θέσουν έναν νέο στόχο - ότι σε αντάλλαγμα για περισσότερες μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει μια διαγραφή χρέους αρκετά μεγάλη ώστε να της επιτρέψει να εξυπηρετεί τα χρέη της χωρίς απαιτείται πρωτογενές πλεόνασμα.

https://www.liberal.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια