-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Γιατί τα αεροπλάνα δεν πετάνε πάνω από Ειρηνικό. Με ένα βίντεο σπάει ο... μύθος!

Με ένα βίντεο σπάει ο... μύθος!

Το Bright Side μας εξηγεί γιατί τα αεροπλάνα συνήθως αποφεύγουν τον Ειρηνικό Ωκεανό για τα ταξίδια από τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ προς την Ασία.

Ο πραγματικός λόγος είναι πως οι αποστάσεις από αυτή την «οδό» είναι μεγαλύτερες.

Η καμπυλότητα της Γης, το επιπλέον πλάτος του
Ισημερινού και οι αεροχείμαρροι (jet streams) δυσχεραίνουν τις πτήσεις πάνω από τον Ειρηνικό, ενώ η μεγαλύτερη απόσταση απαιτεί περισσότερα καύσιμα και υψηλότερο κόστος.

Όπως μας εξηγεί το βίντεο, σε έναν δισδιάστατο χάρτη, το «ουράνιο τόξο» πορείας για να αποφύγει κανείς τον Ειρηνικό, μπορεί να μοιάζει μεγαλύτερη διαδρομή, αλλά δεν είναι.

Αυτό, γιατί η Γη δεν είναι μια τέλεια σφαίρα, και έτσι, μια ευθεία γραμμή θα ήταν εντελώς διαφορετική σε τρισδιάστατη απεικόνιση. Ο συνδυασμός των παραπάνω παραγόντων, δηλαδή η καμπυλότητα της Γης και το επιπλέον εξισωτικό πλάτος της, σημαίνει ότι η καμπύλη προς τους πόλους είναι μικρότερη, σε σχέση με την «ευθεία» γραμμή, ακριβώς πάνω από τον Ειρηνικό.

Ακόμη, η πορεία κυκλικά, περιμετρικά του Ειρηνικού, είναι ασφαλέστερη λόγω αποφυγής των ισχυρών jetstreams, που δημιουργούν αναταράξεις πολύ πιο ισχυρές από τις συνηθισμένες.ΠΗΓΗ: news247.gr
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.