ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Λαφαζάνης: Εγώ το έλεγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει- Μου απαντούσαν «σταμάτα θα μας κάψεις»

Φωτιές άναψε η δήλωση του Νίκου Βούτση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει το 2015- παρά τις διευκρινιστικές δηλώσεις που αναγκάστηκε να δώσει- καθώς την τοποθέτηση επιβεβαιώνουν τώρα και άλλα στελέχη της ριζοσπαστικής αριστεράς, με κρίσιμο εσωκομματικό ρόλο εκείνη την εποχή, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, πριν την υπογραφή του μνημονίου του 2015, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ότι και ο ίδιος είχε διαπιστώσει ότι το κόμμα δεν είχε πρόγραμμα με αρχή, μέση και τέλος, και δεν ήξερε τι θα κάνει στην διακυβέρνηση, αλλά του έλεγαν να μην μιλάει γιατί θα τους κάψει..

Οι δηλώσεις του πρώην προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, στην παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά, προκάλεσε πολλά σχόλια. Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θύμισε ότι και εκείνος είχε κάνει το 2012 μια παρόμοια δήλωση και είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εντελώς ανέτοιμος και απροετοίμαστος για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας» είπε ο κ. Λαφαζάνης αποκαλύπτοντας ότι τότε «με έπαιρνε τηλέφωνο ο Τσίπρας και μου έλεγε "θα μας κάψεις", αυτά υπονομεύουν την προοπτική μας».

Όπως εξήγησε «εγώ για να βοηθήσω έκανα αυτές τις δηλώσεις για να αναδείξω μια αλήθεια που έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει κεντρικά υπόψιν του γιατί μπαίναμε σε μια φάση που πλησίαζε η διακυβέρνηση της χώρας. Δυστυχώς, τα κατεστημένα κόμματα έχουν μια απίστευτη βουλιμία εξουσίας».

«Το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στη λογική εδώ και τώρα κυβέρνηση και έβαζε σε δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, μοίρα το πώς θα κυβερνήσει. Είχαμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που βάδιζε προς τη διακυβέρνηση και δεν είχε πρόγραμμα με αρχή και μέση, τέλος για το τι θα κάνει στη διακυβέρνηση» συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης.

Όπως είπε, μάλιστα, «λέγαμε ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια και δεν είχαμε αναλύσει τις συνέπειες από μια τέτοια κίνηση».

Οι διευκρινίσεις Βούτση

Μετά το σάλο που προκάλεσε, ο Νίκος Βούτσης το πρωί της Παρασκευής προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση υποστηρίζοντας ότι αναφερόταν στην έλλειψη ετοιμότητας «σε σχέση, όπως διευκρίνισα μάλιστα, με την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού ανά Υπουργείο και Οργανισμό» και όχι σε σχέση με το πρόγραμμα.

«Μερικές φορές, δυστυχώς, χρειάζονται διευκρινήσεις και για τα πολιτικά αυτονόητα. Μιλώντας για τις εμπειρίες διακυβέρνησης, οι οποίες καταγράφονται στο πολύ καλό και χρήσιμο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά, επεσήμανα το γεγονός ότι ενώ προγραμματικά και από πλευράς στελεχιακού δυναμικού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί για το ορατό, σοβαρό ενδεχόμενο από το 2012 κιόλας, ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, ήταν σαφές και εύλογο εφόσον η Αριστερά δεν είχε διαδραματίσει ποτέ τέτοιο ρόλο να υπάρχει μια έλλειψη ετοιμότητας σε σχέση, όπως διευκρίνισα μάλιστα, με την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού ανά Υπουργείο και Οργανισμό.

Η ιστορία και η πράξη έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε με τόλμη και ετοιμότητα, αποτελεσματικά και σε αυτό το πεδίο.»

https://www.iefimerida.gr/

Διαβάστε και το: Ο «λαγός» Βούτσης, η ψευτοαυτοκριτική και πώς ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιζε με τα σπίρτα κι έκαψε τη χώρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια