-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Τα κατάλοιπα της ισοπεδωτικής κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της ιδεοληψίας του ΚΚΕ στην Παιδεία δεν θα εξαλειφθούν σύντομα.

Πληροφορηθήκαμε ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αρνήθηκε την ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων, αλλά και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών με δίδακτρα. Και αυτό διότι "τα κίνητρα κερδοφορίας αντιφάσκουν με το άρθρο 16 του Συντάγματος".

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών αντιτίθεται στους μηχανισμούς αξιολόγησης, αφού ο ανταγωνισμός . . . . εμπορευματοποιεί τα πανεπιστήμια. Θεωρεί ότι "σκοπός των Πανεπιστημίων είναι η παραγωγή και μετάδοση επιστημονικής γνώσης προς όφελος της κοινωνίας και του λαού, και όχι η εξυπηρέτηση των συγκυριακών διακυμάνσεων της αγοράς ή, ακόμη χειρότερα, των επιχειρηματικών συμφερόντων".

Ζούμε στην Κούβα του 1970 ή στην Βόρειο Κορέα; Ακόμη και η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κίνας έχει στρέψει τα πανεπιστήμιά της στην κατεύθυνση της εντατικής επιστημονικής έρευνας και καινοτομίας με άμεση σύνδεσή τους με τις εταιρείες αξιοποίησης της τεχνολογίας. Πώς νομίζετε ότι προχωρά η HUAWEI και οι άλλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας;

Προσβλέπω στην επαναφορά των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση με γνώμονα την Αριστεία, την Αξιολόγηση και την Αξιοκρατία. Και εάν θέλουν οι συγκλητικοί των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Παντείου να κρατηθούν μακρυά από την "αιμοσταγή" αγορά και τις επιχειρήσεις, ας ιδρύσουν ιδίοις εξόδοις δικά τους ιδιωτικά κολλέγια (λυπούμαι, αλλά πανεπιστήμια δεν μπορούν να ιδρύσουν, λόγω απαγόρευσης του άρθρου 16), τα οποία θα κρατήσουν μακρυά από τις επιχειρήσεις. Ας θέσουν και έναν όρο στο καταστατικό αποδοχής φοιτητών: "απαγορεύεται η μετά το πτυχίο εργασία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιτρέπεται μόνον η πρόσληψη στο Δημόσιο. Σε αντίθετη περίπτωση θα γίνει ανάκληση του πτυχίου σας".

Joachim Grispolakis
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.