ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«Συμμαχία» Κώστα Αρβανίτη με ακροδεξιούς για να μη γίνει ο Σχοινάς αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ήταν έτοιμος να καταψηφίσει τον διορισμό του έλληνα υποψηφίου, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων ότι «δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος στον τίτλο του χαρτοφυλακίου του»

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς περίμενε ότι θα είχε μια δύσκολη ακρόαση για τον διορισμό του ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αρμοδιότητα την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής. Ο ίδιος ο τίτλος είχε προκαλέσει εξάλλου σειρά αντιδράσεων από την στιγμή της ανακοίνωσης από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αυτό όμως που δεν περίμενε ήταν ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης θα συμμαχούσε με ακροδεξιούς για να μην γίνει ο ίδιος ο πρώτος έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Οπως αποκαλύπτει το Σάββατο το protothema.gr ο υποψήφιος αντιπρόεδρος αντιμετώπισε μια ανίερη συμμαχία Αριστεράς και Ακροδεξιάς για να μπλοκάρουν την υποψηφιότητά του.

Μετά την ακρόαση, στην οποία κυριάρχησε το ζήτημα του τι είναι ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής, συναντήθηκαν οι συντονιστές των αρμοδίων ομάδων για να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την υποψηφιότητα.

Εκεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ συμμάχησε με την Ακροδεξιά για να καταψηφίσει τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι ο κ. Σχοινάς (πάντα κατά την κρίση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) «δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος στον τίτλο του χαρτοφυλακίου του». Αφετέρου, τον κατηγόρησε ότι ακολουθεί την εθνική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση προσφύγων και μεταναστών. Τρίτον, είπε ακόμη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σχοινάς δεν ανέφερε τίποτε για την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ.

Η υποψηφιότητα του Μαργαρίτη Σχοινά τελικά εγκρίθηκε, παρά τις (μη δεσμευτικές) αντιρρήσεις από Φιλελεύθερους και Σοσιαλδημοκράτες για τον τίτλο του χαρτοφυλακίου. Ωστόσο, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, μόνο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αυτός της Ακροδεξιάς θέλησαν να απορρίψουν την υποψηφιότητά του.

Αντιθέτως, θετική ήταν η ψήφος του Τουρκοκύπριου Νιαζί Κιζιλγιουρέκ που εκλέχτηκε στην Κύπρο με το ΑΚΕΛ, το οποίο είναι στην ίδια ευρωκοινοβουλευτική ομάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξήγησε μάλιστα ότι ως εκλεγμένος στην Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να καταψηφίσει έναν έλληνα υποψήφιο.

Η στάση του κ. Κιζιλγιουρέκ ανάγκασε τελικά τον κ. Αρβανίτη να αλλάξει την ψήφο του. Πηγή: Protagon.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια