-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Ποιός είναι πρόβατο...;

Θεωρώ το ζήτημα της ατομικής και κατ’ επέκταση συλλογικής πολιτικής στάσης, θέσης και συμπεριφοράς του καθενός, αλλά και συνολικά, εξαιρετικά περίπλοκο θέμα και δεν αντιμετωπίζεται με λόγια του είδους: "Ο Ελληνικό λαός κοιμάται, ξυπνήστε ρεεεε, είστε πρόβατα, είστε ηλίθιοι κλπ", λόγια που γράφονται και ξεστομίζονται από ιδεοληπτικούς τύπους, από τύπους που έχουν καταληφθεί από ιδεοληψίες παλιές, παλιότερες και νεότερες. Υπάρχουν και οι νεότερες ιδεοληψίες που προέκυψαν κυρίως κατά την περίοδο των μνημονίων.

Είναι τύποι-συμπολίτες μας, παρόλο που και τα γεγονότα τους διαψεύδουν, επιμένουν ιδεοληπτικά με απόλυτο και φασιστικό τρόπο να εκφράζονται πολύ υποτιμητικά για όλους όσους δεν ακολουθούν τις δικές τους ιδεοληψίες, ακόμα και υβριστικά.

Δεν ξέρω αν είναι ίδιον του νεοέλληνα αμόρφωτου πολιτικά, αλλά και γενικά αμόρφωτου.
Νομίζουν, επειδή αυτοί ταυτίζονται με αυτές τις ιδέες και απόψεις, ότι οφείλει ο καθένας να τις ασπάζεται αυτές τις ιδέες και να  ακολουθεί αυτούς. Αν κάποιος ακολουθεί τις δικές τους ιδέες και απόψεις, κυρίως άκριτα, δεν είναι πρόβατο. Πρόβατα είναι μόνον οι άλλοι!
Θεωρούν τους εαυτούς διαφωτιστές και αφυπνιστές, είναι τα κοινωνικά ξυπνητήρια!!!

Όλοι αυτοί οι τύποι, τύποι από όλες τις πολικές πλευρές και κατευθύνεις, είναι τύποι που θέλουν τον φύρερ τους-τον απόλυτο καθοδηγητή τους, δικιά τους σκέψη μάλλον δεν είχαν ποτέ.

Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.