-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

28 οργανώσεις «χρηματοδοτεί» το «Ίδρυμα Σόρος» στην Αλβανία!

Στη δημοσιότητα κατάσταση με τα ονόματα των πιο γνωστών οργανώσεων.

Το «Ίδρυμα Σόρος», οι κρυφές και φανερές «χορηγίες» του, καθώς και οι σχέσεις που διατηρεί ο ισχυρός, πολυπράγμων άνδρας με τη σημερινή κυβέρνησης της Αλβανίας και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, προσωπικά, είναι ένα θέμα που απασχολεί συχνά τα αλβανικά ΜΜΕ.

Χθες αντιπολιτευόμενη αλβανική ιστοσελίδα προέβη στην αποκάλυψη λίστας 28 οργανώσεων στη χώρα οι οποίες λαμβάνουν χρήματα από το «Ίδρυμα Σόρος». Το δημοσίευμα τονίζει ότι το δίκτυο των οργανώσεων αυτών είναι ιδιαίτερα ευρύ, ότι άλλες λειτουργούν μέχρι σήμερα, ενώ άλλες όχι, και δίνει στη δημοσιότητα κατάσταση με τα ονόματα των πιο γνωστών οργανώσεων.

Ανάμεσα τους διαβάζει κανείς το «Ευρωπαϊκό Κίνημα στην Αλβανία», το «Κέντρο Κοινοβουλευτικών Ερευνών», το «Κίνημα MJAFT», του οποίου πρόεδρος είχε διατελέσει ο νυν δήμαρχος Τιράνων, Εριόν Βελίαϊ, το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας και Διαμεσολάβησης», το «Εκλογικό Συμβούλιο Αλβανίας», το «Respublica», το «Ινστιτούτο Αλβανικών ΜΜΕ», το «Αλβανικό Ινστιτούτο Διεθνών Μελετών», η «Αλβανική Επιτροπή του Ελσίνκι», το περιοδικό «BIRN Albania», το «Open Data Albania», το «Κίνημα Νεολαίας Αιγυπτίων και Ρομά», ο σύλλογος «Τα παιδιά είναι το μέλλον», το «Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών», κ.α. Ορισμένα εξ αυτών είναι πολύ αγαπητά και ενεργά στην Κοινωνία των Πολιτών, ενώ χαίρουν εκτιμήσεως από διπλωμάτες και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών διαπιστευμένων στην αλβανική πρωτεύουσα.

Η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι δεδομένου ότι η πλειονότητα των φορέων και των προγραμμάτων που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το «Σόρος», έχουν σχέση με τη διακυβέρνηση, τη νομοθεσία και τους κρατικούς θεσμούς, εγείρονται πολιτικά και ηθικά ζητήματα για το κατά πόσο ο πολυμήχανος Σόρος με όχημα το ίδρυμά του ελέγχει και επηρεάζει την αλβανική πολιτική σκηνή, και συγκεκριμένα τον «επιρρεπή» Έντι Ράμα.

https://lawandorder.gr/
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.