ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Έβγαζαν λαθρομετανάστες... κουφούς με ταρίφα 500 ευρώ

Κύκλωμα γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο Σάμου θησαύρισε εκδίδοντας πλαστά πιστοποιητικά

Γιατροί και νοσηλευτές από το Νοσοκομείο της Σάμου, καθώς και ακόμη ένα άτομο, ιρακινής καταγωγής, που δρούσε ως μεσολαβητής, είχαν θησαυρίσει με πλαστές γνωματεύσεις που εξέδιδαν, με «ταρίφα» τα 500 ευρώ και χορηγούσαν σε χιλιάδες μετανάστες, προκειμένου να χαρακτηριστούν «ευάλωτοι» και να μεταφερθούν κατά προτεραιότητα στην ενδοχώρα.

Τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που υπάρχουν στο hot spot της Σάμου αλλά και το ζεστό χρήμα που έχουν αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν επτά γιατροί και δύο νοσηλευτές που εργάζονται στο νοσοκομείο του νησιού.

Με τη συνδρομή ενός ακόμη, που έπαιζε τον ρόλο του «συνδέσμου» με εύπορους πρόσφυγες και μετανάστες, είχαν στήσει ένα κύκλωμα, που εξέδιδε πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις, με τις οποίες είχε καταφέρει να χαρακτηριστούν χιλιάδες παράτυποι μετανάστες -οι οποίοι βρίσκονταν στο κέντρο ταυτοποίησης της Σάμου- ως «ευάλωτοι» και να φύγουν από αυτό το νησί για την ηπειρωτική χώρα.

Όπως αποκάλυψε το Open TV στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου, η έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. είχε αποκαλύψει πως πριν από περίπου έναν μήνα επτά γιατροί του νοσοκομείου του νησιού -δύο νοσηλευτές και ένας μεσολαβητής- είχαν καταφέρει να ανοίξουν τον δρόμο σε αλλοδαπούς για να προωθούνται στην ενδοχώρα.

Οι συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της Αστυνομίας συγκλονίζουν. «Τα χαρτιά που τους έβγαλε είναι για ευαλωτότητα άλφα. Είναι κουφός, τον βγάλανε κουφό, ότι δεν ακούει. Κατάλαβες; Και του βγάλαμε “Α” ευαλωτότητα…» καταγράφεται σε έναν από τους διαλόγους που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Η «ταρίφα» που έπρεπε να δώσει κάθε αλλοδαπός για να εξασφαλίσει το «πάσο» για την ηπειρωτική Ελλάδα ήταν 500 ευρώ. Από αυτά, τα 300 πήγαιναν στον γιατρό, ο οποίος έγραφε την ψεύτικη γνωμάτευση, 100 ευρώ έπαιρνε ο νοσηλευτής και 100 ευρώ ο Ιρακινός μεσολαβητής, που εντόπιζε τους ενδιαφερομένους στο κέντρο ταυτοποίησης της Σάμου.

Στο σπίτι του μεσολαβητή οι αστυνομικοί εντόπισαν μια ατζέντα, στην οποία είχε γράψει περίπου 80 ονόματα αλλοδαπών, και μάλιστα δίπλα στα 54 από αυτά υπήρχαν σημειωμένα ποσά σε ευρώ: 500, 480, 450.

Η τιμή, πάντως, άλλαζε αν η περίπτωση χαρακτηριζόταν πιο εύκολη ή πιο δύσκολη. Οι... κανόνες που ακολουθούσε το κύκλωμα έγιναν πιο αυστηροί όταν ενημερώθηκαν για την παρουσία της Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο ταυτοποίησης.

https://www.dimokratianews.gr/
loading...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια