-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Τι δουλειά είχαν οι...πρόσφυγες στις καταλήψεις;


Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Αδυνατούμε να καταλάβουμε τις αντιδράσεις για τη χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, ιδιαίτερα τις ενστάσεις που διατυπώνονται στο όνομα του ανθρωπισμού και του προοδευτισμού.

Κάθε προοδευτικός και σίγουρα εχέφρων άνθρωπος επιθυμεί οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να είναι υπό την προστασία και την κηδεμονία του δημοκρατικού, ουδέτερου, ανεξίθρησκου κράτους το οποίο ελέγχεται από τη Βουλή, τη Δικαιοσύνη, τον Τύπο, την ΕΕ, τις ανεξάρτητες αρχές.

Τι σόι προοδευτισμός είναι αυτός που ανέχεται οι άνθρωποι αυτοί να φιλοξενούνται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε ακατάλληλους χώρους και χωρίς να γνωρίζουμε από ποιους. Καταντά, τελικά, κωμική η στάση ορισμένων απέναντι στο κράτος που το εμπιστεύονται τυφλά ως επιχειρηματία και εργοδότη αλλά όταν έρχεται η ώρα να αναλάβει τον κοινωνικό του ρόλο λένε πως εμπιστεύονται περισσότερο τις… καταλήψεις.

Είναι πολύ νωπή η μνήμη της κατάληψης του City Plaza οι υπεύθυνοι της οποίας έσερναν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φιλοξενούσαν στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου. Οι ίδιοι άνθρωποι και φυσικά κι εμείς μαζί τους, θα είχαμε ανέβει στα κεραμίδια, αν η Εκκλησία φιλοξενούσε αυθαίρετα πρόσφυγες και μετανάστες και τους έσερνε σε λειτουργίες και λιτανείες.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ασυναρτησία μέρους του προοδευτικού κόσμου της χώρας η οποία πηγάζει από την αδυναμία του να σφυρηλατήσει ταυτότητα παράγοντας πολιτική στη βάση αρχών μόνο περιμένει να ετεροπροσδιοριστεί μέσα από τις παβλωφικές του αντιδράσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ. Και όλο αυτό βέβαια είναι και δηλωτικό πολιτικού αναλφαβητισμού.

Χρέος μας είναι να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να κάνει όλα όσα απέτυχε να κάνει το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και μάλιστα να τα κάνει και πολύ γρήγορα. Άλλωστε η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ήταν στην αιχμή της κριτικής που κάναμε. Από την παρούσα κυβέρνηση λοιπόν περιμένουμε αποτελεσματικότερη και πιο διαφανή διαχείριση του προσφυγικού και στα κέντρα πρώτης υποδοχής, στα hot spot δηλαδή αλλά και στα υπόλοιπα προσφυγικά camp.

Με αυτή την έννοια λοιπόν, μόνο θετικά μπορούμε να αποτιμήσουμε την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από χώρους στους οποίους κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί την προστασία τους γιατί κανείς δεν λογοδοτεί σε κανένα.

Καλό θα ήταν να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το που μεταφέρθηκαν οι άνθρωποι αυτοί γιατί όσο πιο συστηματική και αναλυτική είναι η ενημέρωση από την πλευρά της κυβέρνησης, τόσο θα περιορίζεται το πεδίο που αναπτύσσεται η συνθηματολογία, η ιδεοληψία, τα fake news και συχνά και η παράνοια.

Liberal

loading...
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.