ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ευάλωτο Προσύμφωνο που έγινε μόνο για ιδεολογικούς λόγους

Ν. Λυγερός

Από τώρα και μετά το Προσύμφωνο των Πρεσπών θα δείξει πόσο ευάλωτο είναι με όλα τα δομικά προβλήματα που έχει. Έτσι θα δούμε πραγματικά τι θα πουν όσοι υποτίθεται πρέπει να ελέγχουν την εφαρμογή του σε κρατικό επίπεδο. Διότι τώρα κάθε παρανομία θα πρέπει να καταγραφεί. Αλλιώς δεν έχει νόημα να υπάρχουν τα άρθρα που υποτίθεται προβλέπουν τις αλλαγές. Έτσι κανείς δεν θα έχει πια καμία δικαιολογία διότι τώρα οι πράξεις θα έχουν άμεσες επιπτώσεις. Το θέμα είναι να γίνουν οι παρατηρήσεις χωρίς να μπούμε σ’ ένα τεχνητό διπλωματικό πλαίσιο που θα προσπαθήσει να μειώσει το γεγονός. Επειδή το Προσύμφωνο έχει πολλά προβληματικά σημεία, θα έχουμε όλο και περισσότερες επιπτώσεις. Όσοι είναι υπεύθυνοι στο Υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να κάνουν αναφορές για αυτά τα νέα δεδομένα και να μην τα αποκρύβουν.
Το Προσύμφωνο δεν είναι μόνο μια πράξη ενάντια στο Ελληνισμό, αλλά έχει και πρόβλημα από μόνο του διότι δεν έγινε για να είναι λειτουργικό, αλλά για να φανεί ότι έγινε για λόγους ιδεολογικούς και μόνο.


Ποια κυβέρνηση θα προστατέψει την Ομογένεια;

Ν. Λυγερός

Ποια κυβέρνηση θα προστατέψει την Ομογένεια από τη σαβούρα που άφησε πίσω της για το θέμα του Προσυμφώνου των Πρεσπών; Τώρα τελείωσαν όλα τα περιθώρια και όλες οι προθεσμίες για την εφαρμογή των άρθρων της και βλέπουμε ήδη προβλήματα με το θέμα της σημαίας και της χρήσης του άστρου της Βεργίνας, ενώ αυτό θα έπρεπε να είχε λυθεί από το 1995. Με άλλα λόγια, η προηγούμενη κυβέρνηση ζήτησε αυτό που είχαμε ήδη και μάλιστα με επίσημο τρόπο, ενώ βέβαια τα Σκόπια δεν το υλοποίησαν ποτέ. Και τώρα οι εκδηλώσεις των Σκοπιανών στο εξωτερικό συνεχίζουν κανονικά να κάνουν χρήση της παράνομης σημαίας. Και τα προβλήματα θα συνεχιστούν στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Ευρώπη. Και ποιος θα πει στους Ομογενείς ποια θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά τους απέναντι στους Σκοπιανούς που λειτουργούν αλυτρωτικά γιατί δεν πιστεύουν καθόλου σε αυτό το Προσύμφωνο γιατί ξέρουν ότι έγινε με έναν παράλογο τρόπο και δεν αποτελεί μια συμφωνία μεταξύ λαών, αλλά ιδεολογικό δόγμα.


Ο νέος Μακεδονικός Αγώνας δεν είναι της αριστεράς ούτε της δεξιάς

Ν. Λυγερός

Ο νέος Μακεδονικός Αγώνας δεν είναι της αριστεράς ούτε της δεξιάς. Είναι ένα θέμα που αφορά όλο τον Ελληνισμό, όπου κι αν βρίσκεται πάνω στον πλανήτη. Δεν πρόκειται λοιπόν να ξεχάσουμε τη Μακεδονία, επειδή άλλαξε η κυβέρνηση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βρεθεί κυβέρνηση που να συμφωνεί με τον ελληνικό λαό. Αν είναι αυτή καλώς, αλλιώς θα πέσει και αυτή και θα πάμε στην επόμενη. Το θέμα της Μακεδονίας δεν μπορεί να είναι κομματικό. Σίγουρα μερικοί το χρησιμοποίησαν για να γίνουν βουλευτές στη νέα Βουλή των Ελλήνων και καλά έκαναν. Αλλά τώρα θα είναι καλό και για αυτούς να μην ξεχάσουν για ποιο λόγο τους επέλεξε ο ελληνικός λαός για να τον εκπροσωπούν, αλλιώς γρήγορα θα υπάρξει και άλλη αλλαγή, γιατί κανένας δεν πρόκειται να μας πείσει ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών είναι καλό για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Οι ενημερώσεις για τα απαράδεκτα στοιχεία που έχει το Προσύμφωνο συνεχίζονται. Κι αν υπάρξει ανάγκη για Συλλαλητήρια και βέβαια πάλι θα γίνουν γιατί αυτό είναι το πρέπον για τον Ελληνισμό ό,τι και να λένε τα κόμματα της αριστεράς ή της δεξιάς. Το μόνο που μας απασχολεί είναι η ιστορική αλήθεια κι όχι να είμαστε πολιτικά ορθοί για λόγους διπλωματίας. Άλλωστε ασχολούμαστε με αναγνωρίσεις γενοκτονιών και ξέρουμε τι σημαίνει αγώνας.

http://lygeros.org/
loading...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια