-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Θεσπίζεται ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ

Τα φαινόμενα να περνούν σε πανεπιστήμια με βαθμούς κάτω από τη βάση δεν θα συνεχιστούν
Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί η ανάγνωση των βάσεων 2019, που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, καθώς στις περισσότερες σχολές καταγράφεται πτώση, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο εισόδου στα πανεπιστήμια ακόμα και με βαθμό κάτω από τη βάση.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει, σε 286 πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα, για όσους έδωσαν Πανελλήνιες Εξετάσεις από ημερήσια ΓΕΛ, σημειώθηκε πτώση βάσεων! Τα… πρωτεία στην κατηγορία με τη μεγαλύτερη πτώση βάσεων κέρδισε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Χίος), καθώς οι βάσεις εισαγωγής έπεσαν κατά 4.700 μόρια. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν σε 5.305 μόρια, από 10.005 μόρια το 2018. Ακόμα δύο τμήματα που εδρεύουν στη Χίο βρίσκονται στο Top 4 με τη μεγαλύτερη πτώση βάσεων. Το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού (με πτώση 4.315 μορίων) και το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (πτώση κατά 4.317 μόρια).

Όσον αφορά τις σχολές και τα τμήματα με άνοδο βάσεων, αυτά είναι μόλις 35, με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) να σημειώνει άνοδο 4.199 μορίων και να είναι πρώτο στη σχετική κατηγορία για τα ημερήσια ΓΕΛ. Σε μεγάλη απόσταση, με άνοδο 1.62 μορίων, βρίσκεται το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ενώ είχαμε και μία σχολή στην οποία δεν υπήρξε ούτε άνοδος, ούτε πτώση βάσεων. Ο λόγος για τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορία (ΣΜΥΑ) – Κατεύθυνση Διοικητικής και Εφοδιαστικής Υποστήριξης, που έμεινε… σταθερή στα 16.881 μόρια.

Κεραμέως: Να υπάρχει ελάχιστη βάση εισαγωγής

Σαφέστατη θέση υπέρ της θέσπισης ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια πήρε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», η κυρία Κεραμέως τόνισε πως «δεν μπορεί να μπαίνει κάποιος στο πανεπιστήμιο έχοντας γραπτό με βαθμό 0,8 είπε η υπουργός» και επανέλαβε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να θεσπιστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής μετά από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους. Έχουμε κάποιες σκέψεις επ’αυτού, είπε, αλλά δεν θέλουμε να τις δημοσιοποιήσουμε πριν από την διαβούλευση με τους φορείς.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας ανάφερε πως αφού θεσπιστει η ελάχιστη βάση εισαγωγής από το υπουργείο Παιδείας, εξετάζεται το ενδεχόμενο κάθε σχολή να μπορεί να ορίσει δική της βάση.
https://fimotro.gr/thespizete-elachisti-vasi-isagogis-sta-ai/
loading...
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.