ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μαρτυρία για το ότι κύκλοι των ΗΠΑ χάιδευαν Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Nicholas Economides*

Προσπαθήσαμε πολλές φορές οι Έλληνες ακαδημαϊκοί οικονομολόγοι του εξωτερικού (μεταξυ μας και ο νομπελίστας Πισσαρίδης) να δεχτεί η New York Times άρθρα μας κατά του Grexit, το 2011, το 2012, το 2013, το 2014, το 2015. Πάντα μας είπαν όχι. Συγχρόνως τύπωναν άρθρα του Βαρουφάκη και ακόμα και στις ειδήσεις από την Ελλάδα έδειχναν τεράστια συμπάθεια στο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα κι όταν ήταν μικρό κόμμα.

Ο επικεφαλής της σελίδας σχολίων Κρούγκμαν και τότε έγραφε αλλά ακόμη και σήμερα γράφει οτι θέλει Grexit και την νέα δραχμή! Αυτό δεν σταματάει την Καθημερινή να τον φέρνει στην Ελλάδα σαν Θεό. Χτες τύπωσε η NYT άρθρο προπαγανδιστή έμμισθου του Σύριζα ο οποίος παρουσιάστηκε σαν "δημοσιογραφος". Αυτά που έγραψε για την Ελλάδα και τον ΚΜ είναι οχετός από ψέματα που δεν θα επαναλάβω εδώ.

Τι μαθαίνουμε; Πρώτα, η NYT είναι κίτρινος τυπος, γράφει fake news. Αυτό το ξέρουμε χρόνια εμείς στην Αμερική, καιρός να το μάθουν και στην Ελλαδα. Δεύτερο, πρέπει επιτέλους η Καθημερινή να ξεκόψει απο την σχεση της και συνεργασια με την NYT. Οταν ξέρουμε ότι η NYT ψεύδεται ασύστολα περί Ελλάδος, πώς μπορεί να βασίζεται η Καθημερινή στις μεταφράσεις άρθρων της NYT για το τι γίνεται στην Αμερική στα πολιτικά και οικονομικά θέματα;

Διαβάζοντας Καθημερινή νομίζεις ότι η Αμερική είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος από ότι πραγματικά είναι, γιατί τα άρθρα είναι κατ' ευθείαν μεταφράσεις των fake news των NYT. Καιρος να διαβάσουμε την αλήθεια και όχι τα fake news των NYT.

*Professor στην εταιρεία New York University Stern School of Business

https://www.facebook.com/Nick.Economides
loading...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια