-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Ευρωπαίος Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων: «Σπάνιος ο συντονισμός των δυνάμεων που έδρασαν στην Εύβοια»


Το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, επισκέφθηκε ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα για να εκφράσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της Ευρώπης προς τη δοκιμαζόμενη από τις πυρκαγιές χώρα μας.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο κ. Στυλιανίδης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Η κατάσταση στην Εύβοια ήταν και συνεχίζει να είναι πολύ δύσκολη. Με την εμπειρία μου ως Επίτροπος σε πολλές περιοχές του κόσμου σε ό,τι αφορά δασικές πυρκαγιές, θα ήθελα να πω ότι μου έκανε εξαιρετική εντύπωση ένας σπάνιος συντονισμός που έχει επιδειχθεί τις τελευταίες ημέρες στην Εύβοια».

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια, τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος επισήμανε ότι εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή παρουσία και αλληλεγγύη στο πλαίσιο του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ RescEU, αλληλεγγύη η οποία μάλιστα εκφράστηκε έμπρακτα με τη συνδρομή σε επίπεδο επιχειρησιακών μέσων από πλευράς των κυβερνήσεων της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Κροατίας.

Πηγή: onetv.gr
loading...
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.