ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μητσοτάκης: Σε ένα μήνα πρέπει να αποστέλλονται προειδοποιητικά sms στους πολίτες


Εως το τέλος του χρόνου θα λειτουργεί πλήρως το «112» - «Δε μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή επειδή κάποιος πολίτης δε θα έχει ειδοποιηθεί» τόνισε ο πρωθυπουργός

Να γίνουν όλες οι απαραίτητες επαφές με τους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, ώστε σε ένα μήνα να μπορεί να γίνεται αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων στους πολίτες σε περιπτώσεις ανάγκης, ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το «112» σύμφωνα με τον ίδιο σχεδιασμό θα είναι σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του έτους.

«Θα παρακολουθώ τα χρονοδιαγράμματα προσωπικά και πολύ αυστηρά. δεν μπορώ να δεχθώ ότι μπορεί να χαθεί έστω και μία ανθρώπινη ζωή επειδή κάποιος πολίτες δεν μπόρεσε να ειδοποιηθεί» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι σήμερα άρχισαν οι δοκιμαστικές αποστολές sms στους πολίτες μέσω της γραμμής έκτακτης ανάγκης «112».

Αρκετά κινητά δέχτηκαν λίγο πριν τις 12:00 ειδική ειδοποίηση, η οποία έγραφε «Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης: Ακραία κατάσταση» με την υποσημείωση ότι πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος.Το μήνυμα συνοδευόταν με σειρήνα και σχετικό ηχητικό μήνυμα το οποίο προειδοποιούσε για ακραία φαινόμενα.

«Το σύστημα 112 είναι πρωτοποριακό, θα είναι διαθέσιμο στην ολότητά του στο τέλος του έτους. Σήμερα κατοχυρώσαμε και ελέγξαμε ότι η βασική του υποδομή δουλεύει. Βασική δουλειά μας τώρα είναι ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει σε όλες τις συσκευές. Αυτό απαιτεί ενέργειες και από εμάς. Θα τις δείτε το επόμενο διάστημα. Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις» ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Τόνισε ακόμη: «Το πιο κρίσιμο είναι το μετά. Το ποιο μήνυμα θα στείλεις, σε ποιον θα το στείλεις, σε ποια περιοχή, τι θα λεει, ποιοι θα έιναι οι κανόνες διοίκησης μιας εκκένωσης. Αυτή είναι δουλειά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που είμαστε βέβαιοι ότι θα την κάνει με μεγάλη επάρκεια».Ερωτηθείς για το πότε θα είναι έτοιμο το σύστημα, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι «απαιτείται η έκδοση υπηρεσιακών σχεδίων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά η εντολή είναι να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν. Η πληροφορία που έχουμε από τους αρμόδιους και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι ότι μπορεί να γίνει σύντομα αλλά δεν θα μπω σε χρονοδιάγραμμα. Θα κάνουμε τα πάντα για να λειτουργήσει άμεσα το σύστημα».


www.protothema.gr/
loading...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια