-->

Header Ads

Στον πρωθυπουργό μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Εξάλλου ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όταν κέρδισε τις εκλογές του 2015 από τις πρώτες του κινήσεις ήταν να διορίσει τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ, τον δημοσιογράφο Γιάννη Ρουμπάτη.

«Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με το ν. 1645/1986 και το ν. 3649/2008 (Α’ 39) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, και προσωπικού, στον Πρωθυπουργό»,
αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ που ήδη αναρτήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου η κυβέρνηση είχε δημοσιεύσει –μέσω Προεδρικού Διατάγματος, ένα νέο οργανόγραμμα. Σε αυτό προβλεπόταν η δημιουργία νέων διευθύνσεων, καθόριζε τις αρμοδιότητες καθεμιάς απ’ αυτές, ενώ προσδιόριζε τα κριτήρια και τον τρόπο στελέχωσης των επιτελικών και όχι μόνο θέσεων της υπηρεσίας. Ταυτόχρονα με τις αλλαγές στην εσωτερική «αρχιτεκτονική» υπήρχε πρόθεση για πρόσληψη 200 νέων υπαλλήλων, σχέδιο που σκοντάφτει στη μνημονιακή δέσμευση για «πάγωμα» των προσλήψεων.

Σημειώνεται τέλος ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να τοποθετήσει στην ηγεσία της ΕΥΠ ένα πρόσωπο έκπληξη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, διευθυντικό στέλεχος μεγάλων ελληνικών εταιρειών security, με συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και με ενδιαφέρον στα ζητήματα ασφαλείας στη Μέση Ανατολή ενδέχεται να είναι ο νέος διοικητής του οργανισμού.

Ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη δικηγόρος Αθηνών, Γρηγόρης - Αλέξανδρος Δημητριάδης θα είναι ο σύνδεσμος του πρωθυπουργού με την ΕΥΠ.

Ανθρωπος με χαμηλό προφίλ ο 40άρης Γρηγόρης - Αλέξανδρος Δημητριάδης, αποτελεί ίσως τον πιο κρίσιμο εκ των μυστικοσυμβούλων του προέδρου της ΝΔ - προτού καν ο Κ.Μητσοτάκης βρεθεί στη θέση του υπουργού στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2013, όπως λένε οι γνωρίζοντες.

Είναι το πρόσωπο που, όπως αναφέρεται, θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην επόμενη μέρα του Μητσοτάκη, καθώς φέρεται να αναλαμβάνει «ειδική αποστολή» στο νέο ισχυρό Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη (το τρίτο παιδί της οικογένειας του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη) και του Σπύρου Δημητριάδη, θα έχει πλέον «έδρα» στο Μαξίμου ως ο άνθρωπος - κλειδί στο ιδιαίτερο γραφείο του Πρωθυπουργού, το οποίο διαχωρίζεται από τη γενική γραμματεία Συντονισμού του κυβερνητικού έργου κατά τα «Νέα»

Οπως σε όλα αυτά τα χρόνια της πολιτικής διαδρομής του προέδρου της ΝΔ, ο Δημητριάδης θα εξακολουθεί να είναι «τα αφτιά και τα μάτια» του Μητσοτάκη, φροντίζοντας ώστε οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο ίδιος αναλαμβάνει και την εποπτεία και επικοινωνία με την ΕΥΠ για λογαριασμό του Μαξίμου, κίνηση που επίσης επιβεβαιώνει τη σχέση απολύτου εμπιστοσύνης των θείου και ανιψιού.

Σε ότι αφορά τον Oργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων η μεταφορά του στο ΥΠΕΞ έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αυτό σημαίνει πως πλέον το ΥΠΕΞ θα διαχειρίζεται τα κονδύλια αποζημιώσεως σε περίπτωση ζημιάς σε κάποια εξαγωγικά προϊόντα καθώς ο οργανισμός αυτός τα ασφαλίζει.
Όποιος κάνει εξαγωγές είναι υποχρεωμένος να περάσει από τον Οργανισμό αυτό.
www.liberal.gr/
loading...
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.