ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αλέξης Τσίπρας: κύμβαλον αλαλάζον

Σαν να μην κυβέρνησαν ποτέ! Παρακολουθώντας την συμπεριφορά του Α. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στις μόλις 6(!) μέρες που έχουν περάσει, από την μεγάλη εκλογική ήττα που υπέστησαν, τρίβεις τα μάτια σου. Τσιμπιέσαι.

Και αναρωτιέσαι: Πιστεύουν πραγματικά μέσα τους, ότι σε τόσο σύντομο διάστημα 144 ωρών, μπορούν να συμπεριφέρονται σαν να μην διέλυσαν τη χώρα επί 4,5 χρόνια;
Η απάντηση, δυστυχώς είναι προφανής και απόλυτη. Ναι, το πιστεύουν.

Και γι αυτό και μπορούν να μιλάνε, για «απόπειρα χειραγώγησης της δικαιοσύνης», για «καρατομήσεις» στελεχών της ΕΛΑΣ, χειροκροτητών του Τσίπρα, για «εξουσίες του Μητσοτάκη, που δεν έχει ο Μαδούρο, για το ουσιαστικά «άχρηστο» 112 και μια σειρά άλλων πολιτικών ασυναρτησιών…

Οι οποίες ασφαλώς χαρακτηρίζουν τους πομπούς τους. Ωστόσο αφορούν και ολόκληρη την κοινωνία. Γιατί το είδος της αντιπολίτευσης που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία όλης της κοινωνίας.

Παρ ότι ο Α. Τσίπρας την Κυριακή της ήττας του υπαινίχθηκε σοβαρή και προγραμματική αντιπολίτευση, μέσα σε 6 μέρες αποδεικνύεται, ότι δεν μπορεί να ασκήσει ούτε προγραμματική, ούτε κυρίως σοβαρή αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη μπήκε «με φόρα». Αποφασιστικά, προετοιμασμένη και απρόσμενα αποτελεσματικά. Αυτό το πανθομολογούμενο γεγονός, έχει φέρει σε ακόμα χειρότερη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς αντιλαμβάνονται, ότι η σύγκριση είναι συντριπτική σε βάρος του.

Οι γενναίοι και οι σοβαροί, σε αυτές τις περιπτώσεις ανασκουμπώνονται και βάζουν τα δυνατά τους, να γίνουν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους. Ο Α. Τσίπρας όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ, ποτέ δεν είχαν την παραμικρή σχέση, ούτε με την γενναιότητα, ούτε με την σοβαρότητα. Και γι αυτό είναι αναγκαστικό γι αυτούς να καταφύγουν και πάλι στην ανεύθυνη και λαϊκιστική πολιτική. Είναι μονόδρομος.

Επειδή μάλιστα ο Α. Τσίπρας δεν έχει χωνέψει ακόμα «πως έχασε από τον Κούλη» και έχει μετανοιώσει που προκήρυξε πρόωρες εκλογές, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα επιχειρήσει να εκτονώσει τα δηλητηριώδη συναισθήματα του, λαϊκίζοντας εις την νιοστή.

Άλλωστε σοβαρή αντιπολίτευση, από μη σοβαρούς ανθρώπους, δεν είναι καθόλου σοβαρό να περιμένει κανένας σοβαρός άνθρωπος. Πόσο μάλλον, όταν η έλλειψη σοβαρότητας συνοδεύεται και από χαμηλά συναισθήματα και περίσσεια τοξικότητας.

Μπάμπης Παπαπαναγιώτου
Το Μανιφέστο
loading...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια