-->

Header Ads

Η μηνυτήρια αναφορά της ΝΔ για Κρέτσο-βοσκοτόπια Καλογρίτσα και η σχέση τους με Βαξεβάνη

Ντόμινο εξελίξεων έχει προκαλέσει η κάλυψη του Λευτέρη Κρέτσου στην υπόθεση με τα βοσκοτόπια του επιχειρηματία Ιωάννη Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Η εφημερίδα «Μπαμ» της Κυριακής φέρνει στο φως της δημοσιότητας το εισαγγελικό πόρισμα για το πως στήθηκε όλο αυτό το σκάνδαλο με τον Λευτέρη Κρέτσο και τον Ιωάννη Καλογρίτσα και πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τότε που βγήκε στην εξουσία το 2015 προσπάθησε να ελέγξει και να χειραγωγήσει με κάθε τρόπο τα μέσα ενημέρωσης αλλά και να μεθοδεύσει τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες.
Στην υπόθεση αυτή είχε αναφερθεί και τον Σεπτέμβριο του 2016 η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλοντας μέσω μήνυσης ότι η συμμετοχή του Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με εγγύηση τα βοσκοτόπια του ήταν παράνομη και ότι ο πρώην γενικός γραμματέας Ενημέρωσης ευθυνόταν ποινικώς.

Πιο συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου του 2016 οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μάκης Βορίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ιωάννης Τραγάκης, Κωνσταντίνος Τζαβάρας και Χαράλαμπος Αθανασίου, κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το σκάνδαλο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται ότι η Πενταμελής Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού παραβίασε το καθήκον της «προκειμένου να ευνοήσει έναν τουλάχιστον εκ των υπερθεματιστών σκόπιμα μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα καταβάλει τα ποσά της προσφοράς του ή σκόπιμα λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά τα οποία, με βάση την προκήρυξη, δεν έπρεπε και δεν μπορούσε να λάβει υπόψη».

Επίσης, τονίζεται ότι «η ανωτέρω Επιτροπή ψευδώς βεβαίωσε ότι διενήργησε τον έλεγχο επάρκειας των οικονομικών μέσων του Καλογρίτσα με βάση τους όρους της προκήρυξης, αφού είναι σαφές ότι δεν ενήργησε τέτοιο έλεγχο».minisi1
minisi2


minisi3
minisi4


minisi5
minisi6Η υπόθεση όμως δεν πήρε την δικαστική οδό και μπήκε στο αρχείο από την Εισαγγελία Διαφθοράς δυο μήνες αργότερα.

Το 2018 η Εισαγγελία Εφετών ανασύρει την υπόθεση με το σκάνδαλο απο το αρχείο και τον Απρίλιο 2019 καταλήγει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του Λευτέρη Κρετσου, του Ιωάννη Καλογριτσα και των μελών της Επιτροπής.arxeiokretsos1
arxeiokretsos2


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πως εκείνο το διάστημα, το καλοκαίρι του 2016, παράλληλα με τα βοσκοτόπια και τις τηλεοπτικές άδειες ο Ιωάννης Καλογρίτσας έστηνε μαζί με το Κώστα Βαξεβάνη την εφημερίδα «Documento» ενώ έχοντας την «εύνοια» του Μαξίμου κατάφερε να πάρει δάνεια ύψους 59,6 εκατ. ευρώ.kalogritsas-arxeio1
kalogritsas-arxeio2

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

23/9/16 η @neademokratia καταγγελει δια μηνύσεως οτι η συμμετοχή Καλογριτσα στο διαγωνισμό για τις άδειες με εγγύηση ...βοσκοτόπια είναι παράνομη και οτι ο Κρετσος ευθύνεται ποινικως.

Η μήνυση μπαίνει αρχειο απο την Εισαγγελία Διαφθοράς (γέλια κοινου) δυο μήνες μετα.

1/223/9/16 η @neademokratia καταγγελει δια μηνύσεως οτι η συμμετοχή Καλογριτσα στο διαγωνισμό για τις άδειες με εγγύηση ...βοσκοτόπια είναι παράνομη και οτι ο Κρετσος ευθύνεται ποινικως.

Η μήνυση μπαίνει αρχειο απο την Εισαγγελία Διαφθοράς (γέλια κοινου) δυο μήνες μετα.

1/2


Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Το 2018 η Εισαγγελία Εφετών αναφέρει την υπόθεση απο το αρχειο και τον Απρίλιο 2019 καταλήγει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του Κρετσου, του Καλογριτσα και των μελών της Επιτροπής.

Αποδεικνύεται ετσι, η ευθεία σύνδεση του Καλογριτσα με το Μαξίμου.

2/2


https://www.parapolitika.gr/
loading...
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.