ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σαμαράς για Novartis: «Αποκαλύπτεται η σκευωρία - Δεν περιμένω καν τη συγνώμη τους»

Δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού, μετά τη δημοσιοποίηση της παραίτησης Αγγελή.

Με μία σκληρή ανακοίνωση, ο Αντώνης Σαμαράς σχολιάζει την αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος σημειώνει ότι υπήρξε βιασύνη για διώξεις σε πολιτικούς στην υπόθεση Novartis και κάνει λόγο για ένα άτομο που «έχει την ικανότητα να πλάθει σενάρια τύπου Ρασπούτιν».

Όπως λέει ο πρώην Πρωθυπουργός, «το κείμενο της παραίτησης Αγγελή, αποκαλύπτει με ανατριχιαστικές εκ-των-έσω λεπτομέρειες, τη σκευωρία που στήθηκε από αδίστακτους πολιτικούς καιροσκόπους για τη σπίλωση αντιπάλων τους». Παράλληλα, καλεί σε πρωτοβουλίες αυτοκάθαρσης την Δικαιοσύνη, εξετάζοντας τις καταγγελίες Αγγελή, «προκειμένου να πέσει φως στη σκοτεινή αυτή σκευωρία».

Σημειώνεται ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, καταγγέλλει στις εμπιστευτικές αναφορές του προς την προϊσταμένη του Ξένη Δημητρίου, πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis και κατάχρηση εξουσίας (άρθρο 239 του Ποινικού Κώδικα) εκ μέρους των εισαγγελέων που τη χειρίζονται.

Ολόκληρη η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:

«Το κείμενο της παραίτησης Αγγελή, που έφερε στη δημοσιότητα το "Πρώτο Θέμα", αποκαλύπτει με ανατριχιαστικές εκ-των-έσω λεπτομέρειες, τη σκευωρία που στήθηκε από αδίστακτους πολιτικούς καιροσκόπους για τη σπίλωση αντιπάλων τους. Και εκτελέστηκε, δυστυχώς, από μια ομάδα δικαστικών λειτουργών, επίορκη και εγκληματική - όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Αυτά ακριβώς που είχα ευθέως καταγγείλει από την πρώτη στιγμή με τη μήνυσή μου κατά των σκευωρών, τώρα επιβεβαιώνονται πλήρως! Εχω πει, και το επαναλαμβάνω, ότι θα τους πάω "μέχρι τέλους". Δεν έχω να προσθέσω τίποτε από την πλευρά μου. Δεν περιμένω ούτε καν τη συγγνώμη τους. Τους αφήνω στην κρίση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας. Εν τέλει, και στην κρίση της Ιστορίας.

Πρόκειται για μια σκευωρία χωρίς προηγούμενο - χειρότερη τελικά απ' ό,τι καταγγέλλαμε κι εμείς που υπήρξαμε ο στόχος της! Είμαι βέβαιος, πως όλα θα αντλήσουμε τα απαραίτητα διδάγματα. Κι όλοι θα πάρουμε μέτρα, ώστε τέτοιες αθλιότητες να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον.

Σε λίγες εβδομάδες, οι πολίτες θα κληθούν, να κρίνουν το πολιτικό μέλλον των εμπνευστών της σκευωρίας αυτής. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, από την πλευρά της, είμαι βέβαιος ότι θα αναλάβει, με νηφαλιότητα και ευθυκρισία, πρωτοβουλίες αυτοκάθαρσης. Εξετάζοντας αμερόληπτα και σε βάθος τις καταγγελίες Αγγελή, προκειμένου να πέσει φως στη σκοτεινή αυτή σκευωρία και να αποδοθεί το δίκαιο».

http://newpost.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια