ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τα λόγια και τα έργα στα εθνικά θέματα

Ο τύποις πρόεδρος και ουσία νεοσουλτάνος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε πως, ό,τι και να λέει ο Τσίπρας για διεθνή δίκαια, νόμους, αποφάσεις και συμμαχίες, εκείνος θα συνεχίσει τον... χαβά του.

Για την ακρίβεια, δήλωσε: «Διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος, εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί. Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες. Εχουμε πάρει και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Η ουσία αυτής της δήλωσης περιλαμβάνεται σε δύο φράσεις: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος, εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί». Ειδικά η πρώτη φράση, πέραν όλων των άλλων, δείχνει αλαζονεία και περιφρόνηση όχι μόνο για το πρόσωπο του κ. Τσίπρα, αλλά για την Ελλάδα.

Οταν παρουσιάζεται ένας πρωθυπουργός να «λέει μόνος του κάποια πράγματα», περνά η εικόνα ενός ταλαίπωρου γραφικού που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και η χώρα του στην ουσία αποτελεί αμελητέα ποσότητα. Αυτή η στάση απέναντι στην Ελλάδα δεν είναι αποκλειστικότητα του Ερντογάν, αλλά τουρκισμός εν δράσει.

Η Τουρκία ποσώς ενδιαφέρεται για έννοιες. Δεν την απασχολούν. Το μόνο που θα μπορούσε να την προβληματίσει είναι ενέργειες οι οποίες θα φέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Οποια εξουσία και η εκάστοτε κυβέρνηση στην πατρίδα μας πρέπει να έχουν κατά νου αυτή την πτυχή των ελληνοτουρκικών σχέσεων: Μόνο η ισχύς πείθει τους Τούρκους.

Οι διαρκείς επικλήσεις σε ιδέες, έννοιες και αξίες, τις οποίες δεν καταλαβαίνουν και δεν έχουν σκοπό να κατανοήσουν, αντί να μας κάνουν πιο σεβαστούς στα μάτια τους, απλά υποβιβάζουν τη θέση μας και εκείνοι μας αντιμετωπίζουν σαν ακίνδυνους φαφλατάδες.

Κι αυτό θα συνεχίσει να γίνεται και να επιδεινώνεται, μέχρι να έρθει η ημέρα που θα διαπιστώσουν, με θεαματικό τρόπο, οι αλαζόνες γείτονες πόσο άδικο είχαν...

Δημοκρατία
loading...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια