-->

Header Ads

Ορός της αλήθειας αντί για ντιμπέιτ

Χίλιες φορές να μη γίνει η ανούσια τηλεμαχία. Είναι κρίμα, εκτός χρημάτων, να δαπανάται και χρόνος για προκατασκευασμένα ψέματα

Πόσο αηδιαστικό είναι να βλέπεις ένα καραστημένο τηλεπιλάφι φλούφλικων ερωτήσεων, οι οποίες ακολουθούνται από ετοιματζίδικες απαντήσεις, που μόλις προμηθεύτηκε ο κάθε φιδέμπορας από τη βιομηχανία των κλισέ…

Ποτέ δεν έχει μπει «στο ψητό» μια τηλεμαχία. Ποτέ δεν έχει ακουστεί, έτσι αγέρωχη και λαμπερή, μια αιχμηρή αλήθεια. Ποτέ δεν ωφελήθηκε ο λαός από μια διαδικασία αυτού του είδους. Μόνο φιγούρα των εχόντων και κατεχόντων πολιτική και μιντιακή εξουσία γίνεται. Το αποτέλεσμα είναι ένα ολοστρόγγυλο μηδέν. Τίποτα, πολύς καβγάς για το τίποτα. Για να φάνε τα κορόιδα οι φορολογούμενοι το πιλάφι (το οποίο πληρώνουν λες και είναι διαλεγμένο το ρύζι του σπυρί σπυρί από τον ίδιο τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας), φροντίζουν πριν από το τηλεοπτικό σερβίρισμά του να το διαφημίζουν λες και θα κατέβει ξανά ο Μωυσής από το βουνό με έξτρα πλάκες εντολών ανά χείρας!

Και όλη την ώρα «Βίρα - μάινα» ακούμε «Και τι ώρα θα γίνει; Πω πω πω, καλέ, διαφωνεί το τάδε κόμμα με την παρουσία του δείνα δημοσιογράφου. Προλαβαίνει ο πρωθυπουργός να πάει αφού πρώτα έχει μια υποχρέωση στα ξένα; Γιατί να μην είναι και τούτος ο αρχηγός και τούτη η κομματάρχισσα;». Τρίχες! Κατσαρωμένες, φριζαρισμένες, κερωμένες και μπλαστρωμένες με μάσκα μαλλιών, τρίχες!

Αν είχε κάποιο νόημα να γίνει τηλεμαχία πολιτικών αρχηγών, θα ήταν μόνο με τη χορήγηση ορού της αλήθειας στους πολιτικούς, που θα υποχρεώνονταν να απαντήσουν σε σκληρές και ανεπιθύμητες ερωτήσεις. Εναλλακτικά του ορού της αληθείας, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο ανιχνευτής ψεύδους που χρησιμοποιεί το αμερικανικό FBI.

Ας φανταστούμε τι θα γινόταν σε ερωτήσεις τύπου «Σας έχει χαρτζιλικώσει ποτέ ξένος κυβερνητικός υπάλληλος ή ντόπιος μεγαλοκαρχαρίας; Ποιοι από το κόμμα σας είναι άχρηστοι και διεφθαρμένοι, αλλά τους διατηρείτε στη θέση τους επειδή έχουν στοιχεία για δικές σας λοβιτούρες;». Χάρμα δεν θα ήταν;

Και όσοι έχουν τυχόν ενστάσεις επειδή αυτές οι μέθοδοι δεν εξασφαλίζουν 100% ευστοχία, αλλά 80% και 90%, ας παρηγορηθούν με την ιδέα ότι οι τηλεμαχίες, έτσι όπως γίνονται, εξασφαλίζουν 100% ανία και ψευδολογία.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία
loading...
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.