ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Χάρη στην Μακεδονία η παρένθεση κλείνει - Η εθνική στρατηγική μετά το τέλος - Το τέλος της αναξιοπρέπειας

Ν. Λυγερός

Μπορεί μερικοί να πιστεύουν ότι αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πολιτικού συστήματος, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική και αυτό φάνηκε λόγω της επιρροής του νέου Μακεδονικού Αγώνα. Με αυτήν την έννοια μπορούμε να πούμε ότι η Μακεδονία έσωσε την Ελλάδα με την παρέμβασή της. Διότι με τον αγώνα που προκάλεσε, οι Έλληνες άρχισαν την αντίσταση και τώρα την απελευθέρωση. Έτσι είναι όλο και περισσότεροι τώρα αυτοί που βλέπουν ότι αρχίζει να κλείνει και αυτή η παρένθεση. Βέβαια για πολλούς άργησε αυτή η διαδικασία γιατί σιχάθηκαν να βλέπουν μια τόσο ακραία κομματική προσέγγιση για όλα τα θέματα και την εκμετάλλευση της οικονομικής κατάστασης, για να επιβληθεί μια ιδεολογία που ποτέ δεν τα κατάφερε στην Ελλάδα επειδή είμαστε της ελευθερίας.
Σε αυτή τη φάση ανακαλύπτουμε και τις εσωτερικές τριβές που υπάρχουν εντός του κόμματος της ήττας, γιατί πολλοί ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν πολλά όσο υπήρχε πλαίσιο εξουσίας αλλά όχι όταν αυτή τελειώνει. Γι’ αυτόν τον λόγο η αλλαγή κύκλου προετοιμάζεται, διότι ακόμα και οι εσωτερικές αντιδράσεις λειτουργούν εκθετικά.


Η εθνική στρατηγική μετά το τέλος

Ν. Λυγερός

Τώρα που όλοι είδαν το τέλος της κυβέρνησης με τις εκλογές στο αυτοδιοικητικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και αναμένουν την ήττα της στο εθνικό επίπεδο, αναρωτιούνται τι μπορεί να γίνει μετά την πτώση αυτού του καθεστώτος και τα πράγματα είναι απλά. Διότι δεν πρέπει μόνο να ασχοληθούμε με την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, πρέπει να ανατραπούν πολλά απαράδεκτα μέτρα που καθυστερούν την Ελλάδα σε πάρα πολλά επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητη η εθνική στρατηγική, διότι δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυθαίρετες τακτικές που δεν έχουν βάθος χρόνου. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται όλα τα εθνικά μας θέματα όπως είναι η Μακεδονία, η Βόρεια Ήπειρος, η Θράκη, το Αιγαίο και το Κυπριακό, δίχως βέβαια να ξεχάσουμε τη θέση μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα αναβαθμιστεί λόγω της ελληνικής ΑΟΖ, που πρέπει να ανακηρύξουμε επιτέλους και να οριοθετήσουμε με όλα τα κράτη που θέλουν να λειτουργήσουν μαζί μας, ειδικά στις περιοχές όπου έχουμε στρατηγικά αποθέματα υδρογονανθράκων, όπως στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης, αλλά και στην περιοχή που έρχεται σε επαφή με την ΑΟΖ της Κύπρου. Διότι με τις συμμαχίες που ετοιμάζουμε τόσο με την Εxxon Μobil όσο με την Τotal την Repsol και άλλες μελλοντικά πετρελαϊκές εταιρείες η Ελλάδα θα αλλάξει κύκλο.


Το έργο της απελευθέρωσης

Ν. Λυγερός

Δεν πρέπει μόνο να απελευθερωθούμε από μια μορφή σκλαβιάς, πρέπει να πάμε και μπροστά. Αν δούμε την αναλογία που υπάρχει με τις χώρες που απελευθερώθηκαν με την πτώση του κομμουνισμού στην Ανατολική Ευρώπη και σε ποια οικονομική κατάσταση ήταν, πρέπει να πάρουμε μαθήματα αντοχής και αποκατάστασης. Βέβαια το καλό είναι ότι εμείς δεν ζήσαμε δεκαετίες αυταρχικού συστήματος και πιο γρήγορα αντισταθήκαμε σε αυτό το εκφυλισμένο σύστημα. Αλλά πόσοι συμβιβάστηκαν με αυτό και δεν είπαν τίποτα για την αντίσταση του ελληνικού λαού, άλλωστε συμμετείχαν και σε επεισόδια εναντίον του ειδικά για τον νέο Μακεδονικό Αγώνα. Είναι λοιπόν απαραίτητο να περάσουμε από μια διαδικασία διόρθωσης κατά αναλογία με αυτή που έχουμε με τις γενοκτονίες. Η Ελλάδα όσο παράξενο και αδιανόητο κι αν φαίνεται πρέπει να περάσει από αυτή τη διαδικασία για να απελευθερωθεί από όσα μέτρα έχουν παρθεί εναντίον της από ένα σύστημα που ακολούθησε κατά γράμμα, λες και δεν ήξερε να κάνει τίποτα άλλο. Το πρόβλημα είναι ότι λειτούργησε με τον ίδιο τρόπο, ενώ η ιστορία μάς είχε ήδη μάθει ότι δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό αυτό το σύστημα για μια κοινωνία και ειδικά για ένα λαό της ελευθερίας. Έτσι έχουμε ακόμα πολύ έργο για ν' απελευθερωθούμε.


Το τέλος της αναξιοπρέπειας

Ν. Λυγερός

Με τις πολιτικές εξελίξεις που έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες εκλογές στους δήμους, στις περιφέρειες και στο ευρωκοινοβούλιο, βλέπουμε το τέλος της αναξιοπρέπειας που λειτουργούσε ως αρχή του κράτους. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζεται αυτή η διαδικασία από το κυβερνών κόμμα. Αντιθέτως όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά γίνεται και με τον πιο έντονο τρόπο για να προφτάσει την καταληκτική ημερομηνία των εθνικών εκλογών. Έτσι και σε αυτό το επίπεδο υπάρχει η περίφημη ορολογία της προπαγάνδας που αναγκάζει τους υπαλλήλους της να λένε δέκατος τρίτος μήνας αντί επίδομα για να φανεί ότι υπάρχει μια γνήσια διαφορά. Αλλά η ίδια η προπαγάνδα δεν προλαβαίνει να εδραιωθεί κι έχουν ήδη αλλάξει οι οδηγίες για το θέμα της μεσαίας τάξης. Μάλλον το κυβερνών κόμμα κατάλαβε ότι δεν πρόκειται να πετύχει τίποτα με αυτήν την τάξη και κατά συνέπεια προτιμά να την εγκαταλείψει για να φανεί καλύτερη σε άλλες. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση ζει την αρχή του τέλους και προσπαθεί με κάθε τρόπο να σώσει τα βασικά, δηλαδή το κόμμα, διότι είναι το μόνο στο οποίο δίνει σημασία, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια εξουσίας. Έτσι έρχεται και το τέλος της αναξιοπρέπειας.


Κανένας πίσω πια

Ν. Λυγερός

Αρκετά πήγε η Ελλάδα πίσω τα τελευταία χρόνια λόγω της εφαρμογής μιας βάρβαρης ιδεολογίας σε όλα τα επίπεδα του κράτους. Τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσει η πατρίδα μας, να εγκαταλείψει όλα αυτά τα βαρίδια του παρελθόντος και να μην αφήσει κανένα πίσω από τους αθώους που παραπλανήθηκαν. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε και πάλι ενωμένοι γύρω από τις αξίες του Ελληνισμού για ν’ αντισταθούμε σε κάθε είδους καταπατήσεις των δικαιωμάτων μας, διότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πια. Το κυβερνών κόμμα με την καθυστερημένη προσέγγιση του μας πήγε πίσω σε όλα τα εθνικά θέματα, και άνοιξε άλλα μέτωπα εκεί όπου δεν υπήρχε απολύτως καμιά ανάγκη. Απλά ήθελε να εκτελέσει με κάθε τρόπο την αποστολή του ενάντια στον Ελληνισμό, επειδή δεν μπορεί να σταθεί εκτός των κομματικών του γραμμών. Το θέμα της Μακεδονίας απέδειξε ότι τα θεμέλια του κυβερνώντος κόμματος ήταν σαθρά κι ότι δεν αποτελούσαν μια αλλαγή, αλλά μια εκδίκηση ενάντια στην ιστορία του Ελληνισμού. Όμως στις Πρέσπες υπάρχει πια μια γνήσια αντίσταση στο απαράδεκτο Προσύμφωνο, που όχι μόνο δεν συμβαδίζει με την ιστορία του Ελληνισμού, αλλά πρόκειται για πλήγμα που πρέπει να επουλώσουμε με την ακύρωση του.


Ο Ελληνισμός κατά της παραπλάνησης

Ν. Λυγερός

Ο Ελληνισμός με τις πρόσφατες εκλογές είπε τέλος στην παραπλάνηση. Δεν θέλει πια να βλέπει αθώους να ακολουθούν ένα κυβερνών κόμμα χωρίς να ξέρουν ποια είναι η ιδεολογία του. Ο Ελληνισμός αποφάσισε να πει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι αντιστέκεται σε αυτή και θα συνεχίζει να αντιστέκεται έως το τέλος. Διότι κατάλαβε ότι δεν πρέπει να περιμένει να φύγει αυτό το κόμμα από την εξουσία κι ότι πρέπει να το διώξει με όλες τις δυνάμεις του. Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι απλώς η νίκη της αντιπολίτευσης και η ήττα της κυβέρνησης αλλά η ένωση των Ελλήνων που προστατεύουν την πατρίδα τους και την ιστορία τους. Ενωμένοι οι Έλληνες είπαν όχι στην βαρβαρότητα της λήθης διότι κανείς δεν θέλει να ξεχάσει την Μακεδονία. Δεν μιλούμε λοιπόν για κάτι το ακραίο από πλευράς των Ελλήνων που ψήφισαν μαζί. Αντιθέτως είναι οι ακραίες θέσεις της κυβέρνησης που αποτέλεσαν την τιμωρία της εκ μέρους της ιστορικής δικαιοσύνης. Φτάνει πια η παραπλάνηση των ψηφοφόρων και κανείς δεν πέφτει στην παγίδα ότι ξαφνικά όλοι έγιναν δεξιοί διότι δεν υπάρχει κανένα κόμμα με τέτοια αποθέματα. Είναι απλώς η αρχή της απελευθέρωσης της Μακεδονίας.


Συνεχίζεται ο αγώνας

Ν. Λυγερός

Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν είναι απλώς το τέλος μιας τυπικής διαδικασίας, αλλά η συνέχεια ενός αγώνα που ξεκίνησε την απελευθέρωση της πατρίδας μας από ένα ιδεολογικό ζυγό που ποτέ δεν έγινε αποδεκτός από τον Ελληνισμό. Το όλο παίγνιο όπως προσπαθούν μερικοί να το παρουσιάσουν δεν έχει παιχθεί εξ ολοκλήρου, διότι η προπαγάνδα είναι πάντα παρούσα σε όλα τα επίπεδα. Έτσι οι ερμηνείες των αποτελεσμάτων θα είναι σημαντικές και θα προσπαθήσουν να δώσουν ένα στίγμα για τις επερχόμενες εκλογές σε εθνικό επίπεδο. Κατά συνέπεια πρέπει να κλείσει αυτή η παρένθεση με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, για να πάψουν οι επιθέσεις της αυθαιρεσίας και της αλαζονείας μιας ιδεολογίας που χαίρεται να πληγώνει τις αξίες του Ελληνισμού. Δεν πρόκειται για απλές εκλογές εκ φύσης, αφού η ύπαρξη τους είναι ανάμεσα στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές. Είναι μια γέφυρα σε επίπεδο στρατηγικής για τις επόμενες αποφάσεις που θα λειτουργήσουν καταλυτικά για τις εξελίξεις που περιμένει η Ελλάδα για το μέλλον της. Γι’ αυτό ο ελληνικός λαός θα πάρει θέση και σε αυτόν τον γύρο των εκλογών λόγω συνέχειας.


Η γαλάζια πραγματικότητα

Ν. Λυγερός

Θέλουμε δεν θέλουμε η γαλάζια πραγματικότητα νίκησε τη ροζ φαντασίωση που προωθούσε η προπαγάνδα. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών ενίσχυσε θεαματικά τον πρώτο κι ήρθε να συμπληρώσει τον χάρτη των ευρωεκλογών. Έτσι ό,τι και να ακούστηκε ό,τι και να ειπώθηκε η αλήθεια φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο και κανείς πια δεν μπορεί να την αμφισβητήσει όσο κομματόσκυλο κι αν είναι. Κατά συνέπεια μπορούμε από τώρα να θεωρήσουμε αυτές τις εκλογές στα τρία επίπεδα που έγιναν ως τα νέα δεδομένα. Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να διευκρινιστεί ότι το γαλάζιο δεν είναι βέβαια παραταξιακό, αλλά εθνικό, διότι πολύ απλά οι Έλληνες ενώθηκαν για να πουν ότι φτάνει πια αυτός ο ζυγός μιας καθυστερημένης ιδεολογίας. Διότι δεν μπορεί ο Ελληνικός λαός να αποδεχτεί όλες αυτές τις κυβερνητικές αποφάσεις που καταπατούν συστηματικά τα ελληνικά δικαιώματα γιατί ένα κόμμα απορρίπτει το έργο του Ελληνισμού και της Ιστορίας. Από εδώ και πέρα πρέπει να σκεφτούμε επικοδομητικά κάθε βήμα της στρατηγικής απελευθέρωσης του Ελληνισμού για να σταματήσει τη σπατάλη χρόνου.Το κυπριακό παράδειγμα για την ΑΟΖ

Ν. Λυγερός

Το κυπριακό παράδειγμα για την ΑΟΖ είναι όλο και πιο εντυπωσιακό, ακόμα και για τους μη ειδικούς. Διότι μπορεί χρόνια να ακούν ειδικούς να ανακοινώνουν τεράστια αποθέματα και τεράστιες απολαβές για την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά έλεγαν πάντα ότι δεν βλέπουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Βέβαια είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό ότι η Κύπρος θα έπαιρνε 550 εκατομμύρια για 25 με 30 χρόνια χάρη στο κοίτασμα Αφροδίτη. Τώρα όμως που έκλεισε η συμφωνία με την Αίγυπτο για την πώληση του φυσικού αερίου, για να μετατραπεί στη συνέχεια σε υγροποιημένο φυσικό αέριο στον τερματικό σταθμό της Αιγύπτου, κανένας δεν λέει τίποτα. Ας σκεφτούμε πόσες κριτικές είχε δεχθεί ο Τάσσος Παπαδόπουλος όταν ήταν Πρόεδρος της Κύπρου λόγω της προώθησης της κυπριακής ΑΟΖ, της ανακήρυξής της και της οριοθέτησής της, μπορούμε ν’ αντιληφθούμε πόσο δικαιώθηκε. Κι όσοι δεν πίστευαν στα οφέλη της κυπριακής ΑΟΖ, πρέπει τώρα να αποδεχθούν πόσο λανθασμένες ήταν οι εκτιμήσεις τους. Σε κάθε περίπτωση για το θέμα της ΑΟΖ, η Κύπρος αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα για την Ελλάδα όπου έχουμε ακόμα ανθρώπους που αναρωτιούνται πόσο χρήσιμη θα μας είναι η ελληνική ΑΟΖ. Τώρα όσοι αμφισβητούν την ΑΟΖ είναι απλώς άτομα που δεν μπορούν όχι μόνο να αντιληφθούν το μέλλον, αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητα. Η Κύπρος συνεχίζει τις επιτυχίες της χάρη στην εθνική της στρατηγική.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια