ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εκμετάλλευση της κρίσης στην Αλβανία επιχειρούν οι «τσάμηδες»...

Την ευκαιρία για την ανακίνηση και ανάδειξη των απαράδεκτων αξιώσεων περί «Τσαμουριάς», δίνει η πολιτική κρίση στην γειτονική Αλβανία, με τις οργανώσεις και το κόμμα των «Τσάμηδων» να προωθούν καθημερινά με ακτιβιστικές κινήσεις το θέμα πιέζοντας τόσο τον Ε. Ράμα όσο και την αντιπολίτευση της χώρας.

Συγκεκριμένα, με εκδηλώσεις για την επέτειο της «Γενοκτονίας των Τσάμηδων» επιχειρείται να επανέλθει το θέμα στην κεντρική πολιτική ατζέντα, ασκώντας πίεση στον Ε. Ράμα που έχει ανάγκη κάθε στήριξης προκειμένου να βγει από την πολιτική απομόνωση αλλά και στην Αντιπολίτευση ώστε να δεσμευθεί ότι θα επαναφέρει το «Τσάμικο» ως κυβερνητική πολιτική εφόσον διαδεχθεί τον Ε. Ράμα.

Οι εκδηλώσεις ήταν συνεχείς τις τελευταίες ημέρες και κυριάρχησαν τα αλυτρωτικά και ανθελληνικά συνθήματα. Ο Σύλλογος «Τσαμουριά» και το κόμμα PDIU για να τιμήσουν τα «θύματα της ελληνικής γενοκτονίας επί των Αλβανών της Τσαμουριάς» έκαναν ακόμη και συγκέντρωσή στο νέο μεγάλο πάρκο των Τιράνων και στην τεχνητή λίμνη άφησαν δεκάδες μικρά βαρκάκια με αναμμένα κεριά για να τιμήσουν τα «θύματα της Γενοκτονίας».

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων Σπετίμ Ιντρίζι, η Γ.Γ του κόμματος Μεσίλα Ντόντα, ο πρώην βουλευτής του κόμματος Ακίφ Ρακίπι, ο πρόεδρος του συλλόγου «Τσαμουριά» Ντριτάν Σέϊκο κ.ά.

Ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων – PDIU Σπετίμ Ιντρίζι στην ομιλία παρουσία πολλών πολιτών ανέφερε ότι η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο της «Τσάμικης Εβδομάδας» για τα «75 χρόνια της ελληνικής γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης σε βάρος των Τσάμηδων». Και πρόσθεσε ότι επιθυμία του ήταν να «ανάβαν τα κεριά στον ποταμό Αχέροντα στην Τσαμουριά»..

Ο κ.Ιντρίζι επανέλαβε ότι θα συνεχισθεί ο αγώνας για απόδοση δικαιοσύνης στην «Τσαμουριά» και ότι το «Τσάμικο» είναι ένα εθνικό θέμα και κάθε κυβέρνηση έχει υποχρέωση να το προωθεί βάσει του Ψηφίσματος της Βουλής για το «Τσάμικο» και το νόμο της Βουλής του 1994 που προσδιορίζει την 27η Ιουνίου ως «Ημέρα της ελληνικής γενοκτονίας επί των Αλβανών της Τσαμουριάς».

Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε οργανωθεί «προσκύνημα» στο νεκροταφείο Καλόγερος κοντά στην Κονισπολη όπου ο κ. Ιντριζι κατηγόρησε την πολιτική τάξη της Αλβανίας ότι συμπεριφέρεται σαν «λέοντας στην Αλβανία και σαν λαγός μπροστά στην Ελλάδα» επικρίνοντας και την στάση του Ενβέρ Χότζα (του κομμουνιστή δικτάτορα της χώρας) που όπως είπε «αποφάσισε να διαγράψει δια της σιωπής, την αλβανική αυτή επαρχία την Τσαμουριά, άφησε τους γονείς μας πολίτες δεύτερης κατηγορίας, στριμωγμένους σε μια γωνιά, χωρίς σχολείο, σε φτώχεια. Ενώ από ιδεολογικής άποψης, κατάπιε όλη την τραγωδία των Τσάμηδων και έπλεκε τα εγκώμια και έγραψε το βιβλίο «Δύο φίλοι λαοί» για την φιλία με την Ελλάδα»..

Μιλώντας μπροστά σε ένα πίνακα με την ονομαστική καταγραφή των θυμάτων της υποτιθέμενης γενοκτονίας ο κ. Ιντριζι σε ένα κήρυγμα αλυτρωτισμού δήλωσε ότι η «Τσαμουριά δεν ανήκει απλώς στους Αλβανούς της «Τσαμουριάς», αλλά ανήκει σε όλους τους Αλβανούς, από το Νις της Σερβίας μέχρι την Πρέβεζα».

Σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα ο Ιντριζι ζήτησε να αναγερθεί στην «Τσαμουριά» στην Ελλάδα ,νεκροταφείο για τα 2900 θύματα της «Γενοκτονίας» και έστειλε το σύνθημα:. « Εμείς, δουλεύουμε στην Αλβανία, το νου και την ψυχή μας όμως έχουμε στην "Τσαμουριά". Περίμενέ μας, μητέρα "Τσαμουριά", διότι αυτοί στους οποίους ανήκεις, είναι στην Αλβανία….» .

Ζήτησε μάλιστα να αποδοθεί στο νεκροταφείο στην τοποθεσία Καλόγερος ο χαρακτηρισμός «Ιστορικού Νεκροταφείου» και χαρακτήρισε τα Ελληνικά Στρατιωτικά Κοιμητήρια με τα οστά των Ελλήνων πεσόντων του Β Παγκοσμίου Πολέμου «νεκροταφεία του αίσχους»…

Την σκυτάλη πήρε η Γ.Γ. του κόμματος των Τσάμηδων Μεσιλα Ντόντα που αφού επέκρινε τον Ε. Ράμα που εμφανίσθηκε με την ελληνική σημαία πίσω του στον Δήμο της Φοινίκης (όπου υποστηρίζει μειονοτικό υποψήφιο Δήμαρχο με σκοπό τον διεμβολισμό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ) τόνισε ότι «η Πατρίδα , είναι μία, ξεκινά από την Κόκκινη Μηλιά (στην Σερβία) και φθάνει μέχρι την Πρέβεζα. Ενώ βουλευτής του κόμματος «Αυτοδιάθεση» του Κοσσόβου Λιμπουρν Αλίου αναφερόμενος στην Θεσπρωτία, είπε ότι «μια μέρα, τα όμορφα εκείνα μέρη της Τσαμουριάς, με την οργάνωσή μας, με την ισχύ μας, θα γεμίσουν πάλι με Αλβανούς Τσάμηδες…».

Ν.Μ.
Liberal
loading...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια