-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

«Μοιράζουν» βίζες σε Κοσοβάρους και όχι σε ομογενείς της Κριμαίας

Περίεργες διακρίσεις από το ΥΠΕΞ στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Υπερβάλλοντα ζήλο που προκαλεί απορίες επιδεικνύει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, επιβάλλοντας ταξιδιωτικούς περιορισμούς ακόμη και εις βάρος ομογενών της Κριμαίας, την ίδια ώρα που χορηγεί αφειδώς βίζες Σένγκεν σε… Κοσοβάρους, αγνώστου προέλευσης και φυράματος.

Η Ελλάδα, αν και τυπικά δεν έχει υιοθετήσει τις «κατευθυντήριες γραμμές» που θεσπίστηκαν το 2016 για την επιβολή διακρίσεων στην αναγνώριση ξένων διαβατηρίων, εντούτοις υπερθεματίζει στην εφαρμογή τους εναντίον της Ρωσίας, ειδικά σε ό,τι αφορά τους κατοίκους της Κριμαίας με ταξιδιωτικά έγγραφα που έχουν εκδοθεί από τις ρωσικές Αρχές. Σημειώνεται ότι η περιοχή της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης έχουν έντονο ομογενειακό στοιχείο που έχει επιλέξει, όπως και οι υπόλοιποι κάτοικοι, να υπάγεται σε ρωσική διοίκηση.

Η στάση της Ελλάδας αποτελεί παραβίαση όχι μόνο της συμφωνίας για τις διευκολύνσεις των διαδικασιών έκδοσης βίζας (καλύπτει όλους τους υπηκόους της Ρωσίας και της Ε.Ε., ανεξαρτήτως τόπου διαμονής), αλλά και βασικών διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συνιστά στην πράξη επιχείρηση μαζικής τιμωρίας των κατοίκων της Κριμαίας, στην οποία πρωτοστάτησαν οι Γερμανοί με αφορμή την προσάρτηση από τη Ρωσία.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι άλλες χώρες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας (!), παρέχουν βίζες για τους κατοίκους της Κριμαίας που διαθέτουν διαβατήρια τα οποία εκδόθηκαν σε άλλες ρωσικές επαρχίες.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αρνείται και αυτή τη διευκόλυνση, παρότι στη χερσόνησο διαμένουν πολλοί Ρώσοι ελληνικής καταγωγής. Για να ταξιδέψουν οι τελευταίοι στην Ελλάδα, προκειμένου να δουν συγγενείς και φίλους, αναζητούν βίζες από πρεσβείες και προξενεία τρίτων χωρών, όπως η Ιταλία του Σαλβίνι, που έχει πολύ πιο φιλική μεταχείριση προς τους Ρώσους.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα εκδίδει βίζες σε… Κοσοβάρους, παρότι δεν έχει αναγνωρίσει επίσημη κρατική υπόσταση στη συγκεκριμένη γεωγραφική οντότητα! Δηλαδή οι Αλβανοί του Κοσόβου επισκέπτονται ελεύθερα και χωρίς έλεγχο την Ελλάδα, ενώ οι Ελληνες της Κριμαίας υφίστανται ταξιδιωτικούς περιορισμούς και διακρίσεις! Πρόκειται για ακόμη ένα «κατόρθωμα» της πολιτικής Κοτζιά που δηλητηριάζει τις σχέσεις Αθήνας - Μόσχας.

dimokratianews
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.