-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Ο υπουργός Υγείας «μαγείρεψε» τις δημόσιες και ιδιωτικές δαπάνες Υγείας

Βασίλης Βενιζέλος

Γιατί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κυκλοφορεί fake news για τις δαπάνες Υγείας.
Σε μία καταφανώς πλασματική πληροφορία, μάλλον πρόχειρη και στα γρήγορα σημειωμένη στα χαρτιά του, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια της πολύ πρόσφατης ομιλίας του στο Κέντρο Υγείας Πατησίων.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη συμβολή των δημοσίων και των ιδιωτικών δαπανών Υγείας στο σύνολο των δαπανών Υγείας στη χώρα μας, ο Ανδρέας Ξανθός διετύπωσε το εξής αμίμητο:

«Για το σχέδιό μας αυτό κατηγορηθήκαμε από τη Ν.Δ. για κρατισμό» ανέφερε ο Ανδρέας Ξανθός κάνοντας λόγο για «θράσος, όταν στη χώρα μας η αναλογία των ιδιωτικών δαπανών υγείας έναντι των δημόσιων είναι 80% - 20%, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 60% - 40%»…

Πού βρήκε αυτά τα απίθανα μεγέθη για τη χώρα μας ο Ανδρέας Ξανθός, δεν μας διευκρίνισε ποτέ! Προφανώς, ο υπουργός Υγείας κάπου «στραμπούληξε» τα νούμερα, καθώς φαίνεται ότι τα ανέγνωσε με μεγάλη ταχύτητα στο σπίτι του.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η συμβολή των δημοσίων δαπανών Υγείας στο σύνολο των δαπανών Υγείας, κατά το έτος 2015, ανήλθε στο 58,3% των συνολικών δαπανών Υγείας, για να αυξηθεί στο 61,3% των συνολικών δαπανών Υγείας, για το έτος 2016.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛΣΤΑΤ, η συμβολή των ιδιωτικών δαπανών Υγείας στη διαμόρφωση των συνολικών δαπανών Υγείας ανήλθε στο 39,9% των συνολικών δαπανών Υγείας, κατά το έτος 2015, για να μειωθεί στο 38,2% των συνολικών δαπανών Υγείας, κατά το έτος 2016.

Καλά τα fake news όταν απευθύνονται στο κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα από έναν «πρωτοκλασάτο» υπουργό της κυβέρνησης… Τι γίνεται, όμως, όταν αυτά τα fake news λαμβάνουν ευρύτερη δημοσιότητα;

Ε, τότε πλήττουν καίρια και τον «πρωτοκλασάτο» υπουργό της κυβέρνησης, αλλά και τον ίδιον τον δημόσιο λόγο περί δαπανών Υγείας στη χώρα μας!

www.athensvoice.gr/
loading...
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.