-->

Header Ads

Όλοι μαζί για την ακύρωση. Ο κώδικας της επαναδιαπραγμάτευσης

Ν. Λυγερός

Στην αρχή κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει για την ακύρωση του προσυμφώνου των Πρεσπών, γιατί πολλοί φοβόντουσαν την λογοκρισία της κυβέρνησης που ασκούσε τρομερές πιέσεις για να μην εμφανισθεί καμία φωνή, καμία αντίσταση, αλλά ο Ελληνισμός παρέμεινε όρθιος κι άρχισε να απαιτεί όλο και πιο δυναμικά να σεβαστούν όλοι την Ιστορία. Έτσι μετά τις ευρωεκλογές βλέπουμε όλο και περισσότερους Έλληνες που λειτουργούν συνδυαστικά και συντονισμένα γιατί τώρα όλοι καταλαβαίνουν πως έχουν αλλάξει τα πράγματα κι ότι υπάρχει πλαίσιο απελευθέρωσης. Έτσι η αρχική αντίσταση έχει μετατραπεί πλέον σε αντεπίθεση γιατί πολύ απλά οι Έλληνες δεν κάνουν πια πίσω. Έτσι όλες οι προβλέψεις της βαρβαρότητας έχουν καταρρεύσει και ο καθένας εκδηλώνεται ελεύθερα εναντίον ενός συστήματος που καταπατούσε τόσον καιρό τον λαό και που τώρα φαλιρίζει γιατί δεν μπόρεσε να εφαρμόσει το παράλογο πάνω στην πραγματικότητα.
Είναι καλό να το ξέρει και η επόμενη κυβέρνηση ότι ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά και συνεχίζει τον αγώνα έως το τέλος όποιος και να είναι ο αντίπαλος.


Η μάταιη προπαγάνδα

Ν. Λυγερός

Όσοι προσπαθούν να συνδυάσουν το Σκοπιανό με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, συνεχίζουν μία μάταιη προπαγάνδα που δεν έχει νόημα γιατί πολύ απλά δεν μπορούν πια να κρυφτούν, αφού όλοι έχουν καταλάβει πώς λειτουργεί η ιδεολογία τους. Δεν υπάρχει απολύτως καμία σχέση και τα λάθη που έχουν γίνει για το Σκοπιανό δεν δικαιολογούνται με τα άλλα λάθη με την Τουρκία. Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει πια την Τουρκία και δεν υπάρχει πλαίσιο να παίξει ένα ρόλο κυρίαρχο στα Βαλκάνια. Απλώς επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο φαίνεται πως όλα είναι επιτρεπτά για να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα, μόνο που και αυτό έχει ακόμα πνεύμα. Όσοι δεν μίλησαν ποτέ για την ελληνική ΑΟΖ, τι να πουν για την κυπριακή ΑΟΖ. Αφού δεν έχουν ιδέα τι αντιπροσωπεύει πρώτον και θεωρούν ότι λειτουργεί ενάντια στην ιδεολογία. Ερμηνεύουν την ΑΟΖ ως ένα εργαλείο του φιλελευθερισμού και ότι δεν είναι συμβατό με την προσέγγισή τους. Έτσι ό,τι και να ακούμε για αυτό το θέμα από άτομα που μισούν τον Ελληνισμό απλώς μπερδεύει και τα απλά δεδομένα της ΑΟΖ.


Ο κώδικας της επαναδιαπραγμάτευσης

Ν. Λυγερός

Για να γίνει επαναδιαπραγμάτευση μιας συμφωνίας που θέλει να είναι οριστική, πρέπει να ακυρωθεί. Έτσι όσοι υποστηρίζουν την επαναδιαπραγμάτευση προωθούν έμμεσα την ακύρωση. Ο τομεάρχης εσωτερικών της αντιπολίτευσης και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής τάχθηκε υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επεσήμανε ότι δεν είναι εύκολο να αφορά το όνομα αλλά μπορεί να αφορά την εθνικότητα, τη γλώσσα, τα εμπορικά σήματα και τα σχολικά βιβλία. Όλα αυτά τα σημεία επί της ουσίας ακυρώνουν το προσύμφωνο πριν καν ολοκληρωθεί η νατοϊκή διαδικασία ένταξης των Σκοπίων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η πίεση του ελληνικού λαού συνεχίζει και πάνω στην αξιωματική αντιπολίτευση. Και λόγω των εκλογών σε εθνικό επίπεδο θα υποχρεωθούν όλο και περισσότερα στελέχη να αλλάξουν τις γενικές διατυπώσεις περί σεβασμού. Διότι ο πρώτος σεβασμός που πρέπει να έχεις ως πολιτικός της Ελλάδας είναι να σέβεσαι τη θέληση του ελληνικού λαού ειδικά όταν την βλέπεις μέσω των Συλλαλητηρίων για το όνομα της Μακεδονίας. Είναι θέμα πολιτικής αξιοπρέπειας για το μέλλον και για την πορεία της ελληνικής πολιτικής.

http://www.lygeros.org/
loading...
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.