-->

Header Ads

Οι δημοκράτες ενάντια στη βαρβαρότητα-Πολιτική αλλαγή φάσης-Η συνέχεια της ιστορίας-Η στρατηγική επιλογή

Ν. Λυγερός

Δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο συμβιβασμού με τη βαρβαρότητα μιας ιδεολογίας που μισεί τον Ελληνισμό, διότι επί της ουσίας μισεί και την Ανθρωπότητα. Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω για τα θέματα της ιστορίας, διότι είναι η ανηφόρα μας για να είμαστε ελεύθεροι. Παλεύουμε για τους λαούς που έχουν υποστεί γενοκτονία, για τους αυτόχθονες λαούς και δεν είναι για να αποδεχθούμε το απαράδεκτο για τους αθώους. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να εξελιχθεί μια βαρβαρότητα είναι είτε αγνοί είτε ψεύτες και λειτουργούν τότε στο πλαίσιο της προπαγάνδας. Όταν κάποιος βάζει την ιδεολογία του πάνω από την Ανθρωπότητα ξέρουμε ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και στο επίπεδο της γενοκτονίας, για να μπορέσει να δικαιολογήσει την ύπαρξή του. Δεν είναι λοιπόν αυτός που θα αλλάξει γνώμη γιατί πολύ απλά η βαρβαρότητα δεν αναθεωρεί ποτέ τη στάση της. Όσοι λοιπόν είναι έτοιμοι να συμμαχήσουν με μια βαρβαρότητα που μας έχει καταπατήσει δεν είναι πια αθώοι αλλά συνεργοί εγκλημάτων κατά της ίδιας της Ανθρωπότητας και έτσι θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια.


Η στρατηγική επιλογή

Ν. Λυγερός

Δεν έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο παραλλαγές ή αποχρώσεις, αλλά σε δύο διαφορετικές στρατηγικές που είναι αντίθετες. Διότι η μία αναθεωρεί την ιστορία που δεν ξέρει καλά επειδή τη θεωρεί νεκρή, ενώ η άλλη θεωρεί ότι η ιστορία είναι θεμελιακή για την έννοια του Έθνους. Όταν η βαρβαρότητα μιλά για πρόοδο και ειρήνη, ξέρουμε ότι εννοεί εκκαθάριση και γενοκτονία, διότι δεν θέλει να υπάρχει κανείς που να της αντιστέκεται. Έτσι οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να ενωθούν για να υπάρξει μια ασπίδα που θα προστατέψει τον ελληνικό λαό από τις επιθέσεις της λογοκρισίας και της καταπίεσης. Η αντίστασή μας είναι ιστορική αλλά θα πρέπει να είναι ιστορικό και το αποτέλεσμα γιατί φτάνει πια αυτά που ζούμε. Ήρθε η ώρα της ελευθερίας για την Ελλάδα και αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Δεν έχουμε λοιπόν να περιμένουμε τίποτα από τους άλλους. Εμείς πρέπει να παλέψουμε χάρη στην ψήφο μας, επειδή πιστεύουμε στη Δημοκρατία και δεν φοβόμαστε τους φανατικούς της βαρβαρότητας και της λήθης της ιστορίας.


Η συνέχεια της ιστορίας

Ν. Λυγερός

Μπορεί πολλοί, και ειδικά στελέχη της εξουσίας, να προσπάθησαν να σταματήσουν την ιστορία αφού δεν μπόρεσαν να πείσουν τους πάντες ότι πέθανε. Και διέπραξαν αυτό το έγκλημα για να μας πάνε πίσω, για να προσπαθήσουν να κολλήσουν πάνω σε καθυστερημένα γεγονότα που δεν επέλεξε η ιστορία να ακολουθήσει. Προσπάθησαν χρόνια να εκτελέσουν την αποστολή τους έως το τέλος, θεωρώντας ότι κανείς δεν θα αντιλαμβανόταν τι προσπαθούν να κάνουν, μάταια όμως. Διότι υπάρχουν και οι άνθρωποι που ξέρουν και γράφουν ιστορία. Έτσι η προσπάθεια αυτή ή μάλλον η απόπειρα δεν υλοποιήθηκε έως το τέλος, γιατί το σύστημα δεν τα κατάφερε. Και τώρα προσπαθεί να δικαιολογηθεί για αυτές τις πράξεις ότι δεν αποτελούσαν κινήσεις αυτής της προσπάθειας. Διότι πάλι θεωρεί ότι είναι αρκετοί που θα πέσουν στην παγίδα του. Αλλά όσοι μελετούν τις τεχνικές των αυταρχικών καθεστώτων που διέπραξαν ακόμα και γενοκτονίες κι όχι μόνο εγκλήματα κατά την Ανθρωπότητας, αναγνώρισαν το ύφος αυτής της προσέγγισης και την κατηγόρησαν όσο πιο ξεκάθαρα γινόταν για να απελευθερώσουν τον ελληνικό λαό. Γι' αυτό συνεχίζει η ιστορία.


Πολιτική αλλαγή φάσης

Ν. Λυγερός

Με την πολιτική αλλαγή φάσης που ζούμε, βλέπουμε την επαναφορά θέσεων σε σχέση με το Σκοπιανό. Έτσι τώρα έχουμε επίσημα και τη θέση του πρώην Πρωθυπουργού που ανακοίνωσε ότι ορθώς το κόμμα του επέκρινε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχει ενδιαφέρον αυτή η καθυστέρηση αλλά εξηγείται με το τέλος της προγραμματισμένης συμμαχίας με την κυβέρνηση. Επισήμανε επίσης ότι δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου. Και τελικά παρουσιάστηκε και αυτός ενωτικός πράγμα που σημαίνει ότι κλείδωσε η επιλογή του και περνάμε όντως στο επόμενο στάδιο. Μπορεί να μην είχαμε μια ξεκάθαρη θέση πριν αλλά τώρα και το θέμα του Σκοπιανού που επανέρχεται δηλώνει ένα διαχωρισμό που δεν αφήνει πια περιθώρια συνεργασίας με τη ληγμένη κυβέρνηση. Είναι άλλη μία απόδειξη ότι ο ελληνικός λαός νίκησε με τα Συλλαλητήρια κι ότι άλλαξε την πορεία που είχαν προβλέψει οι πολιτικοί σε υψηλό επίπεδο. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και βλέπουμε την πρακτική εφαρμογή. Γι’ αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα ακάθεκτοι έως το τέλος για να δικαιωθεί ο Ελληνισμός και η ιστορία του.
http://www.lygeros.org/

loading...
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.