ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αφορολόγητο επί ΣΥΡΙΖΑ: Το μείωσαν δύο φορές και τώρα μοιράζουν υποσχέσεις

Δεν έχουν τέλος τα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης με το αφορολόγητο. Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τη μείωση στα 8.636 ευρώ και την έκπτωση στα 1.900 ευρώ και προνομοθέτησε περαιτέρω μείωση από 1ης Ιανουαρίου 2020 στα 5.681 ευρώ και την έκπτωση στα 1.250 ευρώ

Η Νέα Δημοκρατία έφερε το Μάιο στη Βουλή τροπολογία για ακύρωση της δεύτερης μείωσης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να στηρίξει.

Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στο φάσμα και νέας ήττας, υπόσχεται με... τροπολογία την ακύρωση της μείωσης που ψήφισε. Και όλα αυτά, ενώ τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα από την ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της οικονομίας διαλύουν τα περί success story που επιχείρησαν να πουλήσουν στο εκλογικό σώμα.

Μόλις 1,3% αναπτύχθηκε η οικονομία στο α' τρίμηνο του 2019, ουσιαστικά χάνεται ο στόχος της αύξησης του ΑΕΠ για το 2019. Η περιορισμένη αύξηση στο α' τρίμηνο επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της Κομισιόν ότι μετά τις παροχές της κυβέρνησης, ενδέχεται να μην επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για το 2019.

Αντίστοιχα υψηλή παραμένει στην Ελλάδα και η ανεργία. Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης με το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφώνεται στο 18,5% (Φεβρουάριος 2019), σε σχέση με 18,6% τον Ιανουάριο σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Στην Ευρωζώνη -σύμφωνα με στοιχεία του Απριλίου 2019- η ανεργία διαμορφώθηκε στο 7,6% σε σχέση με 7,7% το Μάρτιο και 8,4% ένα χρόνο πριν. Στην ΕΕ το ποσοστό ανεργίας ήταν 6,4% το Φεβρουάριο, όπως και το Μάρτιο, σε σχέση με 7% ένα χρόνο πριν


parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια