-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Η ακύρωση ως κριτήριο εκλογών - Αποκάλυψη περί Μακεδονίας στις ΗΠΑ

Ν. Λυγερός

Η ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών έχει γίνει κριτήριο εκλογών. Το είδαμε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που ζήσαμε, τόσο στο ευρωπαϊκό όσο στο αυτοδιοικητικό επίπεδο και θα το δούμε στις εθνικές. Ο ελληνικός λαός κατάλαβε ότι μόνο με τόλμη και πιέσεις θα καταφέρει ν’ αλλάξει τα δεδομένα. Έτσι έχει αρχίσει να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του και όχι μόνο στα εκλογικά κέντρα. Διότι όλοι όσοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές και θα υποστηριχθούν από τον ελληνικό λαό, θα πρέπει να έχει πάρει μια συγκεκριμένη θέση για την ακύρωση του Προσυμφώνου, γιατί κανείς δεν ξέχασε το θέμα της Μακεδονίας. Ήδη βλέπουμε πολίτες να αφισοκολλούν επίσημες αναφορές σε αυτό και να ρωτούν ευθέως τη θέση των πολιτικών. Οι εθνικές εκλογές επειδή ακολουθούν τόσο άμεσα τις προηγούμενες, έχουν μία ξεκάθαρη δυναμική και οι πολίτες ψηφίζουν για τον Ελληνισμό και όχι για τον κομματισμό.
Η Μακεδονία θα είναι στο επίκεντρο των εθνικών εκλογών, διότι όλοι ξέρουν ότι τις αποφάσεις που χρειαζόμαστε σε πολιτικό επίπεδο θα τις πάρει η επόμενη Βουλή των Ελλήνων. Κατά συνέπεια το κριτήριο θα είναι ακόμα πιο ισχυρό λόγω της ανάγκης.


Αποκάλυψη περί Μακεδονίας

Ν. Λυγερός

Έχει ενδιαφέρον να μαθαίνουμε από Congresswoman ότι η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Washington ασκεί πιέσεις πάνω στους αντιπροσώπους για να μη μιλούν για το θέμα της Μακεδονίας και να μην αμφισβητούν τις θέσεις του κυβερνώντος κόμματος. Έτσι μετά από τόσους μήνες προπαγάνδας που ακούμε για τις πιέσεις που ασκούνται πάνω στην Ελλάδα, μαθαίνουμε πρώτον ότι δεν υπήρχαν, δεύτερον ότι η όλη υπόθεση και η διαδικασία επίλυσης του Σκοπιανού ήταν καθαρά μια πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας με τη βοήθεια του πρώην Υπουργού Εξωτερικών και τρίτον ότι είναι η κυβέρνηση που ασκεί πιέσεις μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας. Βέβαια αυτά τα νέα δεδομένα ακόμα κι αν αποτελούν όντως αποκάλυψη που εκμαίευσε ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής, δεν μας ξαφνιάζουν αφού είχαμε μάθει στο πλαίσιο της εκστρατείας που έγινε στην Αμερική για τον νέο Μακεδονικό Αγώνα, ότι πριν αρχίσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, κλιμάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών είχε επισκεφθεί τους Ελληνοαμερικανούς για να τους πείσει να μην υποστηρίξουν τους Έλληνες της Ελλάδας όταν θα μάθαιναν και θα αντιδρούσαν στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Όμως οι Ελληνοαμερικανοί αντιστάθηκαν και βοήθησαν την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα αυτού του αγώνα.


Ήρθε η ώρα της αντίστασης

Ν. Λυγερός

Μετά τις ευρωεκλογές ήρθε η ώρα της αντίστασης στις απαράδεκτες κινήσεις του κυβερνώντος κόμματος. Είναι απίστευτη ακόμα και η προσέγγιση που έχει κατά της Δικαιοσύνης, όπου θεωρεί ότι μπορεί να διορίσει κάθε άτομο για να έχει άμεσα οφέλη, χωρίς καν να υπολογίσει πρώτον ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και δεύτερον ότι η Δικαιοσύνη εκ φύσης μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν είναι ανεξάρτητη από κομματικές παρατάξεις. Βλέπουμε όμως ότι και στο ίδιο το κυβερνών κόμμα υπάρχουν πλέον ανοιχτά τριβές και αντιδράσεις, διότι στελέχη θεωρούν ότι οι οδηγίες της ηγεσίας έχουν ξεφύγει από τα δεδομένα της πραγματικότητας. Έχουμε όμως μία φάση που θυμίζει τον Νέρωνα ή τον Καλιγούλα όχι όμως με την έννοια του Camus σε επίπεδο ηγεσίας και όλα διαχειρίζονται σαν να μην έχει καμία σημασία το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων. Για αυτόν το λόγο όσοι έχουν εντοπίσει ότι η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ασχολείται μόνο και μόνο με τη διάσωση του κόμματος, πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα να ανταπεξέλθει σε αυτές τις δυσκολίες για να τις ξεπεράσει με τις εθνικές εκλογές, όπου ο ελληνικός λαός θα πάει στο μέτωπο για να απελευθερωθεί από το ζυγό αυτής της παράλογης βαρβαρότητας.


Η κυβέρνηση των διαπραγματεύσεων

Ν. Λυγερός

Όταν βλέπουμε την εικόνα που δείχνει η κυβέρνηση αυτήν την περίοδο, τουλάχιστον σε όσους ασχολούνται με τα εθνικά θέματα, πώς θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε τι έγινε με την υπόθεση της Μακεδονίας. Είναι δυνατόν αυτή η κυβέρνηση να έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις, ενώ το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να σωθεί ως κόμμα ; Ποιος δεν κατάλαβε ακόμα πώς λειτουργεί ; Ποιος δεν βλέπει ότι δεν πρόκειται για μια κυβέρνηση, αλλά απλώς για μια εξουσία ενός κόμματος που δεν έχει καν την πλειοψηφία; Όλοι πια βλέπουν την πραγματικότητα αυτής της ιδεολογίας που όχι μόνο δεν πιέστηκε, αλλά πήρε και πρωτοβουλίες για να εκτελέσει το σχέδιό της όσον αφορά στο Σκοπιανό; Δεν είναι μια κυβέρνηση που εξέτασε τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και κατά συνέπεια γιατί να περιμένουμε κάτι άλλο από αυτή. Εκμεταλλεύτηκε ψηφοφόρους που δεν ήξεραν το πρόγραμμά της και ειδικά το όραμά της, για να μετατρέψει τα δεδομένα προς όφελος της. Αλλά τώρα που όλοι το αντιλήφθηκαν, ποιος είναι ο λόγος που θα έπρεπε να τηρήσουμε το Προσύμφωνο που έχει υπογράψει; Αφού ξέρουμε πια τι έκανε, γιατί να ακολουθήσουμε την πορεία της; Αυτά αναρωτιέται πια ο ελληνικός λαός.


Serendipity Μακεδονίας

Ν. Λυγερός

Την ώρα που όλοι αναρωτιόντουσαν τι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες πολίτες σε ατομικό επίπεδο, γιατί πολλοί από αυτούς είχαν φτάσει σε απόγνωση, εντός της Μακεδονίας, εντός της Θεσσαλονίκης, μια ομάδα ανθρώπων δημιούργησαν το Serendipity Μακεδονίας που ασχολείται με την Έξυπνη Παιδεία. Έτσι έδωσαν το στίγμα ότι η αντίσταση της ιστορίας ξεκινά με πράξεις που σχετίζονται με τη νοημοσύνη και τη μνήμη, με τη στρατηγική και την ιστορία, διότι η Έξυπνη Παιδεία μαθαίνει στους μαθητές τι είναι η συνέχεια της ιστορίας και του πολιτισμού, συμπληρώνοντας τα κλασικά δεδομένα της εκπαίδευσης. Οι μικροί και οι μεγάλοι μαθητές μπορούν να βρουν στο Serendipity Μακεδονίας όχι μόνο λύσεις σε έξυπνα παίγνια, σε στρατηγικά παίγνια, αλλά και σε πιο σοβαρά προβλήματα που αφορούν άμεσα τους ανθρώπους. Με την Έξυπνη Ιστορία μπορούν να δουν πώς η στρατηγική ερμηνεύει και δημιουργεί ιστορία. Έτσι η Μακεδονία δεν είναι πια μόνο ένα θέμα του παρελθόντος για το οποίο αδιαφορούν πολλοί, αλλά ένας πόλος έλξης για τους επόμενους πολίτες, αφού μπορούν να μάθουν πώς να εξελιχθεί η σκέψη τους με εργαλεία νοητικής στρατηγικής.


Η κομματική Βουλή

Ν. Λυγερός

Επειδή η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόγνωση μετά τη συνειδητοποίηση της τεράστιας πολιτικής της ήττας, τώρα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κομματικά τη Βουλή των Ελλήνων, για να περάσει την τελευταία στιγμή ευνοϊκά μέτρα για τα στελέχη της. Έτσι έχουμε το θέαμα των ρουσφετιών ακόμα και σε αυτή τη φάση, πράγμα το οποίο δεν είναι μόνο απαράδεκτο, αλλά χαρακτηριστικό της όλης προσέγγισης των εσωτερικών θεμάτων. Πάντως έτσι θα καταλάβουν ακόμα και οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος ότι το κόμμα ετοιμάζεται όχι μόνο να χάσει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά να φύγει εντελώς από την εξουσία. Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με όλη την προπαγάνδα που ακούσαμε και ακούμε ακόμα και τώρα. Έτσι μπορεί τουλάχιστον να βοηθήσει ανθρώπους να καταλάβουν τι γίνεται πραγματικά και να μην έχουν πια ψευδαισθήσεις για την προηγούμενη επιλογή τους. Το θέαμα αυτής της κομματικής Βουλής, με μία κυβέρνηση μειοψηφίας είναι εξωπραγματικό, αλλά είναι αληθινό και τώρα φαίνεται σε όλους χωρίς να υπάρχει πλαίσιο διάψευσης από κανέναν. Έπεσαν οι μάσκες της ιδεολογίας και φάνηκε η ιδεολογία των μασκών.


Από την κυβέρνηση στο κόμμα

Ν. Λυγερός

Μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές και πριν τις εθνικές, η κυβέρνηση αποφάσισε να ξαναγίνει επίσημα κόμμα και να μεταφέρει το επιτελείο της από το Μέγαρο Μαξίμου στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. Είναι βέβαια μια φυσιολογική εξέλιξη, αφού το μόνο που έχει πραγματικά σημασία είναι η διατήρηση της προεδρίας του κόμματος. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της εξουσίας της η κυβέρνηση παρέμεινε κόμμα στην ουσία και δεν κατάφερε ποτέ να αντιπροσωπεύσει εθνικά τον ελληνικό λαό. Απλώς τώρα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αφού ο Πρωθυπουργός θα ασχοληθεί ακόμα και με την επιτροπή ψηφοδελτίου. Άλλαξε επίσης εταιρεία για τις δημοσκοπήσεις, λες κι είναι αυτή που φταίει για τα αποτελέσματα. Όλα αυτά είναι η λογική συνέχεια του εργαλείου της προπαγάνδας και τώρα κανείς δεν μπορεί να βρει μια δικαιολογία για να καλύψει το όλο θέμα. Τουλάχιστον με τα νέα δεδομένα ο ελληνικός λαός ξέρει ότι δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, διότι αυτή η ίδια δεν περιμένει κάτι από τον εαυτό της, εκτός βέβαια από το να σωθεί το κόμμα. Είναι βέβαια θλιβερό που φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση για ν’ αντιληφθεί η πλειοψηφία τι έχει συμβεί αυτά τα χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Μακεδονία έσωσε την Ελλάδα και τώρα πρέπει και αυτή να παίξει τον ρόλο της.

http://www.lygeros.org
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.