ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν αλλάζουν, προοδευτικάντζουρες ήταν , προοδευτικαντζούρια θα μείνουν

Το συγκεκριμένο απόσπασμα που αναπαράχθηκε από πολλά φιλοκυβερνητικά sites παρουσίαζε τον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να απαντά σε επιχειρηματία, ο οποίος ζήτησε επταήμερη και πιο ευέλικτη εργασία.

Το βίντεο του παρουσιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για «οδοστρωτήρα που θα ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα» αποδείχθηκε ότι ήταν μονταρισμένο.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα που αναπαράχθηκε από πολλά φιλοκυβερνητικά sites παρουσίαζε τον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να απαντά σε επιχειρηματία, ο οποίος ζήτησε επταήμερη και πιο ευέλικτη εργασία. Όπως αποκάλυψαν τα ellinikahoaxes.gr το βίντεο αυτό ήταν προϊόν μοντάζ.

Το υλικό ανέβηκε από έναν χρήστη του facebook που ανεβάζει συχνά μονταρισμένα βίντεο και αναπαράχθηκε μεταξύ άλλων από τις ιστοσελίδες left.gr, efsyn.gr, documentonews.gr, tribune.gr, tvxs.gr, avgi.gr, imerodromos.gr, ο κ. Μητσοτάκης ακούγεται να λέει «να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα».

Ωστόσο όπως αποκαλύπτουν τα ellinikahoaxes, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν απάντησε με τη συγκεκριμένη φράση στο αίτημα επιχειρηματία από την Κω για επταήμερη και πιο ευέλικτη εργασία, αφού η συγκεκριμένη αναφορά του είναι τμήμα από άλλο σημείο της συνάντησης όπου μιλάει για την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και το ρόλο που παίζει η δημόσια διοίκηση σε αυτή.

Δείτε το αμοντάριστο βίντεο (η φράση του κ. Μητσοτάκη στο 53:27)Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας στο 30ο λεπτό λέει:

«Όλες οι ξένες χώρες, Ισπανία, Τουρκία, έχουν ανωτάτου επιπέδου τουριστικές σχολές. Για να μπορέσουν να βγάλουν προσωπικό. Παράλληλα, κάτι που είπε η πρόεδρος. Για να τελειώνουμε. Εφταήμερο εργασίας. Όχι αυτός ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχους εδώ πέρα, και όχι εξαήμερο, εφταήμερο. Οι περισσότεροι υπάλληλοι θέλουν να δουλεύουν εφτά μέρες, γιατί δουλεύουν πέντε μήνες το χρόνο και όχι περισσότερο. Δεν μπορεί οι πέντε να θρέψουν τους δώδεκα. Άρα απαιτούμε να γίνει πιο εύκολα, πιο ευέλικτο το θέμα των εφτά ημερών, και όχι να επικρέμεται η σπάθη… έλεγχος έλεγχος και πρόστιμο. Ευχαριστώ πολύ».

Όπως αναφέρει το ellinikahoaxes.gr, ο Κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε, και στη συνέχεια το λόγο πήραν άλλοι παρευρισκόμενοι. Το τμήμα με τη φράση «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα» είναι πολύ αργότερα από την παραπάνω δήλωση του επιχειρηματία. Βρίσκεται στο 53ο λεπτό, όπου αναφέρεται στην ιδιωτική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την δημόσια διοίκηση. Η ακριβής απομαγνητοφώνηση έχει ως εξής:

«Καλή ώρα αποθεματικά, αντιμετώπιση των επενδύσεων κεφαλαίου με τη λογική των υπεραποσβέσεων, ή έξυπνα φορολογικά εργαλεία για να βοηθήσουμε ξενοδοχειακές μονάδες υφιστάμενες, να κάνουνε σημαντικές ενεργειακές αναβαθμίσεις με αντάλλαγμα την αύξηση του συντελεστή δόμησης για τους κοινόχρηστους χώρους. Αυτά είναι έξυπνα εργαλεία τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, και να σας ενθαρρύνουμε να επενδύσετε περισσότερο. Μιλάμε όμως για κάτι άλλο. Μιλάμε για την ανάγκη να σαρώσουμε στην κυριολεξία ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια τα οποία σήμερα κρατούνε δέσμια την ελληνική επιχειρηματικότητα. Και αυτό είναι ένα στοίχημα οριζόντιο. Δεν αφορά μόνο την κεντρική ηγεσία. Αφορά την περιφερειακή διοίκηση, αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, αφορά το ποιος κάνει τι, με την έννοια του πολυεπίπεδου κράτους».

Από το παραπάνω απόσπασμα της ομιλίας, είναι ολοφάνερο ότι η επίμαχη φράση του κ. Μητσοτάκη, περί «οδοστρωτήρων», δεν αναφέρεται σε εργασιακά δικαιώματα. Για τα εργασιακά δικαιώματα μίλησε αργότερα, στο 61ο λεπτό.

Από τα παραπάνω είναι ολοφάνερο ότι το βίντεο είναι μονταρισμένο με σκοπό να φανεί ότι ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στο αίτημα του επιχειρηματία.

www.in.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια