-->

Header Ads

Αποτελέσματα εκλογών 7 Ιουλίου

Η προφητεία για τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ανδρέα Δρυμιώτη. Του απόλυτου γκουρού δημοσκοπήσεων και αποτελεσμάτων

Ο «προφήτης» που ποτέ δεν έχει πέσει έξω από το 1980 μέχρι σήμερα. Ο άνθρωπος που εδώ και ένα χρόνο είχε προβλέψει το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Δηλαδή η απόσταση, είχε πει, θα είναι δέκα τοις εκατό. Αργότερα συμπλήρωσε «επεσα έξω μισή μονάδα».

Η προφητεία του Ανδρέα Δρυμιώτη με απώλειες συν πλην ένα τοις εκατό, έχει ως εξής:

Κυριάκος Μητσοτάκης 40%--Αλέξης Τσίπρας 28%--Φώφη Γεννηματά 8%--Δημήτρης Κουτσούμπας 6%. Και από 4% Νίκος Μιχαλολιάκος, Γιάννης Βαρουφάκης, Κυριάκος Βελόπουλος. Το υπόλοιπο 6% σε κόμματα που δεν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το κρίσιμο και μαγικό 3%.

Σημείο πρώτο: είπαμε τα ποσοστά με συν πλην ένα ίσως και δύο τοις εκατό.

Σημείο δεύτερο: επομένως ένα η δύο κόμματα, από αυτά τα τρία του 4% ίσως να μην καταφέρουν να δρασκελίσουν το κατώφλι της επερχόμενης Βουλής.

Αν αυτά τα αποτελέσματα επαληθευτούν από την ζωή, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης, τότε θα συμβεί το εξής τρομερό. Ολοι σχεδόν θα θριαμβολογούν.

Ο Κυριάκος επειδή θα έχει κατακτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία με 160 έδρες. Πρωτοφανές ρεκόρ όλων των Μνημονιακών εποχών. Μια λυτρωτική, για την Φώφη, αυτοδυναμία. Προκειμένου να αποφύγει τις πιέσεις τόσο από τα δεξιά της όσο και από τα αριστερά της.

Ο Αλέξης Τσίπρας επειδή θα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος της «μάζας» των ψηφοφόρων του κόμματός του. Γεγονός που θα του επιτρέψει να ισχυρίζεται πως είναι ο απόλυτος και αδιαμφισβήτητος ηγεμόνας της κεντρο-αριστεράς. Με την προϋπόθεση φυσικά πως θα καταφέρει να «απολυμάνει» το κόμμα του τόσο από το Πολακιστάν όσο και από το Καρανιστάν. Αν συμβεί αυτό. Αλλιώτικα μέρα με τη μέρα θα επιστρέψει στο παρελθόν του 6%. Γιατί όσο κανείς «εύκολα» ανεβαίνει άλλο τόσο εύκολα κατρακυλάει στο βυθό.

Η Φώφη Γεννηματά που θα ισχυρίζεται ότι το 8% είνα φιλί ζωής, οξυγόνο κεντροαριστερό και μάθημα «αντιβενιζελικό». Φυσικά ελάχιστοι θα την πάρουν στα σοβαρά αλλά αυτό είναι μια ιστορία για «μικρά παιδιά».

Και φυσικά ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Αν καταφέρουν να εξασφαλίσουν πάνω από 3% κι έτσι εισέλθουν στο στίβο το κοινοβουλευτικό.

Με απλά λόγια αν η προφητεία επαληθευτεί τότε όλα καλά, τέλος καλό. Ο προεκλογικός θόρυβος δεν προσέφερε τόσα πολλά. Τα αποτελέσματα ήταν προδιαγεγραμμένα μετά τον γαλάζιο θρίαμβο των ευρωεκλογών. Ο Κυριάκος μετά από τις ευρωεκλογές ήταν ο πραγματικός πρωθυπουργός. Και ο Τσίπρας επιτέλους πρέπει από την ήττα του να μάθει και έτσι να αναδειχθεί ως αληθινός αρχηγός.

Τα προβλήματα θα προκύψουν από Δευτέρα 8 Ιουλίου. Με τα ονόματα των υπουργών. Με τις πρώτες κινήσεις του νέου πρωθυπουργού. Με τα συντροφικά μαχαιρώματα των ταχαριστερών. Και κυρίως με τα γεωτρύπανα των Τούρκων Ερντογανικών.

Φοβούμαι πως το καλοκαίρι θα είναι καυτό. Οχι τόσο λόγω εκλογών. Αλλά κυρίως λόγω Αιγαίου, Κύπρου και άλλων εξωτερικών απειλών!

Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
loading...
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.