-->

Header Ads

Η 7 Ιουλίου ως εθνική απελευθέρωση

Ν. Λυγερός

Μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει πρακτικά η απελευθέρωση από βάρβαρο ζυγό. Ποτέ πριν δεν είχε ζήσει τέτοια στοιχεία βαρβαρότητας και τώρα συνειδητοποιεί ότι χάρη στις εκλογές μπορεί να ζήσει την ελευθερία με έμπρακτο τρόπο. Ουσιαστικά μετά από όσα έζησε ο ελληνικός λαός βλέπει την 7 Ιουλίου ως εθνική απελευθέρωση. Διότι μετά την μεταπολίτευση είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται τόσο σημαντικό αγώνας για το μέλλον της Ελλάδας. Έχουμε χρόνια που ζούμε μια καταπιεστική κατάσταση λόγω του πειράματος μιας ιδεοληψίας, που θέλησε να εκδικηθεί την ιστορία επειδή δεν κατάφερε να επιβληθεί μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, λόγω των αποφάσεων της Γιάλτας. Έτσι όλοι οι φανατικοί αυτής της καθυστερημένης ιδεολογίας προσπαθούν ακόμα και τώρα να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί με κάθε τρόπο.
Κατά συνέπεια πρέπει να ενεργοποιηθεί ένα δημοκρατικό κίνημα που να είναι ισχυρό έτσι ώστε ν’ αντισταθεί στην πίεση ενός συστήματος που θέλει να ισοπεδώσει κάθε ανθρώπινη ζωή, για να διαχειρίζεται μόνο σκλάβους που δεν έχουν καμιά θέληση, για να μπορεί να κυριαρχεί πάνω τους χωρίς να κινδυνεύει. Γι’ αυτό στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για την ελευθερία της Ελλάδας.


Επαναδιαπραγμάτευση και ακύρωση

Ν. Λυγερός

Στην αρχή κανένας δεν μιλούσε για την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, λες και το όλο θέμα είχε λήξει. Τώρα όμως βλέπουμε όλο και περισσότερες αναφορές σε αυτή. Ακούμε επίσης όλο και πιο πολύ την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης. Όμως οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτά τα δύο πράγματα σχετίζονται άμεσα. Διότι η επαναδιαπραγμάτευση ακόμα και αν δεν κάνει άμεση αναφορά στην ακύρωση του Προσυμφώνου, το υπονοεί διότι είναι το υπόβαθρό της. Στην ουσία γίνεται το ανάλογο με το Προσύμφωνο και την Ενδιάμεση Συμφωνία αφού η ενεργοποίηση του ενός ακυρώνει την ύπαρξη της άλλης. Όσοι λοιπόν μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση χρησιμοποιούν μία διπλωματική έκφραση για να μιλήσουν πολύ απλά για την ακύρωση αυτού του απαράδεκτου Προσυμφώνου. Έχουμε λοιπόν με αυτό τον τρόπο αρχίσει τη νοητική διαδικασία της αλλαγής φάσης από την διεξαγωγή των ευρωεκλογών. Όμως αυτό γίνεται χωρίς να το βλέπουν οι άλλοι, διότι δεν βλέπουν ακόμα πόσο ευάλωτο είναι αυτό το Προσύμφωνο και στην ίδια τη διατύπωσή του. Έτσι μετά τις εκλογές θα μιλήσουν όλοι οι πολιτικοί με πιο ανοιχτό τρόπο για την ουσία, δηλαδή την επαναδιαπραγμάτευση μετά την ακύρωση.


ΑΟΖ και Σκοπιανό

Ν. Λυγερός

Πολλοί προσπάθησαν να μας πείσουν ότι έπρεπε να αποδεχθούμε τις κινήσεις της κυβέρνησης για το Σκοπιανό επειδή δεχόμασταν οικονομικές πιέσεις. Μετά μάθαμε ότι ήταν δική τους πρωτοβουλία χωρίς καμία πίεση και ειδικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει κι ένα άλλο επιχείρημα που αφορά στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της ελληνικής ΑΟΖ. Διότι όταν έχουμε ήδη κάνει συμφωνίες για τα θαλάσσια οικόπεδα 2 και 10, για την θαλάσσια περιοχή Ιόνιο και περιμένουμε αυτό το καλοκαίρι συμφωνία για τις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά Κρήτης και ΝοτιοΔυτικά Κρήτης, δεν μπορούμε να πούμε πια ότι δεν έχουμε προοπτικές ειδικά όταν ξέρουμε ότι οι συγκεκριμένες πετρελαϊκές εταιρίες είναι η ExxonMobil, η Total, η Repsol, η Edison που όλες μαζί θέλουν να είναι στην ελληνική ΑΟΖ, ενώ η ExxonMobil και η Total είναι ήδη στην κυπριακή ΑΟΖ. Έτσι κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν μπορούμε ν’ αντεπεξέλθουμε οικονομικά και ότι δεν μπορούμε ν’ αντισταθούμε πάνω στο θέμα του Σκοπιανού για την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας. Αντιθέτως η ελληνική ΑΟΖ και η αξιοποίησή της όσον αφορά στους υδρογονάνθρακες είναι εργαλείο απελευθέρωσης και από αυτόν τον ζυγό λόγω στρατηγικής νοημοσύνης.

http://www.lygeros.org/

Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.