ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τορπίλη STERN με «Μακεδονία»! Μα καλά, τι συμφώνησαν στις Πρέσπες;

Φέρρυ Μπατζόγλου

Και όμως. Δεν «πάει το σκέτο Μακεδονία» με την λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών», την οποία διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα ΙΙ τον Ιούνιο του 2018 και η οποία πέρασε, όπως πέρασε, από τα κοινοβούλια των Σκοπίων και της Αθήνας τον Γενάρη του 2019.

Ιδού ένα επίκαιρο παράδειγμα από την καρδιά της Ευρώπης: Ένα άρθρο στην τρέχουσα έκδοση του ευρείας κυκλοφορίας γνωστού εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού ΣΤΕΡΝ («STERN»), το οποίο κυκλοφορεί από χθες 23 Μαΐου 2019, αναφέρεται στο ραμαζάνι στα Σκόπια.

Όπως διακρίνει κανείς στο άρθρο αυτό, τα Σκόπια δεν αποκαλούνται «Βόρεια Μακεδονία» (Nordmazedonien) αλλά «Μακεδονία» (Mazedonien). Σκέτα. Καθώς φαίνεται, συνεχίζει να επιμένει η τάση σε ξένα ΜΜΕ να χρησιμοποιείται ο όρος «Μακεδονία» και «μακεδονικό» όταν αναφέρονται στη γειτονική χώρα παρά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μάλλον διαψεύδεται -τουλάχιστον μέχρι τώρα- το κυβερνητικό αφήγημα που ήθελε από την επόμενη μέρα της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών να σταματήσει να αναφέρεται παγκοσμίως ο όρος «Μακεδονία» σκέτο. Θυμίζουμε όταν ο πρωθυπουργός δήλωνε πως «Πετύχαμε από Δημοκρατία της Μακεδονίας σκέτο, να το κάνουμε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας«. Άραγε η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο θα αντιδράσει σε αυτό το προκλητικό δημοσίευμα του μεγάλου γερμανικού περιοδικού;

Κλικάρετε δεξιά μέχρι να φτάσετε στη μεγάλη φωτογραφία με το σχετικό με τα Σκόπια κείμενο.

΄
Το δημοσίευμα του ΣΤΕΡΝ που αναφέρεται στο «μακεδονικό» Ραμαζάνι.

slpress.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια