ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αμερικανικά funds συνομιλούν με ΝΔ για την επόμενη μέρα

Εκπρόσωποι των Bank of America Merrill Lynch, J P Morgan, Citigroup, Morgan Stanley και Goldman Sachs βλέπουν τη ΝΔ ως την επόμενη κυβέρνηση

Ως την μελλοντική κυβέρνηση της χώρας φαίνεται πως έχουν αξιολογήσει τη ΝΔ οι μεγαλύτεροι οίκοι της παγκόσμιας αγοράς. Δέκα ημέρες πρις τις ευρωεκλογές, που όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να αλλάξει την κυβέρνηση της χώρας, εκτός και αν προκύψουν εθνικές κάλπες, οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών, έχουν ήδη αρχίσει επαφές με στενούς συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη.

Οι εκπρόσωποι των Bank of America Merrill Lynch, J P Morgan, Citigroup, Morgan Stanley και Goldman Sachs συνομιλούν με τους συμβούλους του προέδρου της ΝΔ σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα και δημιουργώντας από τώρα στενές σχέσεις με την ΝΔ και την επόμενη κυβερνητική ομάδα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr, ήδη με τις εκθέσεις τους που θα δημοσιεύσουν προσεχώς και ειδικά μετά τις ευρωεκλογές θα αναλύουν τις προοπτικές της διακυβέρνησης της ΝΔ και θα εστιάζουν στο που η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να στραφεί για να βελτιώσει την οικονομία και την αναπτυξιακή προοπτική.

Θα υπάρξουν αρκετές εκθέσεις που θα αναλύουν τις προκλήσεις της επόμενης κυβέρνησης και πως θα πρέπει να κινηθεί εναλλακτικά ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός.

Αν και ο αμερικανικός παράγοντας κρατάει μια αποστασιοποιημένη στάση προς τις πολιτικές εξελίξεις – δεν κρύβουν την θετική τους προδιάθεση για τον Τσίπρα τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ – ωστόσο οι αμερικανοί θέλουν και με κυβέρνηση Μητσοτάκη να αναβαθμίσουν τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδος.

Πηγές σε διπλωματικούς κύκλους αναφέρουν ότι οι αμερικανοί θέλουν να αναβαθμίσουν Αλεξανδρούπολη, Λάρισα και Σούδα να δημιουργήσουν μια ασπίδα στην ευρύτερη περιοχή κόντρα στην Τουρκία που χαρακτηρίζεται αφιλόξενη στις αμερικανικές επιδιώξεις.

Και ενώ με πολιτικούς όρους οι αμερικανοί θέλουν να ενισχύσουν τον ρόλο της Ελλάδος οπότε θα αναπτύξουν σχέσεις και με τον Μητσοτάκη που προαλείφεται για επόμενος πρωθυπουργός, ανησυχούν όμως για πιθανό θερμό επεισόδιο τον Ιούλιο.

Η ίδια διπλωματική πηγή ανέφερε στο bankingnews ότι ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο από τους Τούρκους αποτελεί εναλλακτικό σενάριο των αμερικανών για το Καλοκαίρι 2019.

Και ενώ οι αμερικανοί πολιτικοί ποντάρουν στην Ελλάδα, άπαξ και ο Τσίπρας αποδείχθηκε αμερικανόφιλος…στην πορεία….οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες αρχίζουν να χτίζουν σχέσεις με την ΝΔ την επόμενη κυβέρνηση και με στελέχη της.

Στις επαφές που υπάρχουν και θα ενταθούν προσεχώς, οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες προτείνουν σχέδια για το πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη

-Θα βγει στις αγορές ξανά, θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θα αποδείξει ότι οι ξένοι θεσμικοί έχουν περισσότερες ευκαιρίες με κυβέρνηση ΝΔ.

-Προτείνουν διάφορες εναλλακτικές για το πώς ο Μητσοτάκης θα πείσει τους ευρωπαίους να μειώσουν τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

-Παρουσιάζουν προτάσεις για τις τράπεζες και πως ο κλάδος θα ενεργοποιηθεί ξανά για να ενισχύσει τα σχέδια Μητσοτάκη για επιθετικότερη αύξηση του ΑΕΠ.

-Παρουσιάζουν προτάσεις για την ενέργεια και ειδικά την ΔΕΗ

Οι περισσότεροι ξένοι εισηγούνται πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπως υδροηλεκτρικών μονάδων με bonus τις λιγνιτικές μονάδες και δεν διάκεινται θετικά στην διάσπαση της εταιρίας σε good και bad company, σε καλή και κακή εταιρία, ούτε σε παλαιές λύσεις όπως η μικρή ΔΕΗ κ.α.

-Στα ζητήματα χρέους, επαναγορών χρέους, εναλλακτικών εκδόσεων το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες αρχίζουν να στρέφονται στην ΝΔ και στον Μητσοτάκη προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη ημέρα.

Να σημειωθεί ότι η ΝΔ μεταξύ άλλων στα ζητήματα χρέους να χρησιμοποιήσει την Lazard.

Οι Αμερικανοί έχουν ένα πολύ προχωρημένο τρόπο να επενδύουν στις επόμενες κυβερνήσεις σε όλο τον πλανήτη. Μια σειρά από έρευνες, εκτιμήσεις και δικές τους εκτιμήσεις τους δίνουν την δυνατότητα να βγάζουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Και πολύ σπάνια πέφτουν έξω…

https://fimotro.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια