ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τέρενς Κουίκ υποσαχαρικής Αφρικής

Η γλυκυτάτη πατρίς, όπως την κατήντησε ο σκαφάτος Ψείριζα, είναι η πρώτη αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους! 

Ο ακάματος ταξιδευτής (πρώην ΑΝ.ΕΛ., τώρα απλώς υπουργός) Τέρενς Κουίκ, αν δεν χαράμιζε τα νιάτα του και την ομορφιά του στην υπεράσπιση του παγκόσμιου Ελληνισμού, θα μπορούσε να είναι ιδανικός δοκιμαστής πυξίδων, GPS και συστημάτων εντοπισμού γεωγραφικού στίγματος.

Πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις, καβάλα σε σιδερένιο πουλί να σκίζει τους αιθέρες και να διαδίδει τα τηλαυγή μηνύματα της κυβερνήσεως από τη Σαμαρκάνδη έως το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας κι από τα νησιά Γκαλάπαγκος έως τη Γροιλανδία.

Όμως μια γωνιά στην καρδιά-αγκινάρα που έχει είναι ρεζερβέ.
Τη φυλάει για τη μαύρη ήπειρο - ξέρετε, εκεί όπου η Ελλάς έχει τεράστια συμφέροντα (δεν τα ξέρουμε, αλλά θα τα μάθουμε κάποια στιγμή, μόλις μας τα πει ο Κουίκ). 

Θέλει, λοιπόν, ο Κουικάρας να κρυφτεί και η Αφρική δεν τον αφήνει. Εψές διαβάσαμε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (το κρατικό, ντε) την εξής ειδησάρα: 

«Τέρενς Κουίκ: “Είμαστε ένας σοβαρός και αγαπητός συνομιλητής στις χώρες της υποσαχαρικής Αφρικής”». 
Βουλωμένο γράμμα διαβάζει ο σταθερός στις απόψεις του πολιτικός ανήρ. Ελλάς και υποσαχαρική Αφρική, ένα και το αυτό. 


Όμως ας μην τα λέμε εμείς. Ας δοθεί ο λόγος στον εκλαμπρότατο υφυπουργό Εξωτερικών. Ο αναντικατάστατος Τέρενς στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση «Ημέρα της Αφρικής 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών με πρωτοβουλία του African Group of Ambassadors in Athens, είπε:
«Η μεγάλη αγκαλιά του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας πριν από λίγες μέρες στην Αντίς Αμπέμπα δεν ήταν στον Τέρενς, ήταν στην Ελλάδα. Το ότι μου άνοιξε την πόρτα του ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε δεν ήταν στον Κουίκ, ήταν στην Ελλάδα. Και αυτό είναι κάτι που πραγματικά πρέπει να το έχουμε μέσα στην καρδιά μας ως πολύτιμο εργαλείο για το πώς θα προσεγγίζουμε την αφρικανική ήπειρο».
Γι' αυτό στριφογυρνούσαμε το βράδυ στο κρεβάτι σαν τα αρνιά στη σούβλα.
Δεν ήταν το γιαουρτάκι που μας έκατσε βαρύ, αλλά το χολόσκασμα, η αγωνία για το αν καλοδέχονται οι Αφρικανοί τον Κουικάρα στα ταξίδια του...

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια