ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οι φανατικοί της κυβέρνησης όταν λένε ότι πρέπει να παραμείνουμε ουδέτεροι πάνω στις κυβερνητικές αποφάσεις είναι γελοίο- Οι ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις μοιάζουν όλο και περισσότερο σε πλαίσιο απελευθέρωσης

Οι φανατικοί της κυβέρνησης

Ν. Λυγερός

Όταν οι φανατικοί της κυβέρνησης μας εξηγούν ότι πρέπει να παραμείνουμε ουδέτεροι πάνω στις κυβερνητικές αποφάσεις είναι γελοίο, διότι βρίζουν την ίδια τους τη νοημοσύνη. Κι αν δεν ξέρουν ακόμα ότι ένα προσύμφωνο δεν είναι συμφωνία, ότι μια διμερής σχέση δεν είναι διεθνής συνθήκη κι ότι κανένας δεν δεσμεύει κανένα με μια πράξη που δεν είναι συνταγματική, δεν φταίει ο ελληνικός λαός. Αν ήταν οι ίδιοι ουδέτεροι, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το στάδιο. Αλλά αυτή η ιδεολογική εμμονή που τους χαρακτηρίζει και η προσπάθεια να εκδικηθούν την ιστορία που δεν έχει την πορεία που ήθελαν, τους ανάγκασε να κάνουν κινήσεις τόσο απαράδεκτες για τον Ελληνισμό που προκάλεσαν την αντίσταση του ελληνικού λαού, ο οποίος δεν φοβάται κανένα κυβερνητικό σχήμα από όποια κυβέρνηση κι αν είναι.
Επίσης πρέπει να ξέρουν ότι ο Ελληνισμός ποτέ δεν στάθηκε ουδέτερος μεταξύ θύματος και θύτη, κατά συνέπεια δεν πρόκειται να το κάνει για την ίδια του την ιστορία όσο και να το θέλουν. Διότι ο φανατισμός έχει και αυτός τα όρια του με τις εκλογές.


Εκλογικές αναμετρήσεις και εθνικά θέματα

Ν. Λυγερός

Στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις δεν θα παίξουν μόνο τα τοπικά δεδομένα επειδή τα εθνικά θέματα είναι πια της επικαιρότητας. Έτσι όσο και να θέλει η κυβέρνηση να σπαταλήσει τον πολιτικό χρόνο σε σκανδαλολογία, τίποτα δεν αλλάζει. Προσπάθησε επίσης να ξεχαστούν και οι πυρκαγιές στο Μάτι αλλά ο ελληνικός λαός συνέχισε να θυμάται τα θύματα αυτά της τραγωδίας που θα είχαμε αποφύγει αν υπήρχαν αρμόδιοι στα πολιτικά κέντρα. Επίσης το θέμα της Μακεδονίας συνεχίζει να ενοχλεί γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τι έγινε με τα Σκόπια και πόσο σημαντικό είναι το θέμα της ακύρωσης του Προσυμφώνου. Με άλλα λόγια η τεράστια λογοκρισία που έχει πέσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν μπόρεσε να ανατρέψει το κύμα δυσαρέσκειας που υπάρχει και η οργή του λαού έχει μετατραπεί σε μια δυναμική που δεν αλλάζει πορεία. Όσον αφορά στο θέμα της διαχείρισης των ενεργειακών πόρων τόσο με το τι γίνεται με τη ΔΕΗ, με τις καθυστερήσεις που προκαλούνται με δόλιο τρόπο κατά του προγράμματος EuroAsia Interconnector αλλά και με την παθητικότητα της κυβέρνησης όσον αφορά στα κυπριακά θέματα, δεν μπορούμε πια να περιμένουμε κάποια θετική εξέλιξη. Έτσι οι εκλογικές αναμετρήσεις μοιάζουν όλο και περισσότερο σε πλαίσιο απελευθέρωσης από ένα ιδεολογικό ζυγό που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε τόσο σοβαρά θέματα διότι επί της ουσίας δεν γνωρίζει τίποτα από εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βιάζεται για τα Σκόπια

Ν. Λυγερός

Όσο και να το θέλει ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων για να έχει τις απολαβές του Προσυμφώνου των Πρεσπών, η ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι καθόλου της ώρας. Αυτό του υπενθύμισαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν βιάζονταν να δώσουν κάποια ημερομηνία έναρξης της όλης διαδικασίας. Έτσι και πάλι όσοι έλεγαν ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας πιέστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δυσκολεύονται να δώσουν ερμηνείες στα νέα γεγονότα. Είχαν ξεχάσει και την εκλογική αναμέτρηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δεν συνειδητοποίησαν ότι κανένα από τα κράτη μέλη, εκτός από την Ελλάδα βέβαια, δεν θέλει να προωθήσει μια προβληματική υπόθεση στα Βαλκάνια, την ώρα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την κυβέρνηση στην Ιταλία, με τα ακροδεξιά κόμματα στη Φινλανδία, στην Αυστρία κι όχι μόνο. Έτσι ποιος θα ήθελε ν’ ανοίξει ένα νέο μέτωπο στα Νότια Βαλκάνια, την ώρα που ξέρει ότι η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 10 χρόνια λόγω του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των 35 κεφαλαίων του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Βλέπουμε λοιπόν ότι πόσο ρηχή είναι η μονοδιάστατη βλέψη του Πρωθυπουργού των Σκοπίων, που δεν μπορεί καν να υπολογίσει πόσο πιο πολύπλοκα σκέφτεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν ξέρουμε τι του υποσχέθηκε η ιδεολογία του Πρωθυπουργού και του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, για να είναι τόσο αφελής.

http://www.lygeros.org

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια